PROMO

Uz akciju čišćenja rijeke Bosut, u Srijemu je održan jubilaran 10. Triatlon Riss koji je oduševio sve posjetitelje koji su uživali u sportu, edukaciji i sajamskim inovacijama

Triatlon Riss
Foto: Ljudevit Gačić; Izvor: TZO Nijemci
1/6
10.09.2024.
u 15:12

Kad priroda pozove, a adrenalin proradi, nastaje Triatlon Riss. Ovog vikenda Srijem je ponovno postao destinacija za one koji spajaju zdrav život i ljubav prema prirodi. Srijemske rijeke, šume i staze postavile su izazov koji se ne odbija, a Triatlon Riss i ove je godine pokazao da je pravi festival sporta, zdravlja i zajedništva.

Jubilaran 10. Triatlon Riss

Srijem, poznat po svojoj netaknutoj prirodi, ove je subote, 7. rujna, bio domaćin jedinstvenog sportskog događaja, Triatlona Riss. Deseti je put Turistička zajednica općine Nijemci u suradnji s Triatlon klubom Tri-Tim iz Osijeka okupila natjecatelje iz cijele Hrvatske koji su testirali svoje granice u plivanju, bicikliranju i trčanju u jednom od najljepših krajeva Hrvatske, a jubilarno je izdanje još jednom potvrdilo status Srijema kao destinacije koja uspješno spaja sport, ekologiju i zdrav život.

Foto: Ljudevit Gačić; Izvor: TZO Nijemci

Sportsko-edukativno-ekološka manifestacija započela je dan ranije, u petak, kada je održana akcija čišćenja rijeke Bosut u organizaciji Kluba podvodnih aktivnosti „Vukovar”. Nakon čišćenja Bosuta sve je bilo spremno za ultimativan subotnji triatlon.

Foto: Ljudevit Gačić; Izvor: TZO Nijemci

Tri discipline, jedan izazov

Triatlon Riss, što je skraćen naziv za „Rijeke i staze Srijema”, započeo je okupljanjem natjecatelja u Parku Arboretumu uz obalu Bosuta, u samom središtu Nijemaca. Natjecatelji su triatlon započeli plivačkom dionicom u Bosutu tijekom koje su morali savladati 400 metara. Nakon brzog izlaska iz vode natjecatelji su se prebacili na bicikle te nastavili vožnju dugu 10 kilometara tijekom koje su prolazili kroz prekrasne krajolike Srijema, uključujući poznato izletište Sopotac. Završna dionica triatlona, trčanje od 2,5 kilometra, odvijala se sigurnim stazama industrijske zone Nijemci, a u svakom trenutku vladala je pozitivna atmosfera. Najbrži i najizdržljiviji natjecatelji odnijeli su pobjede u sljedećim kategorijama:

Ženska kategorija:

  1. Katarina Šuvak

  2. Ivna Maričić

  3. Karla Plužarić

Foto: Ljudevit Gačić; Izvor: TZO Nijemci

Muška kategorija:

  1. Aleksandar Tompa

  2. Filip Tompa

  3. Teo Zarić

Sportski dan za cijelu obitelj

No, Triatlon Riss nije bio rezerviran samo za natjecatelje. Paralelno sa sportskim izazovima održao se bogat program za posjetitelje svih dobi. Poseban interes izazvala je Dječja utrka na kojoj se okupilo 50-ak malih sudionika, svi spremni za svoje prve sportske avanture. Utrke su bile prilagođene svakom uzrastu, a svi sudionici nagrađeni su medaljama i darovima.

Za najmlađe je Vinkovački plivački klub pripremio i radionicu koja je kombinirala edukaciju i zabavu, čime su se i djeca uključila u promicanje zdravog života od najranije dobi.

Foto: Ljudevit Gačić; Izvor: TZO Nijemci

Mario Valentić o zdravlju i kondiciji

Paralelno s triatlonom, pažnju je privukao i Sajam zdravlja, sporta i ljepote. U sklopu programa Mario Valentić održao je predavanje o zdravlju kralježnice, naglasivši važnost očuvanja zdravlja u eri sjedilačkog načina života. Njegovo predavanje kombiniralo je teoriju s praksom, a sudionici su mogli sudjelovati u HealthyFIT treningu za žene na kojem je Mario demonstrirao kako vježbanje može biti najbolji lijek za tijelo.

„Prije svega, čestitam domaćinima na jubilarnom Triatlonu. Prvi put sam u Nijemcima i jako mi je drago da sam imao priliku družiti se sa sudionicima tijekom vježbi na otvorenom. Također, veselim se i dječjoj utrci u popodnevnim satima gdje ćemo u najmlađima utkati zdrave životne navike”, izjavio je Valentić, koji je motivirao sve prisutne da uvrste tjelovježbu u svakodnevnu rutinu.

Sajam zdravlja, sporta i ljepote

Tijekom cijelog dana posjetitelji su mogli posjetiti Sajam zdravlja, sporta i ljepote na kojem su brojni izlagači predstavili svoje inovativne proizvode i pristupe zdravlju. Na sajmu su posjetitelji mogli naučiti više o aromaterapiji, lokalno proizvedenim mednim proizvodima i domaćem povrću, kao i o proizvodnji i preradi lavande. Poseban interes izazvao je štand s ginovima i likerima koji su privukli sve zainteresirane za autohtone proizvode Srijema.

Foto: Ljudevit Gačić; Izvor: TZO Nijemci

Uz bogat asortiman proizvoda, sajam je imao i edukativnu notu. Udruga roditelja djece s teškoćama u razvoju „Tko se boji sutra još” predstavila je svoj rad i projekte, dok su na štandu Ljekarne Šibalić posjetitelji mogli besplatno izmjeriti krvni tlak i šećer u krvi. Sajam nije bio samo mjesto za brzi obilazak štandova, već prava prilika za educiranje o najnovijim sportskim trendovima, beauty tretmanima i zdravom načinu života u potrazi za najboljim opcijama za održavanje zdravlja i ljepote.

Istražite Srijem i njegove ljepote

Triatlon Riss ne bi bio moguć bez podrške sponzora i partnera, među kojima su se istaknuli SuperCard, SelectBox, Heineken Hrvatska i Ferivi. Manifestaciju su financijski podržali i TZ Vukovarsko-srijemske županije i Hrvatska turistička zajednica.

Ovogodišnje izdanje triatlona još je jednom pokazalo kako se Srijem može uspješno predstaviti kao sportska i turistička destinacija koja potiče zdrav život i očuvanje prirode. Srijem vas poziva da istražite njegove staze i rijeke, uživate u prirodnim ljepotama i pronađete mir u aktivnom odmoru.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije