počinje Svjetsko prvenstvo!

Uz buku vuvuzela JAR želi sve tri pobjede u skupini!

JAR
AFP
11.06.2010.
u 09:10

– Više smo nego spremni za taj okršaj! Istrčat ćemo na teren i učiniti sve što možemo kako bismo razveselili naše navijače! - poručuju iz JAR-a.

Johannesburg živi za petak, 11. lipnja. U 16 sati zakotrljat će se lopta s centra, domaćin Južna Afrika u prvoj će utakmici Svjetskog prvenstva igrati protiv Meksika na stadionu Soccer City koji će sigurno biti ispunjen do posljednjeg mjesta (94.700 gledatelja)!

– Domaćini smo, svjesni smo pritiska i velikog očekivanja javnosti. U ovaj je projekt utrošeno mnogo novca i mogu samo obećati da ćemo dati sve od sebe kako bismo opravdali očekivanja. Naši će navijači biti ponosni na nas – rekao je uoči starta SP-a vratar Južne Afrike Itumeleng Khune i naglasio:

– Bilo bi sjajno kad bismo u skupini ostvarili sve tri pobjede! Vjerujem da imamo kvalitetu za to, a naša će velika prednost u odnosu na suparnike biti i glasna potpora s tribina, zvuk vuvuzela nosit će nas prema pobjedama. Cijela je nacija iza nas i ne smijemo razočarati – kaže 22-godišnji vratar Bafane Bafane.

O prvom suparniku Meksiku Khune je rekao:

– Više smo nego spremni za taj okršaj! Istrčat ćemo na teren i učiniti sve što možemo kako bismo razveselili naše navijače! Pobjeda nam je imperativ, možemo je ostvariti – veli Khune.

U taboru Meksika više su zaokupljeni svojim problemima s ozlijeđenim igračima, nego što razmišljaju u Južnoj Africi. Izbornik Javier Aguirre bio je iznimno zadovoljan kad se u srijedu navečer iskusni srednji branič Rafael Marquez vratio normalnom treningu, nakon što se oporavio od ozljede na prijateljskoj utakmici s Italijom.

Aguirre još nije odredio početnu postavu, no sigurno je da će Marquez biti među startnih 11. Oporavio se i napadač Guillermo Franco, kojega je mučio mišić, tako da će Aguirre uoči otvorenja SP-a na raspolaganju imati sve igrače.

Ključne riječi

Komentara 1

HU
Heroj Ulice
10:53 11.06.2010.

#ebale vas te trube...pa od nijh poludiš...ako budu trubili cijelo prvenstvo mislim da ću gledat bez zvuka na TV-u

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije