Zanimljivo i nepredvidivo

Uzbudljiv početak sezone: Hajduku se vraća Livaja. HNS o Lekinoj kazni vijeća u ponedjeljak

Finale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa između Hajduka i Šibenika
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/4
20.07.2023.
u 07:00

Dok će Dinamo i Hajduk u petak otvoriti novu sezonu SuperSport HNL-a ponovnim derbijem na stadionu Maksimir, trener Splićana, Ivan Leko, slaže momčad i čeka kaznu zbog postupaka u utakmici Superkupa

Malo tko je mogao zamisliti bolji početak nogometne sezone u Hrvatskoj. Naime, SuperSport HNL otvorit će derbi Dinama i Hajduka (petak, 20 sati) na Maksimiru. Da stvar bude još bolja, bit će to drugi dvoboj ove dvije momčadi u nepunih tjedan dana nakon što su na otvaranju nove sezone Dinamo i Hajduk odigrali susret SuperSport Superkupa gdje su plavi uzeli prvi trofej sezone.

No, za razliku od Superkupa, u ovoj prvenstvenoj utakmici bit će neke promjene. Splitskoj se momčadi vraća Marko Livaja, njihov najbolji igrač i čovjek prevage. Trener Ivan Leko na njega nije mogao računati u Superkupu jer je odrađivao kaznu.

GALERIJA Leko poludio i dobio isključenje pred kraj poluvremena

Finale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa između Hajduka i Šibenika
1/7

Leki minimalno dvije utakmice

A svoju kaznu će uskoro saznati i sam Leko. Naime, strateg bijelih u nedavnoj je utakmici protiv Dinama zaradio crveni karton zbog vrijeđanja suca Darija Bela. Trenerom bijelih sada će se baviti Disciplinska komisija HNS-a, a kaznit će ga se prema članku 52. Pravilnika u kojem stoji:

“Za naguravanje/odguravanje ili psovanje ili vrijeđanje suca igračima slijedi zabrana igranja od jednog do pet mjeseci ili od dvije do deset utakmica, a za dužnosnike zabrana obavljanja funkcija od dvije do deset utakmica ili od jednog do pet mjeseci.”

VEZANI ČLANCI:

S obzirom na to, minimalna kazna koju će Leko dobiti trebala bi biti dvije utakmice, ali pitanje je kada će ona stupiti na snagu. Komisija bi se trebala sastati tek sljedeći tjedan, točnije u ponedjeljak, a ako se Leko bude žalio na odluku, suspenzija će biti odgođena do kraja žalbenog postupka.

Poznavajući hrvatski sustav, to bi se sve moglo oduljiti pa bi bilo vrlo moguće da trener Hajduka bude na klupi u sva tri derbija na početku sezone. Odnosno, mogao bi svoju momčad voditi sada protiv Dinama, protiv Rijeke 30. srpnja te protiv Osijeka 5. kolovoza. Bilo kako bilo, njega i njegove momke čeka težak susret, ali i početak prvenstva.

VEZANI ČLANCI:

Iako mnogi vjeruju da će ova sezona biti zanimljiva i nepredvidljiva s obzirom na igračka imena koja su na papirima klubova i s obzirom na činjenicu da se HNL u proteklih nekoliko godina podignuo, ovaj susret Dinama i Hajduka kladionice vide već riješenim. Naime, na pobjedu Dinama u Superkupu koeficijent je bio ravno 2.00, dok su u prvenstvu veći favoriti, koeficijent na pobjedu modrih u prvenstvenoj utakmici protiv Hajduka je 1.75. Na pobjedu splitske momčadi u Superkupu koeficijent je bio 3.50, a za petak su kladionice koeficijent postavile na 4.60.

Pojačanja na testu

No, koliko je to istina, tek će se vidjeti. Kao što smo već spomenuli, Hajduku se vraća vrlo važan Livaja, najbolji strijelac lige iz prošle sezone, a tu su i pojačanja koja je klub doveo. Neke smo već vidjeli u Superkupu jer Leko je minute dao Zvonimiru Šarliji, Leonu Dajaki, Fahdu Moufiju i Vadisu Odjidja-Ofoi. Još se treba provjeriti sprema Ismaela Dialla, ali i uigrati ove novopridošle pa da sve sjedne na svoje mjesto.

VIDEO Livaja kažnjen maksimalnom novčanom kaznom i ne smije igrati protiv Dinama!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije