15.03.2022. u 22:54
Atletico Madrid je na Old Traffordu svladao Manchester United s 1:0 i nakon 1:1 iz prve utakmice ide u četvrtfinale Lige prvaka.

Atletico Madrid je u dvoboju dvije velike europske momčadi na gostujućem terenu na Old Traffordu pobijedio 1:0 i tako s ukupnih 2:1 nadmašio Crvene vragove te otišao dalje u četvrtfinale natjecanja. Iako minimalni rezultat to ne sugerira, riječ je o jednoj vrlo zabavnoj i atraktivnoj utakmici u kojoj su i jedni i drugi imali mnoge prilike.

Genijalni De Gea

Odmah su u prvom dijelu sve karte bile bačene na stol i nije bilo previše kalkuliranja kao što je bilo u gotovo svim prvim dvobojima osmine finala. Može se slobodno reći da je United imao vidljivu inicijativu, ali šanse su nizali i jedni i drugi. Prvi je u 13. minuti na Dalotov ubačaj zaprijetio Elanga koji iz blizine gađa Oblaka direktno u čelo, a tri minute kasnije događa se jedan od najimpresivnijih poteza utakmice. De Paul je raspalio s 25 metara, a lopta je na putu do gola dodirnula Freda i totalno promijenila smjer. Ne samo da je promijenila smjer, nego je išla i u same rašlje gola Davida De Gee i Španjolac je to na iznenađenje i jednih i drugih na Old Traffordu uspio iščupati. Tu je počeo nešto jači pritisak Uniteda (iz kojeg izdvajamo genijalan dribling Freda koji je poslao Savića "po ćevape" s dvije pete, ali nije im se taj pritisak isplatio jer je Atletico, nakon upozorenja preko poništenog pogotka Felixa iz zaleđa u 34. minuti, uspio poentirati u 41. minuti. Sjajno na desnoj strani kombinirali Felix i Griezmann, koji ubacuje na drugu stranu gdje je sam brazilski lijevi bek Renan Lodi i lako poentira glavom neometan za vodstvo Atletica u gostima (Lodi je asistirao u prvom ogledu). Do kraja poluvremena United je još jednom zaprijetio iz daljine preko Fernandesa jako neobičnom 'bananom', no Oblak se s tim uspješno izborio.

U drugom dijelu susreta su Crveni vragovi, unatoč lovljenju izjednačujućeg pogotka izgubili svoju inicijativu i susret je od 45. do 90. minute bio poprilično izjednačen. Nevjerojatno je kako se u utakmici nanizalo deset prilika i bile su poredane jedna za drugom; United pa Atletico, i tako redom po pet prigoda i jedni i drugi, od čega su dvije najveće bile volej Sancha u 58. minuti koja je otišla malo iznad gola i udarac glavom Varanea kojeg je skinuo Oblak u 77. minuti. Do samog kraja Atleti su to iskusno zadržali i umrtvili izležavanjem i izmjenama, na pravi Simeoneov način i izbacili United i Cristiana Ronalda iz natjecanja.

U drugoj utakmici Ajax je tijekom cijelog susreta apsolutno dominirao protiv Benfice, koja doslovno nije napravila nijedan opasan izlet u protivničku trećinu velikim dijelom utakmice. S druge su strane Kopljanici prijetili preko Tadića Hallera, Berghuisa i Antonyja, ali nije bilo dovoljno preciznosti.

Šest četvrtfinalista

Sve se to apsolutno okrenulo, međutim, u 76. minuti kad je daleko najbolji igrač Benfice ove sezone, Darwin Nunez, koji je već rušio i Barcelonu u ligi prvaka na jesen, iskoristio veliku grešku i istrčavanje domaćeg vratara Andrea Onane te poentirao već svoj 26. pogodak sezone, pogodak koji je, pomalo i iznenađujuće, izbacio iz natjecanja momčad koja je u skupini u svih šest susreta upisala pobjede. Portugalcima se nije davalo puno šanse, ali evo ih u četvrtfinalu, uz Manchester City, Real Madrid, Bayern, Liverpool i Atletico.


 
Manchester United
0-1
Atletico Madrid
Lodi 41'
Osmina finala Lige prvaka, 21:00, Old Trafford, Manchester
Kraj
KRAJ (Kraj)

Kraj utakmice! Atletico ide u četvrtfinale.

Zamjena
90' (Zamjena)

Correa umjesto Griezmanna kod Atletica.

90'

Igrat će se četiri minute nadoknade. Toliko vremena ima United da zabije i spasi se od ispadanja.

Zamjena
90' (Zamjena)

Felipe umjesto Joaoa Felixa kod Atletica.

Žuti karton
87' (Žuti karton )

Dalot je srušio Lodija i dobio žuti karton.

Zamjena
85' (Zamjena)

Nova zamjena kod Uniteda. Mata umjesto Maguirea.

84'

Matić je dobio žuti karton.

83'

Dalot je tukao, nije to bilo loše, no prošlo je tik uz vratnicu.

80'

United je sve karte bacio u napad i svim snagama se trudi doći do izjednačenja.

78'

Sjajna obrana Oblaka. Varane je tukao, ali slovenski vratar to odlično brani. Nakon toga je Ronaldo pokušao škaricama, no nije bio precizan.

75'

Nova promjena kod Uniteda, Cavani umjesto Freda.

Zamjena
67' (Zamjena)

Rangnick je napravio tri zamjene. Ušli su Rashford, Matić i Pogba, a izaši Elanga, McTominay i Fernanes.

63'

United ima veći posjed lopte i više šuteva, ali mu zasad to malo vrijedi.

59'

Prilika za izjednačenje! Sancho je bio u sjajnoj prilici, no nije uspio zabiti. Tukao je preko gola.

46'

Počeo je nastavak, nije bilo promjena ni na jednoj strani.

POLUVRIJEME

Kraj prvog dijela, Atletico vodi 1:0 i ovim je rezultatom u četvtfinalu.

45'

Igrat će se minuta sudačke nadoknade.

Žuti karton
43' (Žuti karton )

De Paul je srušio Ronalda i dobio žuti karton.

Gol
41' (Gol)

Goool za Aletico! Opet lijepa akcija Atletica nakon koje je Griezmann na kraju ubacio, a Lodi dočekao loptu na drugoj vratnici i glavom je poslao u mrežu.

34'

Felix je zabio nakon lijepe akcije Atletica, no gol je poništen jer je asistent Llorente kod primanja lopte bio u zaleđu.

26'

Dalot je sada pokušao iz daljine, no lagan posao za Oblaka.

14'

Atletico je odmah odgovorio. De Paul tuče izdaleka, ali Dea Gea brani.

13'

Evo i prve ozbiljnije prilike na utakmici, Elanga je tukao, Oblak sjajno brani.

1'

Počela je utakmica!

TAKTIČKE POSTAVE

Evo kako će momčadi taktički izgledati.

ATLETICO MADRID

Oblak; Savić, Gimenez, Mandava; Herrera; Llorente, Koke, De Paul, Lodi; Griezmann, Felix.

Manchester United

De Gea; Dalot, Varane, Maguire, Telles; McTominay, Fred; Elanga, Fernandes, Sancho; Ronaldo. 

Crveni vragovi Madriđane čekaju u dobroj atmosferi nakon subotnje prvenstvene pobjede nad Tottenhamom, u kojoj se proslavio sada najbolji strijelac u povijesti nogometa Cristiano Ronaldo. Portugalac je za vikend postigao svoj 807. gol i upisao se u povijest.

Prvi susret Uniteda i Atletica završio je 1:1.

POČINJEMO

Dobra večer i dobro došli na novo druženje s Ligom prvaka. Svoje mjesto u četvrtini finala Lige prvaka od 21 sat tražit će Manchester United i Atlético Madrid (to je susret koji ćemo pratiti) te Ajax i Benfica.

Komentara 1

DM
drazen.muhvic
08:32 16.03.2022.

Ono kada ne igraš protiv kilavih Spursa, pa ne možeš zabit tri komada...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije