PRATILI SMO DOČEKE

VIDEO Dalić dočekan u Varaždinu: 'Ne može mi nitko u Hrvatskoj zabraniti da kažem hvala braniteljima'

Zlatko Dalić dočekan u Varaždinu
Foto: Pixsell
1/14
19.12.2022.
u 21:03

- Napravit ću sve od sebe da Hrvatska kvalifikacije za Europsko prvenstvo u rujnu igra u Varaždinu. Ovo je moj grad. Nisam rođen ovdje, nisam rođeni Varaždinec, ali ovaj grad mi je dao sve. Ja sam iz Livna, ali sam Varaždinec - dodao je Dalić.

Vatrenima je jučer priređen nezaboravan doček u Zagrebu nakon što su osvojili svjetsku broncu, a uslijedili su dočeci diljem Lijepe Naše. Turistička zajednica Grada Varaždina, pod generalnim pokroviteljstvom Grada Varaždina i Varaždinske županije, organizira doček izbornika Zlatka Dalića od 16 do 18 sati na Trgu kralja Tomislava u Varaždinu. 

Stiglo je oko 3000 posjetitelja koji su bili smješteni na Trgu Kralja Tomislava, Franjevačkom trgu i Pavlinskoj ulici. Nastupali su Zaprešić Boysi, Žiga, Dobre vibracije, Ivan Dečak i Kavaliri.

Na binu je stupio prije 17 sati. Nahvalio je svoje igrače.  

- Hvala svima što ste ovdje po ovoj zimi. Osvojili smo broncu, ona je za mene kao zlatna. Vidim ovdje puno mladih ljudi, mislim da su naši nogometaši uzor kako treba živjeti i koje vrijednosti zastupati. U životu ništa nije nemoguće. Oni su se borili, pokazali su hrabrost, poniznost i skromnost, vjeru i domoljublje. Sve im se to vratilo ovim rezultatom. Ovo je moja Hrvatska, u zajedništvu i ne može mi nitko u Hrvatskoj zabraniti da se zahvalim braniteljima, pogotovo našim Pumama.

- I zato sam ponosan i sretan što sam izbornik hrvatske nogometne reprezentacije. Zaista, sve zasluge idu našim igračima. Kad obuku hrvatsku dres, daju sve od sebe i to je najvažnije.  To je mladim ljudima dokaz da se može sve napraviti. Ja sam dokaz da se može sve napraviti. Imao sam san i ostvario sam ga. Vjerujte. Ovo je Hrvatska koju ja živim, zajedništvo, ljubav, vjera, domovina - rekao je. - rekao je Dalić i dodao da je ponosan i sretan što je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije.

19.12.2022., Varazdin - Svecani docek na Kapucinskom trgu za izbornika hrvatske reprezentacije Zlatka Dalica u Varazdinu Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Želi reprezentaciju dovesti u Varaždin.

- Uvijek je bitno mladost i iskustvo. Pred nama su kvalifikacije za Europsko prvenstvo u Njemačkoj, a to je kao da igramo doma. Za to živim i čekam. U lipnju je finale Lige nacija i tu zaista imamo nadati se pravom rezultatu. U rujnu igramo kvalifikacije za Europsko prvenstvo, napravit ću sve da tada igramo utakmicu u Varaždinu. Varaždin to zaslužuje, to je moj grad. Ja nisam rođen ovdje, ali ovaj grad mi je dao sve. Došao sam prije 30 godina i zahvalan sam na svemu. Iz Livna sam, ali sam i Varaždinec - poručio je izbornik Dalić ističući svoje igrače.

- Imam dva grada, Varaždin i Livno. Hvala, zaista. Igramo u rujnu kvalifikacije za Eruopsko prvenstvo. Ja ću napraviti sve da dođem ovdje jer Varaždin je to zaslužio. Stariji igrači nam trebaju, to je snaga hrvatske reprezentacije. Hrvatska se ne treba bojati za svoju budućnost. Dvije medalje u četiri godine - to nitko nije napravio osim Francuske. Mi smo talentirani i dajemo sve od sebe.

U šestom mjestu igramo finale Lige nacija.

- Ako Bog da, da ponovimo doček u šestom mjesecu! To je moj cilj - zaključio je. 

Ipak osjeća kako je mogao do prvog mjesta u Kataru. 

- Modrić je trebao otići sa zlatom, ali i Leo Messi je zaslužio trofej i ja njemu čestitam. 

TIJEK DOČEKA:

20:30 - Budimir i Brozović na zadnjem dočeku

Ante Budimir i Marcelo Brozović dočekani su u Velikoj Gorici.

Voditelj programa upitao je Brozovića je li ikad umoran. 

- Ma jesam, ali sad nisam. Uspio sam se otrijezniti - rekao je.

>> OPŠIRNIJE OVDJE


18:50 - Došao Erlić, pjevaju s Grdovićem

Livaković i Martin Erlić, koji je došao nakon našeg vratara, zajedno s Mladenom Grdovićem pjevaju 'Nije u šoldima sve'. Uslijedila je pjesma 'Večeras je naša fešta'. 

Luka Modrić obratio se okupljenima video-porukom, s obzirom da nije danas mogao prisustvovati na dočeku.

- Žao mi je što danas ne mogu biti tu. Uživajte i mi se vidimo nekom drugom prilikom - poručio je. 

>> OPŠIRNIJE OVDJE


18:30 - Dvojac stigao u Kaštel Kambelovac

Livaja i Pašalić došli su u Kaštele, dočekalo ih je na tisuće ljudi. 

- Sretan sam, drago mi je da smo iz Kaštela napravili ovo - rekao je prvi igrač Hajduka. 

Foto: Đurđica Čavka, Mate Erceg, Antonija Radić/Dalmacija Danas

>> OPŠIRNIJE OVDJE


18:20 - Kaštelani čekaju Livaju i Pašalića

Kaštel Kambelovac spreman je dočekati Marka Livaju i Marija Pašalića. Okupilo se nekoliko stotina ljudi, a igrači tek trebaju doći. 


18:10 - Livaković stigao

Dominik Livaković stigao je na zadarski Forum. Svi žele fotografiju, skandiraju mu 'Livi, Livi!'.

- Pokrali su ga što mu nisu dali nagradu za najboljeg vratara. Livakoviću, najbolji si! - rekli su neki od prisutnih za N1. 


18:00 - Varaždinci pjevaju, pale baklje

'Moja domovina' odzvanja centrom Varaždina, u kojem je dočekan izbornik Zlatko Dalić. Atmosfera ne jenjava i sigurno će se nastaviti kroz večernje sate. 

- Zaista nisam očekivao ovako topao doček - izjavio je.


17:45 - U Zadru hvale i Livaju

- Livaković je najbolji golman prvenstva, ali najbolji u reprezentaciji je Livaja - složili su se mladi navijači koji su dali izjavu za N1. 


17:40 - Splićani nastavljaju feštu

Split želi povratak Ivana Perišića u Hajduk. Upravo su mu to poručili na današnjem dočeku pa nastavili pjesmom:

- Ovdje nitko nije normalan, nije normalan - pjevali su.

19.12.2022., Split - Splicani na rivi organizirali svecani docek za Vatrene reprezentativce Marka Livaju, Ivu Grbica, Maria Pasalica, Ivana Perisica, Josipa Juranovica i Nikolu Vlasica. Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL


17:05 - Zadar čeka Erlića i Livakovića, Modrić otputovao

- Po nekim procjenama čini mi se da ovdje ima oko tri tisuće ljudi - rekli su na N1. 

Modrić neće biti na dočeku, morao je otputovati za Madrid. 


16:45 - Dalić stigao u Varaždin

- Napravit ću sve od sebe da Hrvatska kvalifikacije za Europsko prvenstvo igra u Varaždinu. Ovo je moj grad. Nisam rođen ovdje, nisam rođeni Varaždinec, ali ovaj grad mi je dao sve. Ja sam iz Livna, ali sam Varaždinec - rekao je.

19.12.2022., Varazdin - Svecani docek na Kapucinskom trgu za izbornika hrvatske reprezentacije Zlatka Dalica u Varazdinu Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL


16:30 - Reprezentativci na Rivi u Splitu

- Dalmacijo, pismu tebi pivam ja, pismu o ljubavi, s juga i sjevera - orilo se kada su se reprezentativci pojavili na bini Rive. 

>> OPŠIRNIJE OVDJE 

 

 

>> Dalić zaplakao na stihove pjesme: Croatio iz duše te ljubim

 

Komentara 47

Avatar zidam spremno
zidam spremno
17:09 19.12.2022.

Koje ste vi kukavichke pitsch.ke... objavite "kritiku" Lovrena i Brozovića zbog toga što su u pjesmi Bojna Čavoglave otpjevali prvi stih, u pjesmi koja je objavljena na nosaču zvuka i koja kao takva nije zabranjena, a "sat povijesti" treba autoru tog članka da mu prosvijetli pamet o grozomornim zločinima komunipartizanskih krvoloka nakon "oslobodjenja" Zagreba 8 svibnja 1945. Inače, sve što komšijski mediji "kritikuju", ispravno je, poželjno i dobrodošlo

Avatar MILENIUM Sokol
MILENIUM Sokol
16:16 19.12.2022.

Tako treba slavit. 😍 samo naprijed Sokoli!

Avatar bolešnji
bolešnji
17:25 19.12.2022.

Bozović i Lovren za svaki stih koji su otpjevali (pjesma nije zabranjena) pohvala i bravo vam za to!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije