USTAŠKI POZDRAVI

Reakcije na uzvike Lovrena i Brozovića tijekom slavlja, Pavliček: 'Sad ste nam još draži'

Zagreb: Vatreni na pozornici na glavnom Trgu napravili pravu feštu
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/2
19.12.2022.
u 15:59

Odmah su se pojavile brojne osude u kojima se ističe kako sport i jedan tako veliki uspjeh ne idu zajedno s ustaškim pozdravom. Međutim, ima i onih koji sve to odobravaju

Dan poslije povratka Vatrenih i svečanoga dočeka u Zagrebu dojmovi se i dalje slažu te svi govore od desetinama tisuća građana koji su došli pozdraviti brončane sa SP u Kataru. U međuvremenu se pojavio i snimak iz jednoga kafića na kojem se vidi kako dvojica standardnih Vatrenih, Marcel Brozović i Dejan Lovren, između ostaloga uzvikuju ustaški pozdrav "za dom spremni".

Odmah su se pojavile brojne osude u kojima se ističe kako sport i jedan tako veliki uspjeh ne idu zajedno s ustaškim pozdravom. Međutim, ima i onih koji sve to odobravaju. Jedan od njih je i predsjednik Hrvatskih suverenista i saborski zastupnik Marijan Pavliček koji je podno teksta koji govori o tome napisao: "Sad ste nam još draži".

Inače, Pavliček je poznat i kako je na svojoj svadbi, prije desetak godina, pjevao i pjesmu "Evo zore evo dana, evo Jure i Bobana".

>> VIDEO Prolazak hrvatskih nogometaša kroz Frankopansku ulicu

Ključne riječi

Komentara 23

SA
saneko23
16:35 19.12.2022.

Jbt, pa gdje mi živimo kad nam mediji i partijski komesari određuju šta će tko na svojoj svadbi pjevati? Halo... Sjeverna Koreja je kindergarten za ove naše parolaše. Počasnni predsjednim antifašista i bivši predsjednik Stipe Mesić je pjevao Juru i Bobana, Predrag Matić, valjda najljeviji cirkusant, ne samo u RH, nego u EU parlamentu, je pjevao Juru i Bobana, pola SDPa je pjevalo Juru i Bobana, Peđa Grbin je pjevao Čaviglave koja počinje sa ZDS.... ali nikom ništa. Alinkad čovjek na svojoj svadbi zapjeva, evo novinara i prebiranja krvnih zrnaca. Moralni talog hrvatske ljevice.

Avatar Dragovit
Dragovit
17:03 19.12.2022.

Ne volim taj pozdrav, ali poviknuli su to jer je to uvod u pjesmu "Čavoglave" koja se izvodila. Je l' pjesma zabranjena? Nije. Jučer je Šulentićka doslovce otela mikrofon iz ruku Lovrena jer je zapjevao "Lijepa li si". Je l' ta pjesma zabranjena? Nije. Nisam fan Perkovića, ali njegova pjesma je jednostavno postala navijačka himna i pjevaju ju mnogi koji ništa drugo od Perkovića ne slušaju. Koga vraga glume ovi samoprozvani medijski cenzori?

TO
Torcida80
16:30 19.12.2022.

Ciloj Hrvatskoj su “još” draži, neka pati kome smeta. To je uvod u pismu Čavoglave

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije