Autori: Hina, Stjepan Meleš
NEVJEROJATAN PREOKRET

VIDEO Rijeka fenomenalnim golovima srušila Hajduk u Jadranskom derbiju (1:2)

Split: Hajduk i Rijeka susreli se u utakmici 20. kola HNL-a
Ivana IvanovicPIXSELL/PIXSELL
28.01.2024. u 20:00
Bio je ovo treći "jadranski derbi" ove sezone, u oba prethodna pobjedu je odnijela domaća ekipa. Hajduk je slavio na Poljudu u 2. kolu s minimalnih 1-0, a Rijeka je u 11. kolu na Rujevici slavila sa 1-0. Ovoga puta slavili su gosti.

U derbiju 20. kola SuperSport HNL-a Rijeka je na ispunjenom Poljudu preokretom pobijedila Hajduk sa 2-1 preuzevši vrh ljestvice.Bio je žestok derbi u kojem je Hajduk poveo golom Marka Livaje u 15. minuti, a Rijeka okrenula rezultat golovima Jorgea Obregona (55) i Lindona Selahija (75). Rijeka je ovom pobjedom preuzela vrh ljestvice sa 41 bodom koliko ima i Hajduk, ali uz slabiju razliku pogodaka.

Bio je ovo treći "jadranski derbi" ove sezone, u oba prethodna pobjedu je odnijela domaća ekipa. Hajduk je slavio na Poljudu u 2. kolu s minimalnih 1-0, a Rijeka je u 11. kolu na Rujevici slavila sa 1-0. Ovoga puta slavili su gosti. Mislav Karoglan u ovom susretu nije mogao računati na ozlijeđene Darija Melnjaka i Ferra, dok je Ismael Diallo s reprezentacijom Obale Bjelokosti na Afričkom kupu nacija. Željko Sopić je bio bez iskusnih stopera, Mateja Mitrovića i Emira Dilavera.

GALERIJA Perišić i Brekalo dobili ovacije Poljuda

Split: Hajduk i Rijeka susreli se u utakmici 20. kola HNL-a
1/19

Uoči početka susreta navijačima Hajduka predstavljena su nova pojačanja Ivan Perišić i Josip Brekalo koji su prošetali poljudskim travnjakom uz ovacije tribina. Prvi udarac vidjeli smo u devetoj minuti, Hajduk je na centru izgubio loptu, Niko Janković je povukao kontru pucavši sa 20 metara, ali preko gola. Samo minutu kasnije vidjeli smo žestok sudr glavama Pukštasa i Gode koji su istovremeno krenuli na loptu i snažno se udarili glavama. Izgledalo je ružno, Pukštasu je pukla arkada i dres mu je bio potpuno krvav, no obojica su nastavila susret.

Hajduk je poveo u 15. minuti. Sigur je poslao centaršut na drugu stranu šesnaesterca do Kleinheislera koji je vratio loptu u sredinu do Livaje, a ovoj pucao glavom pogodovši za 1-1. Bilo je to praktički sve što smo vidjeli u prvom dijelu. Rijeka je tek u 45. minuti pucala u okvir gola, Pjaca je ubacio, a Fruk pucao glavom, no Lučić nije imao problema. Na otvaranju drugog dijela prvi su zaprijetili gosti, Janković je u 50. minuti ubacio iz slobodnog udarca do Smolčića koji nije najbolje zahvatio loptu. Rijeka je uspjela izjednačiti u 55. minuti. Smolčić je ubacio iz auta sve do peterca, Obregon, koji je ušao na poluvremenu, primio je loptu, potom poluškaricama zakucao loptu u gol za 1-1.

VEZANI ČLANCI:

Samo sedam minuta kasnije Rijeka je još jednom zatresla mrežu Hajduka. Pašalić je ubacio iz slobodnog udarca, a Goda u gužvi uspio ugurati loptu u mrežu. Međutim, pogodak je poništen nakon provjere VAR-a jer je Goda igrao rukom prije nego je zabio gol.U 75. minuti sve je bilo čisto i Rijeka je povela sa 2-1 fantastičnim golom Lindona Selahija. Obrana Hajduka nije najbolje raščistila situaciju, lopta je došla do veznjaka Rijeke koji je pogodio punom, iz voleja i sa 13-14 metara iskosa silovito pogodio za 2-1.

Hajduk je bio korak do izjednačenja u 84. minuti, Kleinheisler je sjajno opalio sa 17-18 metara, ali je Labrović vrhunski reagirao. Igralo se čak 11 minuta sudačke nadoknade, a Hajduk je u petoj minuti nadoknade ostao s igračem manje jer je Livaja zbog ozljede gležnja odšepao do klupe. Golove pogledajte OVDJE

U prvom današnjem ogledu Lokomotiva je na gostovanju pobijedila Goricu sa 2-1 ostvarivši treću uzastopnu ligašku pobjeduBio je to tjedan iz snova za "lokose". Nakon što su u utorak na stadionu Maksimir deklasirali Dinamo sa 3-0, u nedjelju su slavili i u Velikoj Gorici sa 2-1. Bila je to prva gostujuća pobjeda Lokomotive protiv Gorice u posljednje četiri godine. Gosti su poveli u 15. minuti golom Roberta Mudražije. Marin Leovac je prošao po lijevom krilu poslavši loptu u sredinu do Mudražije koje zabio za 1-0. Međutim, radost "lokosa" kratko je trajala. Samo četiri minute kasnije Gorica je izjednačila.

VEZANI ČLANCI:

Nakon ubačaja iz kornera lopta je došla do Dine Štigleca koji je prebacio na drugu stativu do Tima Matavža, a ovaj glavom pospremio loptu iza vratara Nikole Čavline. Bilo je to sve od Gorice u prvom dijelu, dok su gosti imali još dvije lijepe prilike. Lokomotiva je vrlo brzo povela u nastavku. Čop je u 52. minutu lijepo proigrao Mudražiju kojeg je s leđa oborio Sekou Sagna, a sudac pokazao na bijelu točku. Siguran je bio Čop koji je ovoga tjedna zabio čak četiri gola nakon što je utorak zabio tri gola u 3-0 pobjedi protiv Dinama.

Lokomotiva je ovom pobjedom preskočila Goricu i sada je peta, a Gorica stepenicu niže. Rijeka vodi na ljestvici sa 41 bodom kolio ima i Hajduk, ali uz slabiju razliku pogodaka. Treći je Dinamo sa 37 bodova i susretom manje.

HAJDUK
1-2
RIJEKA
SUPERSPORT HNL, 17.45, POLJUD, SPLIT
Kraj
90' (Kraj)

Kraj utakmice, Riječani su slavili i preuzeli prvo mjesto!

90'

Lučić brani sjajnu šansu Rijeke. 

90'

Poslije gužve i naguravanja, požutjeli su Labrović, Kalik i Kalinić. 

Ozljeda
90' (Ozljeda)

Livaja je izvrnuo gležanj i napušta igru, Hajduk će igrati s desetoricom do kraja utakmice. 

Nadoknada
90' (Nadoknada)

Igrat će se čak 11 minuta sudačke nadoknade. 

Žuti karton
87' (Žuti karton )

Žaper je dobio žuti karton zbog simuliranja u kaznenom prostoru Rijeke. 

84'

Selahi ide van, ulazi Bogojević. 

84'

Labrović fenomenalno brani udarac Kleinheislera. 

Zamjena
79' (Zamjena)

Pjaca je svoje odigrao za danas, ulazi Petrovič. 

Gol
76' (Gol)

 Šarlija je loše reagirao i odbio loptu samo do Selahija koji strašnim volejem iskosa s desne strane pogađa suprotni kut Lučića! Ovog puta niti VAR neće spasiti Hajduk. 

Zamjena
72' (Zamjena)

Izašao je Krovinović, a u igri je Odjidja-Ofoe. Mikanović je zamijeni Moufija, koji je šepajući napustio igru. 

66'

Izašli su Fruk i Pašalić, a u igri su Grgić i Hodža.

VAR - Video Assistant Referee
62' (VAR - Video Assistant Referee)

Rijeka je zabila preko Gode, ali nakon VAR provjere poništen je pogodak Riječanima. 

Gol
55' (Gol)

Fantastičan gol zabio je Kolumbijac Obregon! Smolčić je ubacio dugačku loptu iz auta, a Obregon je s igračem na leđima čudesno škaricama propucao Lučića i zabio spektakularan pogodak za 1:1!

51'

Sigur je požutio i neće moći igrati protiv Osijeka zbog treće javne opomene. 

50'

Janković je ubacio u srce kaznenog prostora Hajduka, Smolčić je pokušao glavom, no nije imao puno problema Lučić. 

47'

Selahi je zaradio žuti karton. 

Zamjena
46' (Zamjena)

Počelo je drugo poluvrijeme, Obregon je zamijenio Ivanovića. 

Poluvrijeme
45' (Poluvrijeme)

Kraj prvog dijela, Hajduk ima prednost od 1:0, pogodak je na kraju pripisan Pukštasu. 

Nadoknada
45' (Nadoknada)

Tri minute sudačke nadoknade. 

45'

Pjaca je slomio obranu Hajduka i centaršutom pronašao Fruka, njegov udarac ide u ruke Lučića. 

41'

Pukštas opet mora izvan igre jer mu arkada ponovno krvari. 

Žuti karton
38' (Žuti karton )

Sahiti je požutio zbog prigovora, ne može igrati protiv Osijeka. 

36'

Sahiti je ubacio s desne strane, Livaja je pucao glavom, ali bio je to slab udarac za Labrovića.

34'

Na travnjaku se ne događa previše, jedan udarac Jankovića prema golu Hajduka, odnosno pogodak Livaje. 

Žuti karton
31' (Žuti karton )

Žuti karton dobio je Radeljić nakon prekršaja na centru na Livaji. 

27'

Rijeka se probudila i sve češće je na polovici Hajduka. 

17'

Inače, Pukštas je proslavio gol pa ponovno morao izaći izvan igre. Posjekotina na glavi mu je ponovno prokrvarila i moraju ga zakrpati. 

22'

Čitava klupa Rijeke je skočila nakon jednog starta na Pjaci ispred šesnaesterca Hajduka, ali prekršaja nema. 

Gol
15' (Gol)

Sigur je poslao centaršut na drugu stranu šesnaesterca. Tamo se našao Kleinheisler, koji centrira u sredinu, a Marko Livaja pogađa za vodstvo Hajduka!

Ozljeda
10' (Ozljeda)

Strašan sudar glavama se dogodio. Pukštas i Goda istovremeno su krenuli na loptu i snažno se udarili glavama. Pukštasu je pukla arkada i dres mu je potpuno krvav, a Goda dolazi k sebi na travnjaku. Jako ružno je ovo izgledalo...

7'

Na sjeveru Poljuda od prve minute se pale baklje i pjevaju se uvredljive pjesme. 

Žuti karton
4' (Žuti karton )

Smolčić je dobio žuti karton nakon što je oštro startao na Moufiju. 

2'

Nova pojačanja Josip Brekalo i Ivan Perišić iz lože prate, dobili su gromoglasni pljesak Poljuda. 

Početak
1' (Početak)

Počela je utakmica na Poljudu u sjajnoj atmosferi, glavni sudac Patrik Kolarić dao je znak da se krene s centra. 

RIJEDAK POTEZ

Momčad Hajduka uoči derbija povukla rijedak potez. Bijeli čine sve kako bi ostali na vrhu. Više o tome OVDJE

POSEBNE REGULACIJE

Jadranski derbi proglašen utakmicom visokog rizika! Policija uvela posebnu regulaciju prometa. Više o tome OVDJE

PRIJENOS

Hajduk i Rijeka bore se za prvo mjesto. Gdje gledati Jadranski derbi? Više o tome OVDJE

ATMOSFERA

FOTO Desant na Split: Kolona duga kilometrima, pogledajte OVDJE lude prizore prije derbija.

SASTAVI

HAJDUK: Lučić - Sigur, Uremović, Šarlija, Moufi - Žaper, Pukštas - Sahiti, Krovinović, Kleinheisler - Livaja

RIJEKA: Labrović - Smolčić, Radeljić, Galešić, Goda - Selahi - Pašalić, Fruk, Janković, Pjaca - Ivanović

NAJAVA

Hajduk i Rijeka večeras igraju derbi 20. kola Hrvatske nogometne lige. Rijeka je ranije ovoga tjedna nadoknadila zaostalu utakmicu s Goricom i sada je na samo tri boda zaostatka za splitskom momčadi. Stoga će ovaj Jadranski derbi, stoti od hrvatske samostalnosti, odlučiti tko će sezonu nastaviti na čelu prvenstvene ljestvice.

 

Sopićeva je momčad je u posljednjoj utakmici protiv Hajduka uzela tri boda, ali to je bilo na Rujevici. U svome posljednjem gostovanju na Poljudu, igrači Rijeke djelovali su impresionirani i zapanjeni atmosferom, a rezultat je otišao na ruku splitskoj momčadi (1:0). Sopić se nada izbjeći reprizu te utakmice i ponovo zasjesti na čelo tablice.

 

Hajduk će s druge strane nastojati nastaviti svoj niz bez poraza, odnosno započeti novi niz pobjeda. Momčad je izvrsno započela sezonu i uzrokovala novi val euforije u Splitu. Nakon kraće rezultatske krize na klupu je došao Mislav Karoglan i uz sjajan niz pobjeda osigurao prvi naslov jesenskog prvaka u gotovo 20 godina. 

Komentara 65

DU
Deleted user
19:43 28.01.2024.

ovi nisu normalni...11 minuta produzetka?...naprosto smijesno

MA
Marsi
19:57 28.01.2024.

Hajduk je pokusao nesto usiciriti silom. Zasluzena pobjeda Rijeke, bili su bolji. Sad da ih jos Osijek nabije...

DU
Deleted user
19:15 28.01.2024.

sudija se dokaza, ponistija gol Rijeci zbog nepostojece ruke

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije