Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRESS KONFERENCIJA

VIDEO Kovačić: Modrić je fenomen koji je teško ponoviti. Tek kad završi bit ćemo svjesni što radi

Rijeka: Prijateljska utakmica izme?u Hrvatske i Sjeverne Makedonije
Matija Habljak/PIXSELL
04.06.2024.
u 11:52

U prijateljskoj utakmici protiv Sjeverne Makedonije Mateo Kovačić nastupio je 100. put u najdražem dresu. Veznjak Citya predvodio je Hrvatsku kao kapetan.

U prvom pripremnom susretu uoči EURO-a u Njemačkoj, hrvatska nogometna reprezentacija je na riječkoj Rujevici pred 8.000 gledatelja pobijedila Sjevernu Makedoniju sa 3-0. Vatreni" su rutinski odradili posao protiv suparnika koji je trebao biti priprema za Albaniju s kojom se Hrvatska, uz Italiju i Španjolsku, nalazi u grupi B.

Na današnjoj press-konferenciji pred novinarima je Mateo Kovačić koji je protiv Makedonaca predstavljao Hrvatsku 100. put.

- Išao sam korak po korak kada sam bio mlađi. Nadao sam se doći do visoke razine s Hrvatskom i klubovima. Kada pogledam unazad, prelijepo je doći do 100 nastupa. Bilo je uspona i padova - rekao je na početku Kovačić.

- Uvijek sam bio sretan kada bih došao u reprezentaciju, ne bih izdvajao jedan trenutak. To je uvijek čast. Uživao sam sa starijim igračima od kojih su neki još tu, Luka, Perija, Mandžo, Čarli...da ih ne nabrajam sve. Od njih se moglo puno naučiti. Modrićeva karijera je neponovljiva, sretni smo što ga imamo.

- Osjećaj uoči Eura? Ja inače ne predosjećam ništa. Atmosfera je fenomenalna, jedva čekamo doći u reprezentaciju i družiti se. Ključ je uživati u druženju i nogometu. Vjerujem u sebe i nas, imamo težu skupine nego inače, ali spremni smo za velike stvari.

- Stvarno naučiš puno od Pepa Guardiole, o nekim detaljima koje ti objasni. Kako analizira i priprema utakmice to je zaista neka viša razina. Čast mi je što sam došao u takav klub s takvim trenrom. Prva sezona u novom klubu je uvijek najteža, ali odlično su me prihvatili i Pep mi je puno pomogao.

VEZANI ČLANCI:

- Očekivanja od Eura? Ne volim o tome, zadnjih par natjecanja smo uvijek bili tu, borili se za medalju, ali najbitnije je proći skupinu, a kasnije što bude. Neki igrači u klubu 100 su mi blizu, neki daleko, ali nikad se nisam opterećivao tim stvarima. Idem korak po korak, najbitnije je biti zdrav i spreman.

- Mladi su s nama i pripadaju ovdje. Baturinu sam sada vidio izbliza i uvjerio se o kakvom se igraču radi. Spremni su i uče, kao i ja mogu sada gledati starije kako rade i odnose se prema ekipi. To je najbitnije, ovdje nema 'ja' nego samo ekipa.

- To je predaleko, ali uvijek sam od sebe očekivao velike stvari. Bitan faktor su ozljede i zdravlje, na meni je da radim na tome. Vidjet ćemo, Luka je fenomen koji je teško ponoviti. Najstariji igrač u Realu koji je i dalje bitan faktor. Tek kad završi ćemo biti svjesni što radi. Ne znam je li ga moguće naslijediti, trebat će puno igrača, cijeli kolektiv da ga se nadomjesti - odgovorio je na pitanje može li kao Modrić trajati još 10 godina na europskom vrhu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije