03.12.2021. u 22:11
Nikola Mektić i Mate Pavić svladali su Novaka Đokovića i Filipa Krajinovića i osvojili odlučujući drugi bod za Hrvatsku.

Nikola Mektić i Mate Pavić pobijedili su Novaka Đokovića i Filipa Krajinovića sa 7-5, 6-1 i tako odveli Hrvatsku u nedjeljno finale Davis Cupa u kojem će se hrvatski tenisači boriti za svoj treći naslov protiv boljeg iz drugog polufinala u kojem će se u subotu sučeliti Rusija i Njemačka.

Najbolji igrači parova na svijetu u potpunosti su opravdali svoj status i u dvoboju protiv najboljeg tenisača svijeta u pojedinačnoj konkurenciji, dominiravši protiv Đokovića i Krajinovića tijekom cijelog odlučujućeg meča u polufinalnom dvoboju Hrvatske i Srbije.

U prvom su setu bili uvjerljivi na svom servisu, a počeli su prijetiti 'breakom' već u drugom gemu, kad je Đoković na servisu uspio izvući 0-40 i još jednu prednost. Mektić i Pavić su do 'breaka' ipak došli u 12. gemu i tako osvojili prvi set te slomili otpor srbijanskog para.

U drugom setu su od rezultata 1-1 olimpijski i wimbledonski pobjednici nanizali pet gemova te nakon 72 minute igre slavodobitno uzdignutim rukama proslavili ulazak Hrvatske u četvrto finale Davis Cupa.

Hrvatsku je prema plasmanu u finale usmjerio sjajni 23-godišnji Splićanin Borna Gojo, 279. na ATP ljestvici, koji je u prvom pojedinačnom dvoboju svladao 33. tenisača svijeta Dušana Lajovića sa 4-6, 6-3, 6-2.

U drugom pojedinačnom dvoboju Novak Đoković je opravdao status prvog tenisača svijeta i sa 6-4, 6-2 nadigrao Marina Čilića.

Srbijanski izbornik Viktor Troicki pokušao je iznenaditi u igri parova zamijenivši nominiranog Nikolu Ćaćića, specijalista za igru parova, Filipom Krajinovićem, ali su Nikola Mektić i Mate Pavić svojom četvrtom pobjedom u dva seta na ovom turniru odveli Hrvatsku u četvrto finale, prvo nakon trijumfa 2018. u Lilleu, kad se Davis Cup još igrao po starom formatu.

Hrvatska će u subotu saznati suparnika, a to će biti bolji iz dvoboja Rusije i Njemačke, u kojem su Rusi veliki favoriti.

HRVATSKA - SRBIJA 2-1

Borna Gojo (Hrv) - Dušan Lajović (Srb) 4-6, 6-3, 6-2

Novak Đoković (Srb) - Marin Čilić (Hrv) 6-4, 6-2

Nikola Mektić / Mate Pavić (Hrv) - Novak Đoković / Filip Krajinović (Srb) 7-5, 6-1

Nikola Mektić/Mate Pavić
7:5, 6:1
2-0
Novak Đoković/Filip Krajinović
Polufinale Davis Cupa, 20:30, Madrid, Španjolska
POBJEDA

Mektić i Pavić odveli su Hrvatsku u finale Davis Cupa!

5:1

Novi break Hrvatske! Vodimo 5:1 i servirat ćemo za meč. Mektić je na servisu.

3:1

Hrvatska je napravila break, imamo veliku prednost u drugom setu!

1:0

Otvorili smo set osvojenim gemom.

SET HRVATSKE!

Hrvatska je osvojila set! Uzeli smo gem na servis Krajinovića i osvojili prvi set.

6:5

Stigli smo do šestog gema na Mektićev servis i osigurali tie-break.

5:5

Oba su para zasad sigurna, svi drže svoj servis.

4:4

Imali smo sada break loptu na servis Krajinovića, no Srbi su se izvukli. Borba se nastavlja.

3:3

Da, Novak je dobro jer su Srbi sada na njegov servis stigli do izjednačenja.

2:2

Oba para zasad drže svoje servise. Đoković je ogrebao ruku i pruža mu se pomoć, ali ne bi trebalo biti ništa ozbiljno.

2:1

Mektićev servis sada nas je izvukao, vodimo 2:1.

1:1

Imali smo čak četiri break lopte na servis Srba, no izvukli su se.

1:0

Hrvatska je povela gemom na svoj servis, uvijek je dobro ovako ući u meč.

POČELO

Počeo je susret, idemo Hrvatska.

HRVATSKA FAVORIT

A u parovima smo favoriti budući da imamo najbolji par na svijetu, Nikolu Mektića i Matu Pavića. Protiv njih će igrati Novak Đoković i Filip Krajinović.

Hrvatska i Srbija u Madridu stoje 1:1 nakon što je Borna Gojo u prvom susretu svladao Dušana Lajovića, a zatim Novak Đoković bio bolji od Marina Čilića. Stoga će o pobjedniku odlučivati parovi.

POČINJEMO

Dobra večer i dobro došli na nastavak druženja s hrvatskom Davis Cup reprezentacijom. Pred nama je borba za finale.

Komentara 28

FO
fortinaf
21:46 03.12.2021.

Igraj moja Hrvatska!

ME
medvedgrad
21:35 03.12.2021.

Ajmoooo

Avatar GeniKameni
GeniKameni
22:17 03.12.2021.

Bravo momci, svaka cast! Ali bravo i za Goju. Po meni, on je pravi junak ovog uspjeha i jos jednog finala Davis Cupa za Hrvatsku! Tko je sljedeci?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije