Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKCIJA EURO 2024

Dalić objavio popis vatrenih za Euro: 'Modriću ne paše laka sezona. Jedva čeka doći i biti kapetan'

Zagreb: Konferencija za medije izbornika Zlatka Dalića
Goran Stanzl/PIXSELL
20.05.2024.
u 12:39

Hrvatska će trenirati na Rujevici, a odigrat će i dvije pripremne utakmice. Protiv Sjeverne Makedonije Hrvatska igra u Rijeci 3. lipnja, a pet dana kasnije gostuje u Lisabonu protiv Ronaldovog Portugala.

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić danas je objavio popis igrača za europsko prvenstvo u Njemačkoj. Rok za objavu konačne liste s najviše 26 imena istječe 7. lipnja u ponoć. Izbornik ima pravo na popis dodati veći broj igrača, a u konkurenciji bi se trebao naći i veznjak Torina Nikola Vlašić, koji se ozlijedio početkom mjeseca, ali trebao bi biti spreman kao i Martin Erlić koji je zbog lakše ozljede napustio teren.

Okupljanje reprezentativaca je dogovoreno za 26. svibnja, dok na popisu za Euro nema velikih iznenađenja, sve se uglavnom već zna od ranije. Hrvatska će trenirati na Rujevici, a odigrat će i dvije pripremne utakmice. Protiv Sjeverne Makedonije Hrvatska igra u Rijeci 3. lipnja, a pet dana kasnije gostuje u Lisabonu protiv Ronaldovog Portugala.

VIDEO Luka Modrić se idućeg ljeta oprašta od nogometa?! Španjolci otkrivaju njegovu budućnost


Popis igrača:

Vratari: Dominik Livaković (Fenerbahče), Ivica Ivušić (Pafos), Nediljko Labrović (Rijeka)

Braniči: Josip Juranović (Union Berlin), Josip Stanišić (Bayer Leverkusen), Martin Erlić (Sassuolo), Josip Šutalo (Ajax), Domagoj Vida (AEK), Marin Pongračić (Lecce), Joško Gvardiol (Manchester City), Borna Sosa (Ajax)

Vezni igrači: Luka Modrić (Real Madrid), Marcelo Brozović (Al Nassr), Mateo Kovačić (Manchester City), Lovro Majer (Wolfsburg), Mario Pašalić (Atalanta), Luka Ivanušec (Feyenoord), Martin Baturina (Dinamo), Luka Sučić (Salzburg), Nikola Vlašić (Torino)

Napadači: Ante Budimir (Osasuna), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Bruno Petković (Dinamo), Ivan Perišić (Hajduk), Marko Pjaca (Rijeka), Marco Pašalić (Rijeka)

Pretpozivi: Borna Barišić (Rangers), Duje Ćaleta-Car (Lyon), Kristijan Jakić (Augsburg), Dominik Kotarski (PAOK), Toni Fruk (Rijeka), Marin Ljubičić (LASK), Igor Matanović (Karlsruhe), Niko Kristian Sigur (Hajduk), Petar Sučić (Dinamo).


Press konferencija:

"Bilo je dilema oko Vlašića, ali njegovo stanje je puno bolje. Dogovor je da se priključi 27. svibnja i ako 1. lipnja ne bude potpuno spreman, otići će kući i onda ćemo zvati nekog drugog. Nadam se da se nitko neće ozlijediti. Svjesni smo velike ambicije i očekivanja kod svih, ali isto tako smo svjesni koliko dobrih reprezentacija na Euru ima. Imamo najtežu moguću skupinu, bit će zaista jako, jako teško. Napravili smo rezultat, koji smo morali, a to je plasman na Euro. Sve ostalo je bonus. Nema nikakvog pritiska i idemo napravit sve da budemo što bolji možemo biti. Svjesni smo da nikad nećemo imati brojniju podršku navijača kao na ovom Euru, znam da očekuju puno od nas i mi ćemo se truditi.

Okupljamo se u nedjelju 26. svibnja, imamo i prijem kod predsjednika i krećemo s radom. Vjerujem u ove igrače i popis i vjerujem da možemo napraviti dobar plasman. Ponavljam, ne želim stvarati pritisak igračima, želim da uživamo u nogometu i da Hrvatska bude sretna i ponosna", rekao je Zlatko Dalić u uvodu.

"Stalno smo u kontaktu, Perišić radi sve po planu. Učinio je sve da se vrati u formu, nadam se da će tako i biti. Imamo još 15 dana, nećemo ništa forsirati i veliki je dobitak da se vratio. Svjesni smo da nije u top formi, ali poznavajući njega sve će napraviti da bude. Od mene ima sve pohvale za ovo što je napravio da bi se vratio", kazao je Dalić u osvrtu na Perišića koji se od početka sezone oporavlja od teške ozljede.

Osvrnuo se na ukupnu formu reprezentativaca: "Kod mene je optimizam uvijek prisutan. Većina igrača igra dobro, neki su osvojili i trofeje, a neki trebaju više ako žele igrati za reprezentaciju i to ću im i reći. Vjerujem da ćemo se kroz ovih desetak dana posložiti, ali problem je što krećemo tek s 12 igrača, a onda će se priključiti ostali. Ne možemo ih sve pozvati odmah nakon završetka sezone, moraju se odmoriti. Dana 3. lipnja ćemo biti svi zajedno i onda krećemo s pravim pripremama. Kad god smo imali duži kamp, smo se dobro posložili. Znam da puno možemo, ali ponavljam da ima puno velikih reprezentacija na Euro. Pritiska nema jer je Hrvatska napravila jako puno. Digli smo ljestvicu jako visoko, a to realno nije normalno. To što je Hrvatska napravila... Engleska je u zadnjih 58 godina osvojila samo jednu medalju, a Hrvatska tri, odnosno četiri ukupno. Hrvatska je pokazala da smo najbolji kad je najteže, svjesni podrške stotina tisuća naših navijača u Njemačkoj. Pokušat ćemo ne razočarati".

Upitan o formi Luke Modrića rekao je: "Ne odgovara njemu ovakva lakša sezona. On mora svaku utakmicu biti na terenu i onda je on pravi. Svaki dan smo u kontaktu, znam da je igrao malo manje utakmica, ali on jedva čeka da dođe u reprezentaciju, da bude naš vođa".

Naposljetku je nekoliko riječi posvetio Anti Budimiru koji se oporavlja od ozljede rebara i odluci da pozove Nediljka Labrovića umjesto Dominika Kotarskog. "Vratio se Budimir u puni trening, jučer je igrao 15-ak minuta i njegovo stanje je dosta dobro. Kroz treninge će doći kroz pravu formu. Šteta da se ozlijedio, mogao je biti prvi strijelac La Lige. Bit će pravi u reprezentaciji, on dolazi u kamp 29. svibnja. Labrović je branio čitavu sezonu dobro, Rijeka je dobra, a Kotarski je budućnost", rekao je izbornik Dalić.


U naš njemački kamp Hrvatska će otputovati 9. lipnja. Hrvatska Euro otvara 15. lipnja protiv Španjolske, a u skupini su još Italija i Albanija. Prijenos press konferencije možete pratiti na kanalima Večernjeg lista. 

GALERIJA Pogledajte murale u čast Luke Modrića. Kapetana vatrenih obožavaju u Hrvatskoj i inozemstvu

Zagreb: Konferencija za medije izbornika Zlatka Dalića
1/13

 

Komentara 19

JA
JapaRuda
12:33 20.05.2024.

Pa zakaj opet Vlašić, pa kaj se nije nedavno ozljedil?

NI
niko63
12:28 20.05.2024.

A što ćete kod predsjednika, to ne sluti na dobro?

Avatar jeremija1
jeremija1
12:55 20.05.2024.

mislim da je za Oršića trebalo biti mjesta, iako poslije ozljede nema forme ni kontinuitet nastupa. Ali dobro znamo da je to igrač bez kompleksa, koji je više put dokazal da kao joker može okrenuti utakmicu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije