05.11.2023. u 16:53
Kada se već činilo kako će Varaždin izdržati, gosti su izjednačili. Ubacio je Kaneko, a Emreli se najbolje snašao u skoku pogodivši za 1-1.Na ljestvici vode Rijeka i hajduk sa po 27 bodova, dok je Dinamo treći sa četiri boda manje i susretom manje. Varaždin je na šesto mjestu sa 17 bodova. Večeras se još sastaju Istra 1961 i Slaven Belupo.

U susretu 14. kola HNL-a Varaždin i Dinamo su odigrali 1-1, a plavi su izvukli bod golom u četvrtoj minuti sudačke nadoknade.Domaćin je poveo u 53. minuti golom Domagoja Drožđeka, a kada se već činilo kako bi Varaždin mogao ostvariti prvu pobjedu u posljednjih 12 međusobnih susreta, Dinamo je izjednačio golom Mahira Emrelija.

Zadnji put Varaždinci su protiv Dinama slavili u rujnu 2019. sa 1-0, a pogodak odluke tada je zabio Kamerunac Djou Guera. Ovoga puta tek su ih minute dijelile od novog slavlja. No, drugo kolo uzastopce Dinamo se spašava poraza u sudačkoj nadoknadi. U prošlom kolu je protiv Lokomotive okrenuo 0-1 u 2-1, ovoga puta je odigrao 1-1. Pogotke možete pogledati OVDJE

"Modri" su već u trećoj minuti mogli do vodstva, no udarac Japanca Kaneka je završio u okviru gola. U devetoj minuti je opasno zaprijetio Josip Drmić, ali je pucao pored gola. U 11. minuti okvrir gola je pogodio i Francuz Theophile-Catherine. Sjajno je opalio s ruba kaznenog prostora, ali je i on pogodio vratnicu.

GALERIJA Dinamo se spasio od poraza u 94. minuti

Dinamo i Istra sastali se u 11. kolu SuperSport HNL-a
1/11

U 14. minuti je još jednom opasno pucao Kaneko. Prvu opasnost na suprotnoj strani vidjeli smo u 21. minuti kada je sa 18 metara pucao Agon Elezi, no Danijel Zagorac je bio spreman.Novu opasnost pred domaćim vratima vidjeli smo u 28. minuti, no Zelenika je sjajno obranio pokušaj Gabriela Vidovića. Do kraja poluvremena opasno je zaprijetio i Josip Mišić, ali je domaći vratar ponovo bio spreman.

Kazna za sve Dinamove promašaje stigla je u 53. minuti. Michele Šego je s desne strane ubacio prizemnu loptu u kazneni prostor, gdje se najbolje snašao Domagoj Drožđek pogodivši između Boška Šutala i Stefana Ristovskog za vodstvo.U 60. minuti je vrlo lako  moglo biti i 2-0. Igor Postonjski je ubacio na prvu stativu iz kornera, Elezi tukao glavom pod prečku, a golman Dinama fantastično obranio.

Hrvatski prvak je u nastavku susreta pritisnuo, no Varaždin se dobro branio. U 77. minuti gosti su izborili slobodan udarac s ruba kaznenog prostora, pucao je Marko Bulat, ali vrlo loše.U 86. minuti "Modri" ponovo prijete, Emreli je već svladao vratara Zeleniku, no gotovo s crte je loptu očistio Karlo Bručić.

VEZANI ČLANCI:

Kada se već činilo kako će Varaždin izdržati, gosti su izjednačili. Ubacio je Kaneko, a Emreli se najbolje snašao u skoku pogodivši za 1-1.Na ljestvici vode Rijeka i hajduk sa po 27 bodova, dok je Dinamo treći sa četiri boda manje i susretom manje. Varaždin je na šesto mjestu sa 17 bodova. Večeras se još sastaju Istra 1961 i Slaven Belupo.

Varaždin
1-1
Dinamo
HNL, 15:00, VARAŽDIN
Kraj
90' (Kraj)

Završila je napeta utakmica u Varažinu podijelom bodova. 

Gol
90' (Gol)

Izjednačio je Dinamo! Kaneko je uputio sjajan centaršut i Emreli je svladao Zeleniku. 

90'

Kaneko je ciljao suprotni kut, no lopta ide pokraj gola. 

Nadoknada
90' (Nadoknada)

Pet minute nadoknade. 

Zamjena
90' (Zamjena)

Zadnja promjena kod domaćih, Lamine Ba zamijenio je Mitrovskog. 

85'

Mitrovski je zaradio žuti, a Bručić očistio gotovo s gol crte i spriječio Dinamo da postigne pogodak. Emreli je prošao kroz obranu domaćih i poslao loptu koja je išla pokraj Zelenike. 

82'

Dinamo je svim silama krenuo po izjednačujući pogodak, ali Varaždin se uspješno brani. 

80'

Mištrafović i Škaričić novi su svježi igrači kod Varaždina, a izlaze strijelac Drođžek i Elezi. 

78'

Bulat je imao slobodni udarac gotovo na rubu šesnaesterca, ali njegov udarac završio je u živom zidu. 

Zamjena
75' (Zamjena)

Nova dvostruka izmjena kod Dinama, Emreli i Špikić ulaze, izašli su Šutalo i Vidović. 

Zamjena
74' (Zamjena)

Marin Pilj odradio je svoj posao, zamijenio ga je Belcar. 

Zamjena
74' (Zamjena)

Marin Pilj odradio je svoj posao, zamijenio ga je Belcar. 

Žuti karton
70' (Žuti karton )

Žuti karton i za Kaneka zbog preoštrog prekršaja. 

Žuti karton
68' (Žuti karton )

Žuti karton dobio je Marin Pilj. 

60'

Nova prijetnja Varaždinaca! Postonjski je ubacio iz kornera, glavom je pucao Elezi, a Zagorac to prebacuje iznad grede. 

Zamjena
59' (Zamjena)

Bulat i Ademi ulaze kod Dinama, izašli su Drmić i Sučić.

Gol
53' (Gol)

Nakon što se Dinamo ispromašivao stigla je kazna, Varaždinci su poveli zgoditkom Drožđeka  na oduševljenje domaćih tribina. 

46'

Počelo je drugo poluvrijeme. 

KRAJ PRVOG DIJELA

Kraj prvog poluvremena u Varaždinu bez pogodaka. Dinamo je kreirao nešto više pravih prilika, njih pet. Kaneka i Theophilea je spriječila vratnica, a preostale tri prilike (Kaneko, Vidović, Mišić) je spriječio sjajni vratar Varaždina Oliver Zelenika. Varaždin je imao dvije dobre prilike, obje u istoj akciji, kad je prvo Elezija iz daljine, a zatim i Drožđeka iz blizine, pri postizanju pogotka spriječio vratar Dinama Danijel Zagorac. Vrlo zanimljivo i sadržajno poluvrijeme, posebice kad se uzme u obzir da je rezultat 0:0.

45'

Prvi žuti karton kod Dinama. Theophile je s leđa na pod gurnuo napadača Varaždina Šegu i zaradio javnu opomenu suca Lovrića.

43'

Drožđek je lijepo pucao s ruba kaznenog prostora, a Zagorac taj pokušaj efektnom paradom zaustavlja, ali i hvata.

42'

Sučić, Drmić i Vidović su proizveli novu opasnost pred vratima Varaždina. Završila je ta akcija udarcem Vidovića s ruba kaznenog prostora, ali nije dobro zahvatio loptu te je pucao daleko od okvira gola.

39'

Desni bek Varaždina Marko Vukčević je zaradio prvi žuti karton na dvoboju nakon što je s leđa povukao Gabrijela Vidovića.

37'

Još jedan volej Josipa Mišića. Odličnom dugom loptom ga je pronašao Perković, no veznjak Dinama je iz blizine zapucao volej daleko iznad gola Varaždina. To je bio već četvrti udarac Mišića na utakmici.

31'

Zelenika nastavlja sa sjajnim obranama na vratima Varaždina i drži rezultat na 0:0. Sad je sjajnim refleksom 'skinuo' i udarac Josipa Mišića iz voleja s lijeve strane.

28'

Nova opasnost pred vratima Varaždina i odlična obrana Olivera Zelenike. S lijeve strane je ubacio Drmić, s peterca je zapucao Gabriel Vidović, lopta se još nezgodno odbila od Pellumbija, a 'jedinica' domaćina je sjajnom reakcijom zaustavila taj pokušaj.

27'

U novoj akciji Dinama Kaneko je s desne strane ubacio prema Drmiću koji je povratno spustio za Mišića, a Dinamov veznjak je s ruba kaznenog prostora pucao iz prve daleko preko gola.

24'

Takuro Kaneko je Dinamov najraspoloženiji pojedinac zasad na dvoboju. U 24. minuti je još driblingom kvalitetno napravio višak i ubacio s desne strane, no Pellumbi je intervenirao i glavom raščistio ispred Drmića.

21'

Varaždin je prvi put zaprijetio, i to s dvije odlične prilike. Prvo je Elezi odličnim udarcem iz daljine pokušao loptu plasirati u kut Dinamovog gola, ali je odličnom intervencijom to spriječio Zagorac, a vratar Dinama je obranio i odbitak na kojeg je naletio Drožđek.

19'

Mišić je pucao iz slobodnog udarca iz vrlo dobre pozicije, s nekih 20-ak metara, ali lopta je zapela u živom zidu pa su u nastavku Varaždinci očistili opasnost.

14'

Kaneko se još jednom našao u prigodi. Nakon što je živi zid Varaždina blokirao slobodan udarac Baturine lopta se udesno odbila do Japanca čiji pokušaj u prvi kut brani Zelenika.

13'

Izniman prodor Kaneka kroz srce Varaždinske momčadi, a nakon nekoliko Japančevih driblinga profesionalnim prekršajem ga je na nekih 30 metara od svojeg gola zaustavio Pilj.

11'

Još jedna vrantica u Varaždinu, Dinamo dominira. Theophile je nakon bloka sjajno zahvatio loptu s ruba kaznenog prostora i činilo se da je Zelenika svladan te da će lopta ući u sami gornji kut, ali je odsjela na vratnici.

9'

Dvije uzastopne prilike za Josipa Drmića. Dobio je loptu Vidovića u kaznenom prostoru Varaždina s desne strane. Prvo se lažnjakom izborio za prostor za udarac koji je blokiran, a potom iz drugog pokušaja gađao pokraj gola. 

3'

Već u trećoj minuti se trese vratnica! Kaneko i Baturina su za Dinamo odigrali sjajan dupli pas i izbacili cijelu obranu Varaždina. Japanac je izbio sam pred Zeleniku i gađao drugi kut te pogodio vratnicu s vanjske strane gola Varaždina.

POČELA UTAKMICA

Glavni sudac Lovrić dao je znak za početak utakmice, Varaždin ima prvi posjed.

SUCI

Utakmicu će suditi Zdenko Lovrić, pomagat će mu Pataki i Kečkiš, a četvrti sudac je Škobić. U VAR sobi su Vidulin i Đurak.

GDJE GLEDATI?

Utakmicu Varaždina i Dinama od 15 sati možete pratiti u prijenosu na Drugom programu HRT-a.

OZLJEDE U DINAMU

Trener Dinama Sergej Jakirović za ovaj susret nije mogao računati na ponajboljeg igrača Brunu Petkovića, a zbog ozljeda za mjesto u prvoj postavi nisu mogli biti spremni ni Ljubičić, Ademi, Špikić te Bulat.

SASTAVI

Varaždin: Zelenika - Vukčević. Pellumbi, Jelenić, Boršić - Postonjski, Pilj, Elezi - Mitrovski, Šego, Drožđek

Dinamo: Zagorac - Ristovski, Theophile, Šutalo, Perković - Mišić, Sučić - Kaneko, Baturina, Vidović - Drmić

 

NAJAVA KOVAČEVIĆA

- Bez obzira protiv koga igrali na našem stadionu želimo pobijediti uz pomoć naše publike. Vjerujem u svoje igrače, Dinamo je za svakoga motiv. Moramo odigrati pravu utakmicu, a Dinamo neka nastavi pozitivan niz poslije naše utakmice - objavio je NK Varaždin riječi trenera Kovačevića uoči dvoboja s Dinamom.

NAJAVA JAKIROVIĆA

Okrenuti smo Varaždinu, koji nije lak protivnik. Proučavao sam, zadnji put je izgubio 26.8. od Hajduka. Igramo s ekipom koja teži nadigravanju, fluidna je i potentna i morat ćemo biti na maksimalnoj razini - rekao je trener Dinama Sergej Jakirović uoči dvoboja.

FORME MOMČADI

Dinamo je nakon iznimno lošeg niza od četiri poraza u pet utakmica uspio vezati dvije pobjede, protiv Lokomotive u prvenstvu 2:1 nakon dramatičnog preokreta te 8:0 protiv Oriolika u Kupu te se nadaju da mogu nastaviti taj niz. S druge strane, Varaždin u ovu utakmicu ulazi s nizom od tri utakmice bez pobjede, među kojima su dva 0:0 remija s Rudešom i Lokomotivom.

DOBRODOŠLI

Poštovane čitateljice i čitatelji Večernjeg lista, dobrodošli u tekstualni prijenos četvrte utakmice 14. kola HNL-a, u kojoj domaćin Varaždin dočekuje hrvatskog prvaka Dinamo.

Komentara 16

EJ
ejStef
15:33 05.11.2023.

Hm, ovo već dugo nismo čuli - golman Dinama spasio gol dvjema dobrim intervencijama... Naravno kada je na golu Zagorec, a ne Nevistić...

EJ
ejStef
16:15 05.11.2023.

Nevjerojatno, opet Šutalo. Ne znam tko iz uprave forsira da taj igrač mora igrati. To je epska katastrofa za Dinamo... A što se tiče Jakirovića, Mišića staviti da igra Ademija i ubacuje se u 16 metara? Nešto su mu se jako zamjerile Varaždinske tribine kada je stavio Mišića da ih bombardira...

B2
bordon 2
17:36 05.11.2023.

Dinamo je igrao kako treba samo prvo poluvrijeme. Nikad lošiji igrački kadar.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije