09.10.2022. u 16:58
U drugom međusobnom ogledu ove sezone, Osijek je bez problema osvojio tri boda kod Slaven Belupa i zabio im četiri komada.

Nogometaši Osijeka nastavili su s odličnom formom te su novu prvenstvenu pobjedu upisali protiv Slaven Belupa kojeg su u ogledu 12. kola HNL, u gostima, pobijedili 4-0 (3-0).

Prvo ime susreta bio je Mijo Caktaš koji je postigao tri pogotka, dok je jedan dodao Laszlo Kleinheisler. Osijek je time ostvario četvrtu pobjedu u prvenstvu u nizu, kao i petu u posljednjih šest nastupa. Slaven Belupo je izgubio četvrti put u zadnjih pet ligaških dvoboja.

Ogroman korak prema nova tri boda Osijek je napravio u prvih 45 minuta nakon kojih je imao vodstvo od 3-0. Već u petoj minuti zatresla se domaća mreža. Caktaš je ubacio iz slobodnog udarca, a loptu na kraju nitko nije dotaknuo već je ona otišla iza leđa domaćeg vratara Markovića za 1-0 Osječana.

U 35. minuti gosti su povećali vodstvo nakon što je Beljo ukrao loptu, a akciju je završio mađarski reprezentativac Kleinheisler. Slaven Belupo je i definitivno bačen na koljena u nadoknadi prvog poluvremena, a još je jednom strijelac bio Mijo Caktaš.

Osijek na tome nije stao te je sve podsjetilo na prošlu utakmicu u kojoj je momčad Renea Pomsa imala 3-0 na poluvremenu protiv Lokomotive (4-1), a potom zabila i četvrti pogodak. U 52. minuti opet je pao Slaven Belupo, a razigrani Mijo Caktaš je postigao svoj treći pogodak na susretu za 4-0.

Nakon toga su gosti bitno smanjili gas, a unatoč tome što je Slaven Belupo stvorio nekoliko sjajnih prilika do počasnog gola ipak nije došao.

Nedjeljni suparnici su ostali na istim mjestima na ljestvici. Osijek je treći te ima dva boda manje od drugog Hajduka. Slaven Belupo je četvrti i ima četiri boda manje od Osječana.

Kolo završava utakmicom Gorice i Rijeke koja počinje ove nedjelje u 17.10 sati, dok je dvoboj Istre 1961 i Dinama odgođen zbog obaveza zagrebačkog kluba u Ligi prvaka.

Standings provided by Sofascore

>> VIDEO: Nikica Pavlek, navijač u Salzburgu: 'Ja mislim da će Dinamo danas dobiti 2:0. Imaju kvalitetnu ekipu'

 

Slaven Belupo
0-4
Osijek
Caktaš 5', 45+1', 52', Kleinheisler 35'
HNL, 15:00, KOPRIVNICA
Kraj
KRAJ UTAKMICE (Kraj)

Završila je utakmice, slavlje bijelo-plavih i to vrlo uvjerljivo u Koprivnici, Rene Poms je na uspješan način naslijedio Nenada Bjelicu i drži priključak za Hajdukom. 

Nadoknada
90' (Nadoknada)

Glavni sudac Ivan Bebek odlučio je nadoknaditi još dvije minute. 

Zamjena
87' (Zamjena)

Mladi crnogorski veznjak Ognjen Bakić mijenja iskusnog veznjaka Vedrana Jugovića. 

78'

Nova prilika za Belupo, Benedik Mioč je zapucao još jedan veliki zicer domaćih, Ivušič je sjajno obranio udarac bivšeg Osječanina. 

Zamjena
74' (Zamjena)

Tri promjene kod Osijeka, izlaze Kleinheisler, Caktaš i Beljo, ulaze Topčagić, Hiroš i Mierez. 

Zamjena
72' (Zamjena)

Kocijan i Fanimo su zadnje izmjene Zorana Zekića, ali pravih šansi za preokret ipak nemaju. 

72'

Najveća prilika utakmice za Belupo, dogodio se nesporazum u obrani Osijeka što je umalo iskoristio Žuljević, ali promašio je čisti zicer. 

70'

Osijek mirno kontrolira utakmicu i drži loptu u svom posjedu, domaći ne mogu kreirati nekakvu opasniju akciju. 

Zamjena
64' (Zamjena)

Darko Nejašmić je završio svoj nastup, a ušao je Petar Brlek, igrač koji je zabilježio preko 100 nastupa upravo za Slaven Belupo. 

Žuti karton
61' (Žuti karton )

Drugi žuti karton u redovima Osijeka, požutio je Marin Leovac nakon prekršaja nad Žuljevićem. 

57'

Žuljević je  oprobao svoj udarac iz slobodnog udaraca, pokušaj nije bio loš, ali živi zid je skrenuo loptu pokraj gola Ivice Ivušića. 

Gol
HAT-TRICK CAKTAŠA (Gol)

GOOOOOOL! Osijek razbija Belupo, opet je zabio Mijo Caktaš! 

Nejašmić je uputio sjajnu loptu za Gržana, njegov udarac se odbija do Caktaša koji sprema loptu u mrežu u 52. minuti. 

Zamjena
46' (Zamjena)

Započelo je drugo poluvrijeme, Zoran Zekić je odlučio mijenjati, Krstanović i Christopulous su novi svježi igrači. 

Poluvrijeme
KRAJ PRVOG DIJELA (Poluvrijeme)

Fenomenalno je Osijek odigrao ovo prvo poluvrijeme u svakom segmentu igre. Bili su čvrsti prema natrag i konkretni prema naprijed, posebice preko Mije Caktaša i Laszla Kleinheislera koji igraju u sjajnoj formi pod novim trenerom Pomsom.

Gol
DRUGI GOL CAKTAŠA (Gol)

GOOOOOOOOOL! Još jedan pogodak Mije Caktaša, Osijek prije pauze ima 3:0. Još jednom su u glavnim ulogama bila dva igrača u najboljoj formi; Kleinheisler je sjajno prošao po desnoj strani i ubacio, Marković je to odbio direktno na nogu Caktaša, koji poentira iz blizine za svoj drugi pogodak na susretu. Fantastična izvedba Osijeka u prvom poluvremenu.

44'

Ponovno se nakon Osijekovog pogotka, kao i kod pogotka za 1:0, umrtvila igra. Čekali smo 10 minuta na nešto konkretnije, a bio je to snažan i opasan pokušaj Belje koji je otišao malo iznad vratnice Slavenovog gola.

Gol
OPET KLEINHEISLER! 2:0 OSIJEKA (Gol)

GOOOOOOOOOL Opet Kleinheisler, Osijek vodi 2:0 u Koprivnici! Daleko najbolji igrač Osijeka ove sezone, Mađar Laszlo Kleinheisler opet se upisao u listu strijelaca Osijeka pogodivši za 2:0 protiv Slavena. Beljo je oduzeo loptu Božiću i proigrao Kleinheislera, a ovaj iz dobre prilike bez većih problema zabija svoj peti ligaški pogodak u dresu Osijeka ove sezone.

Dugo se provjeravalo je li Beljo napravio prekršaj pri oduzimanju lopte Božiću, ali je na kraju utvrđeno da je Ivan Bebek donio ispravnu odluku, unatoč tome što je Božić nakon kontakta s Beljom morao napustiti igru.

34'

Mudražija je ubacio iz slobodnog udarca, ali taj ubačaj je bio lak plijen za Ivicu Ivušića.

30'

Slaven pokušava na domaćem terenu. Dobar prodor Ante Crnca završio je udarcem kojeg je blokirao Mihael Žaper.

23'

Sa slične pozicije kao i kod pogotka je ubacio Mijo Caktaš, ali sad je ta lopta otišla u ruke Markovića.

19'

Nakon duljeg perioda bez zanimljivih situacija na susretu, Osijek je u 19. minuti nanizao tri prilike. Prvo je blokiran Caktašev udarac, zatim je Marković izboksao opasan centaršut Gržana, a zatim i obranio udarac Leovca.

Gol
SJAJAN GOL CAKTAŠA (Gol)

GOOOOOOOOOOOL! Caktaš sjanoo za 1:0 Osijeka protiv Slavena. Nastavljaju se sjajni golovi u HNL-u ovog vikenda. Nakon sjajnih škarica Emira Sahitija u subotu, sad je Mijo Caktaš u 5. minuti fenomenalno ubacio s desne strane. Nitko nije dirao tu loptu i ona je iznenađujuće ušla u Markovićevu mrežu. 

4'

Velika prilika za Slaven Belupo na otvaranju utakmice. Marko Martinaga je vrlo dobro ubacio na drugu vratnicu, na kojoj je sam bivši igrač Osijeka Benedik Mioč, no nije najbolje zahvatio loptu, koja je otišla preko Ivušićevog gola.

Početak
POČETAK SUSRETA (Početak)

Počela je utakmica u Koprivnici, Ivan Bebek je dao znak za početak dvoboja. Ovo je 83. utakmica Slavena i Osijeka. Slaven ima 28 pobjeda, 22 susreta završilo je remijem, a 32 puta je slavio Osijek.

PRVE POSTAVE

Ovo su prve momčadi Slaven Belupa i Osijeka za dvoboj 12. kola.

SLAVEN BELUPO (3-5-2): Marković - Soldo, Božić, Tepšić - Bosec, Mudražija, Marina, Mioč, Martinaga - Crnac, Hoxha

OSIJEK (3-4-2-1): Ivušić - Barišić, Žaper, Cheberko - Gržan, Nejašmić, Jugović, Leovac - Caktaš, Kleinheisler - Beljo

ARBITAR

Utakmicu u Koprivnici će suditi Ivan Bebek iz Rijeke.

STANJE NA LJESTVICI

Ovaj ogled Slaven Belupa i Osijeka bit će za treće mjesto na prvenstvenoj ljestvici. Osijek je trenutno treći s 18 bodova, a Slaven Belupo četvrti s jednim bodom manje.

ZEKIĆ PROTIV SVOJIH

 

– Bili su u maloj krizi, ali ne čudi me što su se sada digli jer Osijek je po kvaliteti odmah iza Dinama. Podigli su razinu igre, upisali pozitivan rezultat. Moramo biti najbolji što možemo u ovom trenutku, unatoč problemima, igrači nam se još nisu oporavili – kazao je trener Slavena Belupa Zoran Zekić uoči ogleda sa svojim Osijekom.

DOBRODOŠLI

Poštovane čitateljice i čitatelji Večernjeg lista, dobrodošli u tekstualni prijenos utakmice 12. kola Prve HNL između Slaven Belupa i Osijeka koja u Koprivnici počinje u 15 sati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije