Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EURO KVALIFIKACIJE

Mladi vatreni Estoniji nisu ostavili ni milimetra prostora! Ostvarili su uvjerljivu pobjedu

Mladi vatreni Estoniji nisu ostavili ni milimetra prostora! Ostvarili su uvjerljivu pobjedu
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
08.06.2022. u 19:48

Hrvatska nogometna U-21 reprezentacija gostujućom pobjedom 4:0 protiv Estonije je zaključila nastup u skupini A kvalifikacija za EP 2023. godine i barem privremeno preuzela vrh ljestvice.

Odabranici izbornika Igora Bišćana pobjedom su zaključili nastup u skupini i sada mogu samo čekati. Hrvatska je preuzela vrh ljestvice sa 22 boda, no Norveška ima dvije utakmice manje i četiri boda manje.

Norveška bi s dvije pobjede preuzela prvu poziciju i direktan plasman na EP, dok bi Hrvatska išla u dodatne kvalifikacije. U slučaju da Norvežani osvoje četiri boda izjednačili bi se s Hrvatskom, a tada bi odlučivala gol razlika. Bišćanova momčad je na +15, dok Norveška ima +12.

Mlada hrvatska reprezentacija je rutinski stigla do slavlja u Estoniji protiv suparnika koji je upisao svih 10 poraza uz 0:32 razliku pogodaka.

Strijelci su bili Gabriel Vidović (7), Mario Vušković (14), Antonio Marin (41) i Toni Fruk (55).

Hrvatska vodi na ljestvici sa 22 boda, Finska na drugom mjestu ima 19, a Norveška je treća sa 18 bodova. 

Mnogo toga će biti jasnije 10. lipnja nakon utakmice Finska - Norveška, a zadnji ogled u ovoj skupini je 14. lipnja kada će Norveška ugostiti Azerbajdžan.

Standings provided by SofaScore LiveScore

>>> Slavlje navijača nakon gola Francuskoj

Komentara 11

Avatar Elya iz 🇺🇦 Avdiivke
Elya iz 🇺🇦 Avdiivke
17:20 08.06.2022.

samo hrabro!

Avatar budala
budala
20:07 08.06.2022.

Gledao utakmicu moglo je bit i 7+ golova.... Odmor za oci, znam, protivnik nije nesto, alo ovi momci obecavaju buducnost repke

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
20:02 08.06.2022.

Na koji način odlučuje utakmica Finske i Norveške. Ako Finci pobijede imat će isti broj bodova kao i mi, ali u međusobnom susretima smo izjednačeni, odnosno imamo bolju gol razliku, te daleko bolju gol razliku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije