HNL

Lokomotiva poklonila dva penala Istri za slavlje na Aldo Drosini

Susret Lokomotive i Istre 1961 u 5. kolu Prve HNL
Josip Regovic/PIXSELL
01.11.2021. u 20:00
Istra 1961 se time na ljestvici izjednačila sa Šibenikom (po 15 bodova) na sedmom mjestu, dok su Lokomotiva i Gorica na dvije pozicije iznad (po 18 bodova)

U dvoboju 14. kola HT Prve lige Istra 1961 je na domaćem terenu pobijedila Lokomotivu 2-1 i to nakon dva izvedena jedanaesterca.

Istra 1961 se time na ljestvici izjednačila sa Šibenikom (po 15 bodova) na sedmom mjestu, dok su Lokomotiva i Gorica na dvije pozicije iznad (po 18 bodova).

Utakmica je odigrana u vrlo teškim uvjetima, po jakom vjetru i kiši, ali unatoč tome golovi su počeli pljuštati vrlo brzo. Istra 1961 je povela u osmoj minuti. Jedanaesterac je izveo Bande, a gostujući vratar Nevistić je prvo zaustavio udarac, ali se lopta nekako odbila od njega i završila u mreži.

Takav početak nije obeshrabrio goste koji su vrlo brzo izjednačili, a nakon gužve u domaćem šesnaestercu najbolje je reagirao Dabro koji je u 15. minuti pogodio za 1-1.

Do kraja poluvremena dvije dobre šanse imao je domaći sastav koji je poveo početkom drugog poluvremena, u 54. minuti. Dosuđen je drugi jedanaesterac za Istru 1961 (igranje rukom Aliyjua), a siguran je izvođač bio Dion Drena Beljo.

Nastavila je pulska momčad s boljom igrom te je mogla povećati prednost do kraja, no završilo je s tih 2-1. Istra 1961 je nastavila s pozitivnim rezultatima, jer je prije ove pobjede ostvarila dva remija na teškim gostovanjima (po 1-1 kod Gorice i Dinama).

Prva HNL, 14. kolo:

Istra 1961 - Lokomotiva 2-1 (Nevistić 8-ag, Beljo 54-11m / Dabro 15)

Istra 1961
Nevistić 8' (ag), Beljo 53' (11m)
2-1
Lokomotiva
Dabro 16'
HNL, 17:00, Stadion Aldo Drosina
90'

Kraj je susreta. 

Gol
53' (Gol)

GOOOL! Beljooooo zabija! I to kako mirno!

52'

Opet igraju lokosi rukom, opet penal za Istru! 

46'

Počeo je drugi dio.

45'

Kraj je prvoga dijela.

34'

Mersinaj je zaradio žuti karton.

25'

Mahmoud je ušao, izašao Blagojević.

19'

Lisicaaa puca, ali Nevistić ovoga puta brani! 

Gol
16' (Gol)

GOOOL! Marko Dabro zabija za izjednačenje! 

Gol
8' (Gol)

GOOOL! Nevistić obranio pa praktički zabio sam sebi. Istra vodi! 

7'

Čokaj je igrao rukom. Evo penala za Istru! Prvi ove sezone.

7'

Čokaj je igrao rukom. Evo penala za Istru! Prvi ove sezone.

Početak
1' (Početak)

Počela je utakmica.

SASTAVI

 

 

NAJAVA

Istra na svome stadionu dočekuje Lokomotivu. Zagrepčani dolaze kao petoplasirana momčad s HNL tablice Istijanima koji su osmi, ali im Slaven Belupo diše za vratom nakon velike pobjede protiv Hajduka, koja je u splitskom klubu napravila prave potrese.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije