28.07.2022. u 22:30
Nogometaši Osijeka izgubili su u drugom susretu drugog pretkola Konferencijske lige od kazahstanskog Kizilžara i završili svoj ovosezonski europski put. Ključnim se pokazao neshvatljivi autogol Nejašmića u Kazahstanu.

Nogometaši Osijeka nisu se uspjeli plasirati u 3. pretkolo Konferencijske lige nakon što su u uzvratnom susretu 2. pretkola izgubili na svom terenu od kazahstanskog Kizilžara s 0:2 (0:0) te tako ispustio prednost od 2:1 koju je stvorio u prvoj utakmici.

Golove za goste postigli su Giorgi Ivaniadze u 61. i Moussa Kone u 71. minuti.

Osječani su u prvom poluvremenu bili bolji suparnik, u više navrata prijetili su gostujućem vrataru Lobancevu, najkonkretniji su bili Brlek u 12. i Lovrić u 18. minuti. Vrlo je aktivan bio Mierez koji je kao najistureniji napadač konstantno "maltertirao" obrambene igrače Kizilžara.

Jedinu izglednu priliku u prvom dijelu gosti su imali u 10. minuti kada je Lobžanidze bio neprecizan iz izgledne situacije.

Sve se promijenilo u 61. minuti kada je Kizilžar neočekivano poveo. Tapalov je ubacio s desnog krila, njegov centaršut nije dobro očišćen te je lopta pala na nogu Ivaniadzeu koji je sa 15 metara preciznim udarcem svladao Ivušića. Gruzijski se igrač u strijelce upisao samo minutu nakon ulaska u igru.

Primljeni pogodak nije "probudio" domaće, štoviše 10 minuta kasnije Kizilžar je stigao i do drugog gola i rezultata koji ga je vodio u sljedeći krug natjecanja. Ovoga puta lopta je stigla na lijevi bok do Bušmana koji je preciznim ubačajem pronašao nečuvanog Konea, a ovaj je glavom u padu sa 10-ak metara još jednom zatresao mrežu.

28.07.2022., stadion Gradski vrt, Osijek - Uzvratna utakmica drugog pretkola UEFA Europa konferencijske lige, NK Osijek - FC Kyzylzhar. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Nakon drugog primljenog gola trener Osijeka Nenad Bjelica bacio je sve karte na napad, uveo je Belju i Mance te s tri napadača pokušao doći do gola koji bi odveo dvoboj u produžetak. No, iako je na raspolaganju imao više od 20 minuta, domaći sastav nije stvorio niti jednu izglednu priliku za pogodak te se zasluženo vrlo rano oprostio od igranja u Europi. 

Ključnim se tako pokazao neshvatljivi autogol Nejašmića u završnici prve utakmice prije tjedan dana u Nur-Sultanu u trenucima kada je Osijek vodio s 2:0 i imao igrača više.

Ranije u četvrtak iz Konferencijske lige ispala je i Rijeka koja je u dvije utakmice izgubila od švedskog Djurgardena, pa je jedini hrvatski predstavnik u ovom natjecanju ostao Hajduk.

>> Pogledajte jednu od asistencija Livaje na Torcida kupu

OSIJEK
0-2
KIZILŽAR
Ivaniadze 61' Kone 71'
Drugo pretkolo Konferencijske lige, druga utakmica, 20.30, Osijek, Gradski vrt
Kraj
KRAJ (Kraj)

Susret je završio slavljem gostiju 0:2! Osijek je ispao iz europskih natjecanja.

Nadoknada
90' (Nadoknada)

Igrat će se još najmanje pet minuta sučeve nadoknade.

88'

Osijek nikako ne može stvoriti pravu priliku i ozbiljno zaprijetiti gostima koji se požrtvovno brane.

Žuti karton
86' (Žuti karton )

Žuti karton za Muracheva zbog zadržavanja igre.

Žuti karton
84' (Žuti karton )

Prvi žuti karton za Osječane. 'Požutio' je Mario Jurčević zbog nesportskog ponašanja.

Zamjena
83' (Zamjena)

Izmejna Kizilžara. Izašao je Lobjanidze, a ušao Murachev.

Žuti karton
83' (Žuti karton )

Prva javna opomena na susretu. Žuti karton je zaradio vratar gostiju Lobantsev zbog zadržavanja igre.

81'

Nova izmjena kod domaćina. Bjelica očekivano gura sve u napad. Izašao je Ivan Fiolić, a ušao Antonio Mance.

77'

Osijek za prolazak u treće pretkolo sada treba postići dva pogotka. Jedan im je dovoljan za produžetak. Uz uvjet da ne prime nijedan pogodak do kraja susreta.

Zamjena
75' (Zamjena)

Bjelica mora reagirati! Radi dvostruku zamjenu, iz igre su izašli Bartolec i Brlek, a ušli su Beljo i Miloš.

Gol
71' (Gol)

Novi šok za domaće! Kizilžar je poveo 0:2. Nakon ubačaja Bushmana u kazneni prostor domaćih Mousa Kone je zabio glavom za 0:2.  Iako je lopta išla uz samu vratnicu, dojam je da ju je Ivušić mogao dohvatiti jer nije bio jak udarac.

 

Zamjena
70' (Zamjena)

Nova izmjena Kizilžara. Izašao je Yakovlev, a ušaoMuldinov.

Zamjena
62' (Zamjena)

Prva izmjena kod domaćina. Igru je napustio Kristijan Lovrić, a ušao je Mijo Caktaš.

Gol
61' (Gol)

Nevjerojatno! Tek što je ušao u igru Ivaniadze je zabio za vodstvo gostiju. Nakon jednog ubačaja koji su domaćini izbacili lopta se odbila ravno njemu na nogu na 16 metara udaljenosti od Osijekovih vrata. Pucao je lijevom nogom i zabio pogodak u malu mrežicu. Ivušić je bio nemoćan. Gosti vode 0:1.

Zamjena
60' (Zamjena)

Prva izmjena kod gostiju. Izašao je Evgeni Kozlov, a zamijenio ga je Giorgi Ivaniadze.

50'

Glavom je nakon kornera ponovno zaprijetio Lončar. Ipak lopta je otišla preko gola.

49'

Udarac s ruba šesnaesterca Yakovleva, ali lopta je otišla pokraj vrata. Ivušić je za svaki slučaj bio na njoj.

46'

Počelo je drugo poluvrijeme. Nema promjena ni u jednoj momčadi.

Poluvrijeme
POLUVRIJEME (Poluvrijeme)

Završen je prvi dio. Čeka nas još najmanje 45 minuta u kojima se nadamo golovima.

43'

Kleinheisler je pokušao iz odbijanca nakon udarca iz kuta silovitim udarcem, ali je lopta otišla visoko preko gola.

41'

Izašao je i službeni podatak, na Gradskom vrtu se večeras skupilo 5 107 gledatelja.

37'

Neugodan ubačaj iz kornera u gostujući šesnaesterac. Lončar je bio u skoku, ali nije uspio opasnije zaprijetiti Lobantsevu.

24'

Nakon 23 odigrane minute Osijek ima loptu u nogama preko 60% vremena, a uputio je već 10 udaraca prema vratima gostiju. No i dalje nema pogodaka.

18'

Odličan udarac Lovrića u donji lijevi kut gostujućih vrata, ali Lobantsev je bio spreman.

16'

Slobodan udarac za goste s oko 25 metara, ali lopta je završila u živom zidu Osječana.

13'

Brlek je okušao svoj udarac s 30-ak metara udaljenosti. Lopta je dodirnula nekoga od gostujućih igrača i završila zamalo pokraj lijeve vratnice.

Nakon kornera Lončar je pucao glavom, no nije pogodio unutar okvira vrata.

11'

Prva prigoda za Kizilžar. Bushman je oduzeo loptu Bartolcu uz korner zastavicu, ušao u kazneni prostor i proigrao Lobjanidzea koji je, srećom, loše zahvatio loptu i ona je otišla iznad grede.

9'

Prošlo je prvih osam minuta susreta. Osijek je preuzeo posjed lopte i zasada mirno kontrolira utakmicu. Još nije bilo većih šansi ni sa jedne strane.

Početak
POČETAK (Početak)

Utakmica je počela. Sretno Osijeku!

SUDAC

Glavni sudac večerašnjeg dvoboja Anastasios Papapetrou dolazi iz Grčke. Pomagat će mu njegovi sunarodnjaci Tryfon Petropoulos i Iordanis Aptosoglou.

POČETNE POSTAVE

Izašle su i početne postave koje će treneri poslati na travnjak od prve minute.

 

Susret je najavio veznjak Osijeka Petar Brlek.

 

- Naravno da treba biti oprezan, moramo biti na najvišoj mogućoj razini da preskočimo i ovu prepreku. Uvjeren sam da ćemo nakon ove malo slabije utakmice pokazati karakter i uz pomoć naših navijača proći Kyzylzhar.

 

Trener Osijeka Nenad Bjelica želi pobjedu pod svaku cijenu.

 

- U prvoj utakmici su nam stvorili tri, četiri jako dobre situacije, to znači da je pred nama veliki izazov ako želimo pobijediti u ovoj utakmici. A to pod svaku cijenu želimo ostvariti.

NAJAVA

Osijek je u prvom susretu igranom u dalekom Kazahstanu slavio 1:2. Poveli su Osječani golovima Topčagića i Kleinheislera, ali onda je spektakularan autogol zabio Nejašmić gotovo s polovice igrališta. Gol pogledajte OVDJE.

 

Da nije bilo nesretnog autogola Nejašmića, bijelo-plavi bi imali sasvim komotnu prednost uoči dolaska Kazahstanaca. Međutim, možda je i ovako bolje, Bjelica kaže da ih ovaj rezultat "drži budnima".

Komentara 25

Avatar Darlboro2
Darlboro2
22:12 28.07.2022.

I onda računamo koliko bodova treba da bi imali 5 klubova u Europi. Pa zašto, šta će nam 5? I dva su previše! Dinamo ovakav, dinamo onakav, kupuje prvenstva, suce, itd... Evo, sve vam je pokazano, već koju sezonu u nizu..

KA
kažemja
22:07 28.07.2022.

Bjelica ovo ,Bjelica ono .Bjelica najbolji trener u Svemiru.Jedini je problem što gubi 0:2 i od kluba za koji nikad nisam ni čuo i po svemu sudeći pridružuje se Rijeci .Ali bitno da se pljuje po Čačiću i Dinamu.Od našihh klubova najbolje da u Europi nitko niti ne igra osim Dinama. Ionako uvijek svi ispadnu u srpnju mjesecu. Sad se i Osijek i Rijeka mogu posvetiti prvenstvu .

MO
modovisisajteMaraschino
22:02 28.07.2022.

a smijali ste se Dinamu.... Dinamo barem prošao

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije