01.08.2024. u 22:01
Rijeka je s 1:0 na Rujevici svladala Corvinul i prošla u treće pretkolo Europske lige.

Nogometaši Rijeke izborili su treće pretkolo Europske lige, nakon 0-0 kod rumunjskog drugoligaša Corvinula, u uzvratu je Rijeka na svojoj Rujevici pobijedila 1-0 (1-0). Nije lako Rijeka slomila aktualnog pobjednika rumunjskog Kupa, a u svemu je presudio pogodak Dejana Petroviča u 12. minuti. Rumunji su najbolju šansu za izjednačenje imali u 76. minuti kada Sergiu Bus nije realizirao jedanaesterac.

U trećem pretkolu Europske lige Rijeka će igrati protiv švedskog Elfsborga koji je s ukupnih 3-0 svladao moldavski Šerif. Rijeka će 8. kolovoza biti domaćin na Rujevici u prvom ogledu.

Utakmica je počela u žestokom ritmu, pogotovo od strane Rijeke koja je nizala priliku za prilikom. U petoj minuti je tako Fruk proigrao Pašalića čiji je udarac odlično zaustavio gostujući vratar.

Tri minute kasnije zaprijetio je Corvinul, a potom je uslijedio novi nalet igrača Rijeke. U 10. minuti je Fruk morao bolje reagirati nakon ubačaja Čabraje, ali je u 12. sve dobro teklo u akciji domaćina. Ivanović je nakon ukradene lopte probio desnu stranu, a precizno ubacivanje u šesnaesterac Petrovič je proslijedio u mrežu.

Samo minutu kasnije mogla je Rijeka vrlo lako do povećanja vodstva. Opet je Ivanović bio neuhvatljiv za Rumunje, ali je udarac Jankovića obranio Lefter.

Jaki ritam potom je splasnuo sve do kraja prvog poluvremena. Rijeka je i dalje kontrolirala situaciju na travnjaku stadiona Rujevice, makar su gosti s vremena na vrijeme pokazivali eksplozivnost i kvalitetu za zaprijetiti.

Mogla je Rijeka nekoliko trenutaka prije odmora do 2-0, ali još se jednom istaknuo vratar Corvinula Lefter. Nakon ubačaja iz kornera Radeljić je dobro pucao glavom, ali je sjajno pogodak spriječio rumunjski golman.

Drugo poluvrijeme počelo je novom šansom hrvatske momčadi. Iz okreta je u 47. minuti pucao Janković, ali opet se u svemu ispriječio rumunjski vratar. Novu šansu imala je Rijeka u 65. minuti. Tada je pokušao Ivanović, ali i tada su Rumunji ostali neokrznuti.

Ukupno je Corvinul u nastavku susreta bio bolji, ali na sreću riječkih nogometaša, silno su se gosti mučili na koji način zaprijetiti suparniku. Ipak, Rujevica je u 74. minuti utihnula jer je dosuđen jedanaesterac za goste, nakon prekršaja Posavca. Corvinul do izjednačenja nije došao, Bus je izveo jedanaesterac i pucao preko vrata.

Bili su to teški trenuci za Rijeku pa je nervoza izbijala kako iz domaćih igrača tako i na domaćoj klupi. Trener Željko Sopić je dobio žuti, a pomoćni trener Đalović crveni karton.

Do kraja susreta se igralo rastrgano, ali je Rijeka nekako uspjela sačuvati jedan pogodak prednosti. Propustila je Rijeka, točnije Obregon, u 97. minuti riješiti ovaj uzvrat. Tražio je domaćin i jedanaesterac, ali sve je ipak zaključeno minimalnim slavljem aktualnog hrvatskog doprvaka dovoljnim za prolaz dalje.

Europska liga, 2. pretkolo (uzvratna utakmica):

Rijeka - Corvinul 1-0 (Petrovič 12); prva utakmica 0-0

>> Pogledajte tetovaže vatrenih

Uzvratna utakmica 2. pretkola Europske lige između Rijeke i Corvinul
1/13
 
 
 
 
Rijeka
Petrović 13'
1-0
Corvinul
Europska liga, kvalifikacije, 20:00, Rujevica, Rijeka
Kraj
90' (Kraj)

Kraj utakmice! Rijeka je slavila s 1:0 i prošla u treće pretkolo Europske lige.

90'

Igrat će se čak 10 minuta nadoknade.

82'

Čabraja je tukao preko gola.

 
Promašeni penal
75' (Promašeni penal)

Promašeni penal! Bus je bio neprecizan, tukao je preko gola. Puno sreće za Rijeku.

 
Penal
74' (Penal)

Jedanasterac za Corvinul! Posavec je srušio protivničkog igrača, a sudac je pokazao na bijelu točku. On i Pašalić usput su dobili žute kartone.

 
66'

Ivanović je lijepo prošao i tukao, ali pored gola.

Zamjena
51' (Zamjena)

Vratar Rijeke Zlomislić se ozlijedio nakon što je Bus nehotično naletio na njega i raskrvario mu glavu. Ulazi Posavec.

47'

Prilika za Rijeku! Janković je tukao iz okreta, vratar gostiju brani, a Petrović je nakon toga pucao preko gola.
 

46'

Počeo je nastavak.

 
POLUVRIJEME

Kraj prvog dijela. Rijeka vodi 1:0.

 
41'

Nova prilika za Rijeku! Pašalić je ubacio, Radeljić tukao glavom, no vratar Lefter to sjajno čupa.

38'

Rijeka je bolja i zasad to izgleda dobro.

30'

Malo je pao ritam utakmice, sada se igra uglavnom na sredini terena.

25'

Rijeka u prvih 25 minuta bolje izgleda, ne samo zato što vodi. Ima tri udarca u okvir, dok Corvinul još ni jednom nije zapucao u okvir Zlomislića.

Gol
12' (Gol)

Gol za Rijeku! Riječani su poveli u 13. minuti. Strijelac je Petrović.

5'

Pašalić je tukao nakon dodavanja Fruka, ali vratar gostiju to brani.

1'

Počela je utakmica.

 
TAKTIČKE POSTAVE

Ovako će momčadi taktički izgledati.

CORVINUL

Lefter - Neacsa, Lica, Manolache, Velisar - Roger, Hrezdac, Ubbink - Lupu, Bus, Pirvulescu.

RIJEKA

Zlomislić - Smolčić, Galešić, Radeljić, Čabraja - Selahi - Pašalić, Petrović, Fruk, Janković - Ivanović

– Znamo što nam je činiti, moramo pobijediti da bismo prošli u iduće kolo europskog natjecanja. Ova momčad je spremna za to, jednostavno moramo odigrati prepoznatljivu utakmicu i stvarati prilike koje će dovesti do golova jer samo prolaz se piše – rekao je Sopić koji u ovom susretu neće moći računati na Veldina Hodžu koji se ženi te na Brunu Godu koji je ozlijeđen, ali u kadar se vraćaju Stjepan Radeljić i Niko Galešić.

Rumunjski drugoligaš dobro se postavio na domaćem terenu i uspio zadržati aktivan rezultat za uzvrat. No, kako za njih tako je aktivan i za Rijeku koja večeras igra doma. Na Rujevici od 20 sati (Max Sport 2) čeka istog protivnika ne bi li izborila prolazak dalje. Bit će to za Rijeku 70. utakmica u Europskoj ligi ili Kupu Uefe, natjecanju koje mu je prethodilo, odnosno 106. međunarodna utakmica pod okriljem krovne europske nogometne organizacije, u 24. europskoj sezoni. Osim toga, bit će to i prva utakmica kvarnerske momčadi ove sezone pred domaćom publikom, a tu si momčad ne smije priuštiti kiks.

POČINJEMO

Od svih hrvatskih predstavnika u europskim natjecanjima Rijeka je imala najlakšeg protivnika na papiru, a danas će ipak imati najteži zadatak. Naime, momčad Željka Sopića u prvom je susretu drugog pretkola Europske lige odigrala bez golova s Corvinulom.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije