Autori: Vecernji.hr, Hina
HNL

Rijeka izdominirala Šibenik i zauzela prvo mjesto na ljestvici HNL-a (3:0)

Rijeka: HNK Rijeka i HNK Šibenik sastali se u 7. kolu Prve HNL
Nel Pavletic/PIXSELL
22.09.2024. u 21:48
Vodeći dvojac je trenutačno četiri boda ispred Dinama. Šibenik je ostao na petom mjestu ljestvice. U prvom dijelu Rijeka je postigla dva pogotka, strijelci su bili Toni Fruk u trećoj i Komnen Andrić u 19. minuti, dok je sve zaključeno golom kojeg je u 81. minuti dao Niko Galešić.

U posljednjem susretu sedmog kola HNL-a nogometaši Rijeke su na svojoj Rujevici pobijedili Šibenik 3-0 (2-0) čime su se vratili na vrh ljestvice. Rijeka je upisala petu pobjedu u sezoni te je došla do 17 bodova koliko ima i drugi Hajduk. Vodeći dvojac je trenutačno četiri boda ispred Dinama. Šibenik je ostao na petom mjestu ljestvice. U prvom dijelu Rijeka je postigla dva pogotka, strijelci su bili Toni Fruk u trećoj i Komnen Andrić u 19. minuti, dok je sve zaključeno golom kojeg je u 81. minuti dao Niko Galešić.

Početak Rijeke bio je vrlo žestok, a gosti iz Šibenika su kapitulirali već nakon tri minute igre. Sve je sam napravio Fruk koji je pucao s više od 20 metara i lijepo pogodio za vodstvo Rijeke. Uslijedili su daljnji napadi Rijeke, pa su tako svoje udarce oprobavali redom Janković, Pašalić i još jednom Fruk, ali su Šibenčani te nalete i udare izdržali bez primljenog gola. No, u 19. minuti još se jednom zatresla gostujuća mreža. Glavom je pucao Andrić i pogodio za 2-0 i novo slavlje na Rujevici.

VEZANI ČLANCI

Tek nakon toga je Šibenik uspostavio ravnotežu na terenu, ali je potom i domaća momčad maknula nogu s gasa i smirila ritam igre. Bez većih uzbuđenja prošao je ostatak prvog poluvremena, a odmah na startu drugog ponovno je šut oprobao Fruk, ali ovaj put bez precizne završnice. Najbolju šansu za pogodak Šibenčani su imali u 50. minuti. Dobro je pucao Majić, ali je lopta završila na okviru vrata. U 53. minuti, nakon dobre akcije Fruka i Pašalića, potegnuo je potonji igrač Rijeke, ali je treći gol onemogućio šibenski vratar Đaković.

U završnom dijelu utakmice sve je hrabriji i opasniji bio Šibenik koji je u tim trenucima bio nešto bolja momčad, ali i idući put se zatresla gostujuća mreža. U 81. minuti je sjajan prodor obavio Pašalić, poslao je u suparnički šesnaesterac odličnu loptu koju je pokupio Galešić i zabio za konačnih 3-0.

U prvom nedjeljnom susretu sedmog kola nogometaši Osijeka su upisali drugu ligašku pobjedu u nizu, slavili su s 1-0 (1-0) u Kranjčevićevoj ulici protiv Lokomotive. Utakmicu je odlučio pogodak Roka Jurišića u 32. minuti, a VAR je zbog zaleđa poništio dva gola Lokomotive tijekom utakmice. Osijek je s posljednjeg skočio na šesto mjesto ljestvice, dok je Lokomotiva trenutačno osma.

RIJEKA
3-0
ŠIBENIK
SUPERSPORT HNL, 20:00, RUJEVICA, RIJEKA
90'

Kraj utakmice. 

80'

Galešić je pospremio loptu u mrežu nakon asista Pašalića i tri boda ostaju na Rujevici. 

76'

Gojak puca ravno u Đakovića. 

69'

U redovima Rijeke izlazi strijelac drugog pogotka Komnen Andrić, a ulazi novo pojačanje Stipe Perica.

61'

Dobra povratna Pašalića na peterac, tamo se našao Smolčić. no ide to pokraj gola. 

53'

Sjajna akcija Fruka i Pašalića, nakon koje je Pašalić pucao iz blizine, ali brani to golman Šibenika. 

46'

Majić je pogodio stativu s ruba kaznenog prostora nakon što je Šibenik uzeo loptu na polovici Rijeke. Bilo je to blizu.

46'

Drugo poluvrijeme. 

45'

Kraj prvog dijela. 

39'

Dobar udarac iz slobodnjaka Tonija Fruka. Đaković je morao to izbaciti u korner, nakon kojeg je uslijedio još jedan udarac iz daljine Jankovića.

24'

Vasilj je potegnuo lijevom nogom izvana, a golman Rijeke Zlomislić morao se dobro protegnuti da izbije loptu u korner. 

19'

Novo pojačanje Komnen Andrić zabija za povećanje vodstva Rijeke na 2:0. 

12'

Udarac Marca Pašalića iz slobodnog udarca odlazi pokraj gola. 

10'

Opasan udarac Jankovića prohujao je iznad vratnice Đakovića. 

3'

Sjajan gol zabio je Toni Fruk. Ofenzivni veznjak Rijeke je nakon kratko izvedenog kornera ušao u sredinu, namjestio se na udarac desnom nogom te prekrasno pogodio. 

1'

Krenuo je dvoboj na Rujevici. 

SASTAVI

Rijeka: Zlomislić; Radeljić, Galešić, Devetak, Smolčić - Petrovič, Fruk, Janković - Pašalić, Rukavina, Andrić

Šibenik: Đaković; Perić, Morrison, Punčec - Kolega, Bakić, Kavelj, Zuta - Bakić, Torres, Vasilj

Nogometaši Rijeke i Šibenika sastaju se na Rujevici u utakmici sedmog kola SuperSport HNL-a. Riječani mogu pobjedom stići do prvog mjesta. Bodovno bi se izjednačili s Hajdukom, no prednost im je sjajna gol razlika. Šibenik je ugodno iznenađenje ove sezone, Carevićeva momčad je u tri kola skupila tri pobjede te je na petom mjestu. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije