16.05.2023. u 22:53
Inter je u uzvratu polufinala Lige prvaka svladao Milan s 1:0 i prošao dalje s 3:0 ukupno. U finalu će igrati protiv Real Madrida ili Manchester Cityja koji igraju sutra.

Inter je u uzvratu polufinala uspješno obranio prednost iz prvog susreta protiv gradskog rivala Milana i postao prvi finalist ovosezonskog izdanja Lige prvaka. Prva je to finalna utakmica za Inter još tamo od 2010. godine kad su pod Joseom Mourinhom osvojili svoj treći naslov prvaka Europe nakon prva dva koja su osvojili 1964. i 1965. godine. 

Ovo će biti ukupno šesti finale Lige prvaka za Inter nakon tri uspješna i dva neuspješna finala u dosadašnjoj klupskoj povijesti. Dugo je Inter čekao na ovakav plasman svoje momčadi u Europi, budući da u finalu nisu bili od spomenute 2010. godine, a najbolji plasman od tad im je bio četvrtfinale 2011. godine. Još je sve to slađe za navijače nerazzurra kad je dolazak u finale došao s dvije pobjede protiv ljutih rivala.

Momčad Stefana Piolija je i prije ovih dvoboja bila u silaznoj putanji forme, a nakon poraza u prvom polufinalu i još jednog ligaškog kiksa kod Spezije Milan nije ništa bolje igrao ni u uzvratu. Nakon uvodnog intenzivnijeg dijela koji je obilježio veliku promašenu šansu Brahima Diaza, crno-crveni su se tijekom većine susreta jednostavno ugasili, osim eventualnog ponekog bljeska i bijega kojeg je izveo Rafael Leao individualnom kvalitetom. 

Inter je utakmicu držao pod kontrolom, no nisu samo igrali na čuvanje rezultata, što i dokazuje podatak da su uputili više udaraca na susretu. Udarac za pobjedu i u uzvratu te ukupnih 3:0 zapucao je Lautaro Martinez na dodavanje Romelua Lukakua u 73. minuti i tako završio sve dileme oko prvog sudionika ovosezonskog finala. 

Marcelo Brozović, koji će igrati svoj prvi finale Lige prvaka u karijeri, zaigrao je od 44. minute, dok je Ante Rebić ostao na Milanovoj klupi za pričuve.

Inter
1-0
Milan
Polufinale Lige prvaka, 21:00, San Siro, Milan
KRAJ

Kraj! Inter je slavio s 1:0 i s ukupno 3:0 izbacio Milan. U finalu Lige prvaka će igrati protiv Real Madrida ili Manchester Cityja koji igraju sutra.

90'

Igrat će se minuta sudačke nadoknade.

87'

Milan u drugom poluvremenu nije odigrao praktički ništa. Sve je ovdje riješeno, Inter će u finale Lige prvaka.

Zamjena
85' (Zamjena)

Gagliardini i Correa su kod Intera ušli umjesto Barelle i Martineza. 

Žuti karton
82' (Žuti karton )

Krunić, Tomori i Martinez su požutjeli nakon manjeg naguravanja. 

Žuti karton
79' (Žuti karton )

Barella i Tonali dobili su po žute kartone.

Zamjena
76' (Zamjena)

Promjene u Milanu. Saelemaekers i Origi umjesto Messiasa i Diaza. 

Gol
74' (Gol)

Gol za Inter! Lautaro je zabio. Tukao je u bliži kut, Maignan nije dobro reagirao i primio gol u svoju stranu. Inter ima ogromnu prednost i pred vratima je finala.

Zamjena
66' (Zamjena)

Lukaku i Gosens ušli su umjesto Džeke i Dimarca.

60'

Još čekamo prvu pravu priliku u drugom poluvremenu. Dakako, to više odgovara Interu, Milan ima još pola sata da zabije dva gola ili ispada.

Žuti karton
56' (Žuti karton )

Thiaw je prvi igrač sa žutim kartonom večeras.

46'

Počeo je nastavak, nije bilo promjena ni u jednoj momčadi.

POLUVRIJEME

Kraj prvog dijela, završilo je 0:0.

Zamjena
42' (Zamjena)

Mhitarjan se ozlijedio i ne može nastaviti, ući će Brozović.

39'

Prilika za Inter! Džeoko je tukao glavom, no Maignan je sjajno to obranio.

38'

Prilika za Milan! Leao, najbolji igrač crno-bijelih je prošao po desnoj strani, no onda tukao pored gola.

30'

Prošlo je pola sata igre. Milan ima posjed, no Inter se brani bez većih poteškoća.

15'

Iza nas je prvih 15 minuta utakmice. Milan na početku pokušava nešto napraviti i zabiti gol koji bi ga vratio u igru, no Inter se jako dobro brani.

4'

Ivan Perišić, bivši igrač Intera, je na tribinama i gleda utakmicu. Nije teško zaključiti za koga navija.

1'

Počela je utakmica.

TAKTIČKE POSTAVE

Ovako će momčadi taktički izgledati.

MILAN

Maignan - Hernandez, Tomori, Thiaw, Calabria - Tonali, Krunić, Messias - Diaz, Leao, Giroud

INTER

Onana - Darmian, Acerbi, Bastoni - Dumfries, Barella, Calhanoglu, Mkhitaryan, Dimarco - Lautaro, Džeko

HRVATI NA KLUPI

Stigli su i sastavi. Marcelo Brozović na klupi je kod Intera, a Ante Rebić kod Milana. Leao se vratio u momčad Milana.

Međutim, ulozi su u večerašnjoj utakmici daleko najveći. Momčadi u domaćoj ligi zauzele su treće (Inter), odnosno peto (Milano) mjesto te će stoga nagrada za pobjedu u ovoj utakmici, finale Lige prvaka, za obije momčadi biti najveće postignuće sezone. Premda ove godine nisu bili očekivani tako visoko, obije će momčadi svakako nastojati iskoristiti priliku.
 

Milan je zadnji put Inter pobijedio još u rujnu prošle godine, u prvoj utakmici Serie A, s 3:2. Poslije toga Inter samo nastavlja nizati pobjede. Najprije 3:0 u siječnju za talijanski kup, a mjesec dana poslije i u utakmici prvenstva s 1:0. Posljednja pobjeda bila je ona u prvom polufinalnom susretu 10. svibnja rezultatom 2:0.

U prvoj utakmici strijelci su bili Edin Džeko i Henrih Mhitarjan. Omjer u pobjedama trenutno je na strani Intera koji je pobijedio tri od četiri milanska okršaja.

Ovo je uzvrat polufinala Lige prvaka. Inter ima 2:0 iz prve utakmice, a utakmica počinje u 21 sat.

POČINJEMO

Dobra večer i dobro došli na novo druženje s Ligom prvaka. Pred nama je susret Intera i Milana.

Komentara 4

Avatar mrIvan
mrIvan
16:14 17.05.2023.

Inter je pristojna momčad koju nitko neće napucavati u finalu...

Avatar utunelu
utunelu
08:02 17.05.2023.

tesko da ce inter bilo sto moći protiv reala ili man city inter je jak u segmentu napada i imaju po meni samo jednog kljucnog igrača a to je Argentinac ,dok npr Real Benzema Vinicius a city jos i više Milan ne razumijem tu taktiku igraju protiv -3-5-2 s 4-2-3-1

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
07:13 17.05.2023.

Od dva loša Inter manje loš !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije