14.06.2021. u 23:00
Od 21 sat u Sevilli se igrao zadnji susret današnjeg dana između Španjolske i Švedske, a unatoč visokom ritmu i sjajnim prilikama Olma i društva, Švedska je izvukla bod

U susretu 1. kola E skupine Europskog nogometnog prvenstva reprezentacije Španjolske i Švedske su u Sevilli odigrale bez pogodaka. Bila je to utakmica u kojoj je "Furija" dominirala i imala nekoliko odličnih prilika no nije uspjela svladati sjajno raspoloženog Robina Olsena.

Švedska se koncentrirala na obranu, a svoje prilike je tražila iz kontri. Dva puta je zaprijetila i oba puta su to bile gol prilike, no napadači Isak i Berg nisu uspjeli zabiti.

Za Španjolce je do 74. minute igrao bivši igrač zagrebačkog Dinama Dani Olmo koji je bio među boljim igračima u španjolskim redovima.

U ranije odigranom susretu iz ove skupine Slovačka je u St Peterburgu pobijedila Poljsku sa 2-1 i nakon prvog kola vodi na ljestvici.

Slovaci su poveli u 18. minuti autogolom golmana Wojciecha Szczesnyja. Pucao je Robert Mak, Szczesny je obranio, no lopta se od stative odbila u poljskog vratara i završila u golu.

Poljska je izjednačila u 46. minuti golom Karola Linettyja, a možda i ključni trenutak se dogodio u 62. minuti kada je Grzegorz Krychowiaka isključen zbog drugog žutog kartona.

Slovaci su igrača više iskoristili u 69. minuti kada je Milan Škriniar zabio za 2-1 nakon ubačaja iz kornera. U posljednjim trenucima susreta Poljska je imala sjajnu priliku za izjednačenje, no Bednarek je pucao pored gola.

U drugom kolu 18. lipnja se sastaju Švedska i Slovačka (St Peterburg), a dan kasnije Španjolska i Poljska (Sevilla).

Zadnje kolo je na rasporedu 23. lipnja, a sastaju se Španjolska - Slovačka (Sevilla), te Švedska - Poljska (St Peterburg).

>> POGLEDAJTE VIDEO: Dominik Livaković

Španjolska
0-0
Švedska
Euro, grupa E, 1. kolo, 21:00, Estadio de la Cartuja, Sevilla, Španjolska
Kraj
90' + 6' (Kraj)

Kraj! Španjolska nije pronašla rješenje za Šveđane!

90' + 4'

Kako sada u završnici napda Španjolska i kako Šveđane spašava njihov heroj, golman Robin Olsen!

90' + 2'

Igrat će se još šest minuta. 

90'

Robin Olsen još jednom spašava Švedsku! 

87'

Moreno pada u kaznenom prostoru, ali sudac kaže kako nema penala. 

81'

Odbrojavamo posljednje minute susreta u kojemu će Šveđani sigurno biti zadovoljniji ostane li ovakav rezultat na kraju.

76'

 Zamjena kod Šveđana. Igru je napustio Lustig, a umjesto njega je ušao Krafth. 

75'

Dani Olmo izašao je iz igre, a ušao je Gerard Moreno. Torres je napustio teren, a umjesto njega ušao je Oyarzabal.

69'

Zamjena i u redovima švedske reprezentacije. U igru je ušao Quaison, a izašao je Berg. Classon je zamijenio Isaka. 

Zamjena
66' (Zamjena)

Osvježenje među Španjolcima. Rodri izlazi van, a ulazi Alcantara, izlazi i Morata umjesto kojeg ulazi Sarabia. 

61'

Kakva  prokockana prilika za Šveđane. Isak je progurao loptu do Berga koji je bio na drugoj stativi. Nogometaš Krasnodara je imao sve pred sobom, prazan gol i loptu na pladnju, no on je uspio promašiti cijeli gol 

54'

Teško dišu Šveđani...Pitanje je samo kada će pasti gol od španjolskog pritiska.

46'

Počeo je drugi dio utakmice.

45' + 2'

Kraj je prvoga dijela. 

45'

Jaooo! Dani Olmo opet tuče u donji desni kut, ali je Olsen opet sjajno obranio! 

37'

Obranila se sada i Španjolska nakon švedskog ubačaja iz kuta. 

29'

Opet Koke!  Veliku šansu sada nije iskoristio Koke. Primio je precizan pas u šesnaestercu, ali je pucao visoko iznad gola.

22'

Probao je Koke nakon duplog pasa s Jordijem Albom, ali nije to bilo dovoljno opasno za promjenu rezultata.

16'

Kakva prilika i kakva  obrana Robina Olsena! Bivši dinamovac Dani Olmo je visoko skočio i pucao glavom izbliza u donji desni kut, ali je golman to sjajno obranio.

Početak
1' (Početak)

Počeo je susret u Sevilli. 

GDJE GLEDATI?

Utakmicu možete pratiti na programu HRT 2.

NAJAVA

Španjolska i Švedska posljednji su susret današnjeg dana Eura 2020. godine. Susreću se u 21 sat u Sevilli, a Španjolska je favorit, unatoč nevoljama s koronavirusom. 

Švedska reprezentacija ima problema još od prije samog Eura jer je Zlatan Ibrahimović morao otkazati nastup zbog ozljede, a prije nekoliko dana novi veliki problem za Šveđane postao je Dejan Kuluševski, koji je zaražen koronavirusom. 

U redove Furije također se ušuljala korona (Busquets), ali momčad Luisa Enriquea trebala bi i zahvaljujući domaćem terenu, ali i općenitoj formi pojedinaca i kolektiva opravdati titulufavorita kakvim ih vide i kladionice.

Furija” ove godine ne zna za poraz. U kvalifikacijama za Euro od maksimalnih 30 bodova, uzeli su čak 26, baš ispred večerašnjeg protivnika koji je završio drugi. Šveđani su, također, bez poraza ove godine s pet pobjeda u isto toliko susreta. Pamte i pobjedu protiv Hrvatske iz studenoga prošle godine.

Komentara 16

DA
Daniel05041986
23:00 14.06.2021.

Španjolci ne bi gol zabili da se igra još tjedan dana u komadu

DU
Deleted user
23:24 14.06.2021.

Svedjani su bili odlicni. Igrali su tocno kako im je izbornik rekao i cak su mogli pobjediti. Imali su posjed lopte od 25% prema 75% ali bili su blizu pobjedi gdje ISak i Berg su fuliralii zicere.

DU
Deleted user
23:27 14.06.2021.

Disciplinirani švedi, nadigrani u potpunosti ali uknjižili su bod. Sudac (slovenac) izvrstan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije