03.09.2023. u 23:06
Dinamo je u 7. kolu HNL-a s 3:2 slavio na gostovanju kod Osijeka. Domaćini su vodili 2:0, ali su plavi okrenuli. Svirana su im dva jedanaesterca pred kraj utakmice.

U derbiju sedmog kola Supersport HNL-a Dinamo je na Opus Areni pred rekordnih 12.222 gledatelja pobijedio Osijek sa 3:2 premda je do 70. minute gubio sa 0:2.

Osijek je poveo 2:0 golovima Ramona Miereza (7) i Domagoja Bukvića (46), no  plavi su uspjeli okrenuti rezultat, a strijelci su bili Mahir Emreli (70) i Bruno Petković (87-11m, 90+9-11m).

Premda je veći dio utakmice bio u velikom minusi bez igre i prilika, Dinamo je u Osijeku nevjerojatnom završnicom okrenuo rezultat ostvarivši 3:2 pobjedu, a junak susreta bio je Bruno Petković postigavši dva gola iz kaznenih udaraca, pri čemu drugi u devetoj minuti nadoknade.

Prvu veliku priliku na utakmici imali su gosti već u petoj minuti. Dario Špikić je pucao sa 14 metara, no lopta se od bloka odbila u stativu. Samo dvije minute kasnije Osijek je poveo. Boško Šutalo je katastrofalno reagirao predavši loptu Ramonu Mierezu, koji je odmah pucao s ruba kaznenog prostora i sjajno pogodio.

Umalo Osijek u 10. minuti nije zabio i drugi gol. Mijo Caktaš je iz odlične pozicije s desetak metara pucao u blok. U 17. minuti uzvratio je Dinamo, ponovo je pucao Špikić, no Marko Malenica je obranio.

Samo minutu kasnije Kristijan Lovrić je ima sjajnu priliku, no iz idealne situacije pucao je iznad grede. U 21. minuti novu veliku priliku za domaćine imao je Domagoj Bukvić, ali je Ivan Nevistić odlično reagirao.

U 29. minuti vidjeli smo još jednu veliku priliku za Osijek. Lovrić je asistirao Miji Caktašu, a trenutno prvi strijelac HNL-a sa nekih 11 metara nije uspio najbolje reagirati, lopta mu je prešla preko noge.

U završnici prvog dijela Dinamov veznjak Marko Bulat se kandidirao za fair play nagradu. Premda je mogao pucati iz slobodnog udarca sa 20 metara, Špikić je poslao loptu u gol aut vrativši je domaćinu. Naime, prije nego što je dosuđen slobodan udarac na Špikiću, većina igrača prestala s igrom jer je Renan Guedes ostao ležati na podu. Špikić to nije vidio i krenuo je prema golu nakon čega je zaustavljen prekršajem.

Najbolju priliku za izjednačenje Dinamo je imao u sudačkoj nadoknadi, Bulat je pronašao Mahira Emrelija koji je imao sjajnu šansu sa 10-ak metara, no Malenica je obranio.

Na otvaranju drugog dijela uslijedio je novi šok za plave. Nakon svega 44 sekunde Domagoj Bukvić je nakon Mierezove asistencije pobjegao po desnoj strani i zabio u bliži kut za veliko vodstvo bijelo-plavih.

Prva prijetnja Dinama u nastavku, bio je pokušaj Brune Petkovića iz slobodnog udarca u 61. minuti, no Malenica se nije dao iznenaditi. Još bolju priliku tri minute kasnije imao je Baturina, ali je Malenica još jednom sjajno reagirao.

U 70. minuti niti odlični Malenica nije mogao ništa. Sadegh Moharrami je prošao po desnoj strani, te odlično ubacio u sredinu kaznenog prostora do Emrelija koji je glavom pogodio za smanjenje zaostatka.

U 87. minuti Dinamo je uspio izjednačiti. Darka Nejašmića je lopta pogodila u ruku na rubu kaznenog prostora, a sudac Zebec je nakon intervencije iz VAR sobe pokazao na bijelu točku. Petković je izveo "panenku" pogodivši za 2:2.

U sudačkoj nadoknadi susreta Dinamo je dobio još jedan kazneni udarac. Mkrtčjan je obrio Perića, a Zebec je dobio poziv iz VAR sobe kako bi provjerio situaciju. Sve se odužilo, prekid je trajao više od pet minuta, a sudac je potom pokazao na bijelu točku nakon čega je Petković mirno zabio za 3:2 i pobjedu.

HNL, 7. kolo:
Rijeka - Varaždin 2:2 (Janković 17, Obregon  / Postonjski 70-11m, Brodić 74)
Osijek - Dinamo   2:3 (Mahrez 7, Bukvić 46 / Emreli 70, Petković 87-11m, 90+9-11m)
U subotu:
Hajduk - Istra 1961 0:1 (Lisica 101)
Rudeš - Gorica 0:2 (Majstorović 16, Soldo 23)
U petak:
Slaven Belupo - Lokomotiva 0:1 (Šotiček 65)

Standings provided by Sofascore
 
 
 
Osijek
2-3
Dinamo
7. KOLO HNL-A, 21:05, Opus Arena, Osijek
Kraj
KRAJ (Kraj)

Kraj utakmice! Dinamo je slavio s 3:2, domaćini zvižde Zebecu.

 
Gol
90+8' (Gol)

Gol za Dinamo! Petković je zabio, drugi put iz penala. Ovaj je put tukao snažno.

90+7'

Novi penal za Dinamo! Mkrtchyan je u nastojanju da izbije loptu udario Perića. Zebec je nakon novog pregleda snimke pokazao na bijelu točku uz brojne proteste igrača i navijača Osijeka.

90'

Igrat će se četiri minute nadoknade. Dinamo je sasvim pritisnuo Osijek koji se grčevito brani.

 
Gol
87' (Gol)

Gol za Dinamo! Petković je panenkom pogodio za 2:2.

Penal
86' (Penal)

Penal za Dinamo! Nejašmić je igrao rukom, a Zebec je nakon pregleda snimke presudio da je bio unutar 16 metara.

Zamjena
78' (Zamjena)

Oba trenera su mijenjala. Drambajev, Jugović, Pušić i Bukvić su u igri kod Osijeka umjesto Guedesa, Lovrića, Bukvića i Brleka. Kod Dinama je Drmić ušao umjesto Bulata.

 
Gol
70 (Gol)

Gol za Dinamo! Moharrami je ubacio s desne strane, a Emreli skočio i glavom pogodio za 2:1.

64'

Baturina je imao zicer, Petković mu je sve namjestio, no Malenica brani.

63'

Petković je tukao iz slobodnog udarca, ali Malenica brani.

Žuti karton
53' (Žuti karton )

Ljubičić je dobio žuti karton, a prije toga Guedes kod Osijeka.

52'

Na stadionu je 12,222 gledatelja što je rekord Opus Arene.

Gol
47' (Gol)

Gol za Osijek! Bukvić je prošao po desnoj strani i zabio Nevistiću u njegov kut. Lopta se odbila od vratnice, no gol ide na dušu vratara Dinama.

46'

Poluvrijeme je počelo zamjenom u Dinamu. Menalo umjesto Špikića.

POLUVRIJEME

Kraj prvog dijela. Stadion zviždi sucu Zebecu, navijači su nezadovoljni kriterijem.

45'

Emreli je imao zicer, no Malenica mu to brani!

45'

Bulat je tukao iznad gola iz slobodnjaka.

45'

Caktaš je požutio zbog prigovora.

Žuti karton
35' (Žuti karton )

Žuti i za Lovrića.

 
Zamjena
29' (Zamjena)

Zamjena kod Dinama, Jakirović nije zadovoljan. Izlazi Mihajličenko, ulazi Emreli.

Žuti karton
25' (Žuti karton )

Žuti karton za Bukvića.

 
22'

Bukvić je tukao, ali Nevistić sjajno brani. Lako je moglo biti 2:0. Gledamo odličnu utakmicu na Opus Areni.

18'

I Lovrić je promašio zicer. Bio je sam ispred Nevistića, no tukao je preko gola.

16'

Špikić je imao zicer, no nije uspio zabiti!

Gol
7' (Gol)

Gol za Osijek! Šutalo je pogriješio, lopta je došla do Miereza koji je udarcem s nekih 18 metara pogodio za 1:0. Inače, Dinamo želi Miereza, a već je slao i ponude Osijeku.

6'

Ristovski je nakon ubačaja tukao pored gola.

5'

Špikić je tukao, lopta je pogodila nekoga u bloku i odbila se u vratnicu.

1'

Počela je utakmica!

 
POREDAK

Ovo je trenutačno stanje na ljestvici.

Standings provided by Sofascore

Dinamo utakmicu dočekuje u lošoj atmosferi. Plavi se ovoga tjedna nisu uspjeli plasirati u Europsku ligu i igrat će Konferencijsku. Hajduk je jučer izgubio od Istre pa bi se Dinamo pobjedom ipak vratio na pravi kolosjek. Poraz bi značio nastavak velike krize u Maksimiru.

Ovo je derbi 7. kola HNL-a. Utakmica se igra od 21.05 na osječkoj Opus Areni koja je rasprodana.

POČINJEMO

Dobra večer i dobro došli na novo druženje s HNL-om. Pred nama je susret Osijeka i Dinama.

 

Komentara 83

BI
billynik
22:03 03.09.2023.

Nažalost imamo ono što su mediji i isušivači močvare htjeli napraviti, Šimić i ostala ekipa su to napravili u nekoliko mjeseci. Prodati toliko igrača a dovesti neke šarlatane i povređene igrače može samo netko tko ne želi dobro Dinamu.

ME
megaja
23:14 03.09.2023.

nemogu rec dali je prvi penal dali je vani il unitra ali zar ono nije crveni karton digo ruke kao na streljani vidi se da je namjerno

Avatar Senf na kobasi
Senf na kobasi
22:26 03.09.2023.

Sve u svemu sramota!Dinamo nema igrače za nekaj bolje!To je trenutna realnost.Pripreme odrađene katastrofalno,prodali sve kaj valja,kupili nismo nikoga i to je to.Sramota!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije