16.04.2023. u 19:51
Rijeka je s 2:0 svladala Hajduk na Rujevici u posljednjoj utakmici 29. kola SuperSport HNL-a.

U posljednjem susretu 29. kola HNL-a, derbi utakmici na Rujevici, nogometaši Rijeke su svladali Hajduk s 2-0 (1-0). Pobijedila je Rijeka oslabljeni Hajduk, koji je bio bez prvog strijelca lige Marka Livaje i Filipa Krovinovića, a s ta tri boda Rijeka se popela sve do trećeg mjesta na ljestvici.  Prvi pogodak je postigao Matija Frigan u devetoj, a drugi Antonio Marin u 75. minuti.

Igrači Rijeke od samog su starta djelovali odlučno, a dodatno su podigli vlastito samopouzdanje ranim vodstvom. U devetoj minuti Vukčević je ubacio, a pored statične gostujuće obrane do lopte je došao Frigan i glavom matirao Lučića za 1-0 riječke momčadi.

U prvih dvadesetak minuta Splićani su bili nevidljivi, dok je Rijeka igrala energično na svakom dijelu terena te pokušavala doći i do drugog pogotka. Nakon određenog vremena i gosti su se opustili te se u jednom dijelu prvog poluvremena igralo iznimno otvoreno na obje strane. Potencijalne su se opasnosti otvarale u oba šesnaesterca, ali promjena rezultata se nije dogodila.

Na početku drugog dijela Hajduk je izgledao bolje, no prvu priliku imala je Rijeka. U 54. minuti je Hodža izbacio Marina u kontru, ali je ovaj odradio traljavu završnicu.

Potom je Rijeka imala dvije odlične šanse za povećanje vodstva. Prvo je Frigan u 56. minuti na pladnju imao 2-0, ali je vratar Hajduka Lučić spriječio njegov drugi pogodak ove nedjelje, dok je u 60. Vukčević trebao bolje reagirati nakon kornera, ali su Splićani i tu situaciju preživjeli.

U 66. minuti Hajduk je imao najbolju šansu za izjednačenje. Žestoko je iskosa opalio Benrahou, ali je instinktivno sjajno nogom reagirao vratar Labrović. U 70. minuti

Dvoboj je riješen u 75. minuti kada je Antonio Marin, nečuvan na drugoj vratnici, dočekao ubačenu loptu i zabio za pobjedu 2-0 Rijeke.

Sada je Rijeka treća i ima dva boda više od Osijeka i Varaždina. Drugi Hajduk ima 12 bodova manje od vodećeg Dinama.

U prvom nedjeljnom susretu nije bilo pobjednika, nogometaši Varaždina i Istre 1961 su odigrali bez golova. Varaždin se s tim rezultatom bodovno izjednačio na ljestvici s Osijekom. Istra 1961 je ostala dva boda iza Varaždina te se popela na šesto mjesto preskočivši Slaven Belupo.

HNL, 29. kolo:

Rijeka - Hajduk 2-0 (Frigan 9, Marin 75)

Varaždin - Istra 1961 0-0

Subota:

Osijek - Lokomotiva 2-2 (Mierez 9, 85 / Aliyu 22, Kulenović 80)

Dinamo - Slaven Belupo 4-0 (Drmić 27, Špikić 34, Ivanušec 45+1, J. Šutalo 61)

Petak:

Šibenik - Gorica 0-4 (Fruk 8, 18, Ndockyt 13, Bralić 41)

Rijeka
2-0
Hajduk
29. KOLO HNL-A, 18:00, Rujevica, Rijeka
Kraj
KRAJ (Kraj)

Kraj utakmice! Rijeka je slavila s 2:0.

90'

Igrat će se tri minute nadoknade.

89'

Grgić je bio u sjajnoj prilici, imao je sve na pladnju, no netko iz obrane Hajduka u posljednji je trenutak to blokirao.

Zamjena
88' (Zamjena)

Liber i Goda umjesto Marina i Vukčevića kod Hajduka.

Zamjena
87' (Zamjena)

Pukštaš je dobio žuti karton. Zanimljivo, to je prvi žuti danas na utakmici.

Zamjena
82 (Zamjena)

Đolonga je ušao umjesto Lovrencsicsa kod Hajduka. Ranije je Grgić ustupio mjesto Ćubeliću.

Gol
75' (Gol)

Gol za Rijeku! Grgić je idealno poslužio Marina koji s druge vratnice pogađa za 2:0. Obrana Hajduka opet je slabo reagirala i zaboravila na protivnike.

Zamjena
75' (Zamjena)

Kod Rijeke su izašli Ampem i Selahi, ušli Grgić i Banda.

70'

Pukštaš je zabio, no gol je poništen zbog zaleđa.

66'

Benrahou je tukao s desetak metara, ali Labrović odlično brani. Hajduk se budi.

Zamjena
65' (Zamjena)

Mitrović ulazi kod Rijeke umjesto Dilavera.

Zamjena
63' (Zamjena)

Tri promjene kod Hajduka. Ušli su Anello, Sahiti i Awaziem, a izašli Kalinić, Fossati i Vušković.

56'

Prilika za Rijeku! Nakon velike pogreške Vuškovića, Frigan je išao sam na Lučića, no vratar Hajduka mu je obranio udarac i ostavio svoju momčad u igri.

53'

Prilika za Rijeku! Marin je tukao s nekih 13 metara iz vrlo dobre situacije, no njegov je udarac obranio Lučić.

46'

Počeo je nastavak.

40'

Fossati je tukao iz slobodnjaka i pogodio živi zid. Lopta mu se odbila i veznjak Hajduka opet je tukao i ovaj put pogodio Hodžu.

38'

Na tribinama je gotovo osam tisuća gledatelja, atmosfera je odlična.

30'

Pola sata igre je iza nas, Rijeka je vidno bolja.

22'

Prilika za Rijeku! Ampem je prošao po desnoj strani i dao za Frigana koji je bio sam na dva, tri metra, ali nije uspio dirati loptu.

20'

Dilaver je pokušao škaricama, pored gola.

16'

Iza nas je 15 minuta utakmice, Hajduk još nije stvorio opasniju akciju.

Autogol
9' (Autogol)

Gol za Rijeku! Frigan je pogodio iz prvog pravog udarca. Oduševljenje na rasprodanoj Rujevici nakon što je mladi napadač Rijeke zabio glavom. Obrana Hajduka ga je zaboravila i ostao je sam.

7'

Prva ozbiljnija prilika pred vratima Hajduka. Igrači Rijeke stvorili su gužvu, ali je obrana gostiju to izbila.

1'

Počela je utakmica!

TAKTIČKE POSTAVE

Ovako će momčadi taktički izgledati.

SUCI

Glavni sudac utakmice je Igor Pajač iz Zeline. Pomoćnici su Ivan Mihalj i Anto Marić2, četvrti sudac je Toni Dadić, a u VAR sobi su Fran Jović i Luka Pušić.

HAJDUK

Lučić, Lovrencsics, Ferro, L. Vušković, Melnjak, Fossati, Grgić, Pukštas, Benrahou, Mlakar, N. Kalinić. 

RIJEKA

Labrović, Veiga, Dilaver, Galešić, Vukčević, Selahi, Hodža, Ampem, Marin, Janković, Frigan.

SASTAVI MOMČADI

Hajduk u ovu utakmicu ulazi jako oslabljen. Nema Livaje i Krovinovića, dok Sahiti nije sasvim spreman. Umjesto Livaje igra Nikola Kalinić.

POREDAK

Hajduk je zacementiran na drugom mjestu, jako teško može dostići Dinamo niti ispustiti drugu poziciju. Rijeka, koja se preporodila dolaskom trenera Sergeja Jakirovića, bori se za treću poziciju i Europu.

Jadranski derbi igra se na Rujevici u 18 sati.

POČINJEMO

Dobar dan i dobro došli na novo druženje s HNL-om. Pred nama je utakmica 29. kola između Hajduka i Rijeke.

Komentara 17

Avatar Dzambo1
Dzambo1
18:19 16.04.2023.

Godinu za godinom ovakav Hajduk je toliko ''precijenjen'' da je to cudo nad cudima....oni vec godinama nemaju barem 6-7 igraca koji mogu ka Dinamo da protiv svojih protivnika rijese tekme ''sa stilom''...oni se samo muce...kazneni udarci...roster igraca kao iz neke zupanijske lige....ma Dinamo samo sa 2-3 prvotimca a ostak rezerve moze dobiti ovakav Hajduk.....nece ovi iz Hajduka vidjete nove ''titule''' jos digo..dugo..dugo...godina....ak budu i dalje dovodili vecinom igrace sa skromnim nogometnim znanjem....

BO
boom
20:08 16.04.2023.

Od hrvatskog kluba napravili Dezulovicevu, Pavicicevu, orjunašku prćiju. Nepozeljnu u normalnim sredinama.

CA
Catalonia
18:56 16.04.2023.

Toooooo. Samo trpaaaaj s!r0t!nju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije