UTAKMICA ODLUKE

Dinamo je u Ligi prvaka! Plavi srušili Qarabag i izborili plasman u nogometni vrh

Baku: Uzvratna utakmica UEFA Lige prvaka, Qarabag FK - GNK DInamo
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/74
28.08.2024.
u 20:45

Dinamo je Bakuu u utakmici protiv Qarabaga slavio rezultatom 2:0 i tako s ukupnih 5:0 ušao u Ligu prvaka. Dinamo će uskoro saznati protivnike koji ga čekaju u najvećem klupskom natjecanju na svijetu, ali velika zarada u maksimirskoj blagajni je sigurna

Nogometaši zagrebačkog Dinama po deveti će put zaigrati u Ligi prvaka, oni su u uzvratnom susretu završnog pretkola kao gosti u Bakuu svladali Qarabag sa 2-0 (1-0) te tako sigurno obranili 3-0 prednost ostvarenu u prvoj utakmici prije osam dana u Zagrebu. Dinamo je poveo lijepim golom Marka Pjace (32), a konačni rezultat postavljen je autogolom Silve (53-ag).

Foto: SofaScore

Zagrebački je sastav u Baku stigao s velikom prednosti iz prvog dvoboja što je uvelike diktiralo i razvoj događaja na travnjaku. Domaći su morali jurnuti naprijed od samoga starta što je Dinamu omogućilo postaviti se u čvrsti blok i zatim prijetiti iz brzih protunapada.  Qarabag je u prvih 15-ak minuta stvorio nekoliko poluprilika i to prvenstveno preko svoje desne strane gdje se nalazila najslabija karika u Dinamovu sastavu Ogiwara. Ipak, Nevistićeva mreža niti jednom nije bila ozbiljno ugrožena.

S druge strane, Dinamo je prvi put zaprijetio u 21. minuti kada je Sučić okomitom loptom uposlio Baturinu čiji je udarac sa 20-ak metara prohujao tik pored vratnice. Ono što nije uspjelo Baturini jest Pjaci 10-ak minuta kasnije. Dinamo je mirno iznio loptu sa svoje polovice, ona je stigla do Pjace na desnom krilu, koji je potom s nekoliko driblinga "izludio" svoje čuvare da bi zatim udarcem s vrha kaznenog prostora pogodio suprotnu vratnicu od koje se lopta neobranjivo odbila u mrežu.

GALERIJA Dinamo je u Ligi prvaka! Plavi srušili Qarabag i izborili plasman u nogometni vrh

Baku: Uzvratna utakmica UEFA Lige prvaka, Qarabag FK - GNK DInamo
1/74

Drugo je poluvrijeme počelo odličnom prilikom Qarabaga, ali kapetan Zoubir je glavom s pet metara u 52. minuti bio neprecizan. Kazna je stigla samo minutu potom. Bernauer, koji je na poluvremenu zamijenio nesigurnog Ogiwaru, dugom je loptom uposlio Sučića koji je ušao u kazneni prostor, njegov udarac odbio je Kochalski, ali ravno u svog braniča Silvu koji nije stigao reagirati već je poslao loptu u vlastitu mrežu.

Drugi gol Dinama "ubio" je utakmicu, domaći su izgubili i posljednju nadu u preokret pa je ostatak dvoboja bio tek odrađivanje posla. Suparnike u novom formatu Lige prvaka u kojem će svaki od 36 klubova odigrati po osam susreta Dinamo će saznati na ždrijebu koji će se održati u četvrtak od 18 sati u Monte Carlu.

VIDEO Dinamo je ušao u Ligu prvaka! Evo što donosi nova ligaška faza i kako funkcionira

Ključne riječi

Komentara 24

FR
freeshooter
18:17 28.08.2024.

...evo za pažnju, molim...danas sam u tisku dohvatio info da prolazom u LP će Dinamo za HNL osigurati više od 10mil € ili više od 1mil po klubu... a to je mnogima značajni dio godišnjeg buđeta... treba se zahvaliti svima koji su sudjelovali i dali/ostavili dio sebe u stvaranju velikog šampionskog Dinama, predstavnika naše Hrvatske u Europskoj nogometnoj eliti... dakle Dinamo je motor pokretač HNLa, donosi direktan novac od UEFAe, i kupovinom na hrvatskom tržištu, i akademijom iz koje dosta igrača pojačava ostale hrvatske klubove, i naravno vuče sve klubove da budu još bolji... zato danas, svi navijači hrvatskog nogomet, budimo svi uz naš Dinamo... ajmooooo dinamooo... samo jako... idemo dalje... ale ale dinamo ale...

BU
Bubra
19:54 28.08.2024.

Dinamo je nogometna institucija. Kome smetalo ili ne ali to je istina. A ovi sto mrze Dinamo i pune svoje dzepove od Dinamovih uspijeha. Nek barem nekad kazu hvala.

EJ
ejStef
20:43 28.08.2024.

To je to, bravo Dinamo. Danas je i Jakirović položio, složio je ekipu jako dobro, vjerojatno najbolje što je mogao. Pjaca nevjerojatan gol koji je presudio utakmicu... Qarabag su usredotočio na čuvanje Petkovića i Baturine, danas su drugi odigrali bolje od njih...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije