BOGATA NAGRADA

Dinamo je zaradio čudesan novac plasmanom u Ligu prvaka i najbogatiju premiju ikada

Baku: Marko Pjaca doveo Dinamo u vodstvo 0:1 protiv Qarabaga
Marko Lukunic/PIXSELL
28.08.2024.
u 20:37

Dinamo je poveo lijepim golom Marka Pjace (32), a konačni rezultat postavljen je autogolom Silve (53-ag).

Nogometaši zagrebačkog Dinama po deveti će put zaigrati u Ligi prvaka, oni su u uzvratnom susretu završnog pretkola kao gosti u Bakuu svladali Qarabag sa 2-0 (1-0) te tako sigurno obranili 3-0 prednost ostvarenu u prvoj utakmici prije osam dana u Zagrebu. Dinamo je poveo lijepim golom Marka Pjace (32), a konačni rezultat postavljen je autogolom Silve (53-ag).

Zagrebački Dinamo izborio je sudjelovanje u grupnoj fazi Lige prvaka nakon što je prošao azerbajdžanski Qarabag u dvije utakmice. Plavi su u Bakuu pobijedili 0:2 tako si osigurali bogatu novčanu naknadu. Dinamo je prolaskom u elitno nogometno natjecanje dobio bogatu novčanu injekciju od Uefe koja iznosi čudesna 34 milijuna eura, što će svakako dobrano podebljati blagajnu u Maksimiskoj 128. 

VEZANI ČLANCI:

Najmanje toliko zaradio je plasmanom u Ligu prvaka, koja se od ove godine igra u novom, ligaškom formatu, dakle ne više po skupinama. To je ujedno Dinamova najbogatija premija u povijesti, a hrvatski prvak je zahvaljujući stalnim nastupima u eliminacijskim fazama europskih natjecanja ove sezone izborio sjajan status. Tako su plavih odmah svrstani u zadnje pretkolo ili play-off, u kojem su ujedno nositelji.

Ključne riječi

Komentara 14

TA
tapiros77
21:56 28.08.2024.

Treba spomenuti isto jednu bitnu stvar - svi klubovi iz HNL prve lige ili kako je već zovu će zbog Dinama dobiti preko milijun €, dovoljno je samo da su u istoj ligi sa Dinamom. Kao i prethodnih godina biti će jedan ili 2 kluba koji neće čestitati, ali neće niti odbiti novac.

NI
nitkoinista
21:02 28.08.2024.

cestitke

Avatar Spalathos
Spalathos
22:25 28.08.2024.

Sljedećih najmanje 50 godina borba za drugo mjesto u HNL-u.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije