Copa America

Valjda se neće dogoditi neki novi Escobar

Lionel Messi
Press Association/Pixsell
05.06.2016.
u 08:03

Južnu Ameriku predstavlja deset reprezentacija (Argentina, Bolivija, Brazil, Čile, Kolumbija, Ekvador, Paragvaj, Peru, Urugvaj i Venezuela), dok je Srednja i Sjeverna Amerika zastupljena sa šest (SAD, Meksiko, Kostarika, Jamajka, Haiti i Panama).

Pobjedom Kolumbije protiv SAD 2:0 u Santa Clari je počela Copa America Centenario. Ovo je 45. ljubilarno izdanje i prvi puta se igra izvan Južne Amerike.

Južnu Ameriku predstavlja deset reprezentacija (Argentina, Bolivija, Brazil, Čile, Kolumbija, Ekvador, Paragvaj, Peru, Urugvaj i Venezuela), dok je Srednja i Sjeverna Amerika zastupljena sa šest (SAD, Meksiko, Kostarika, Jamajka, Haiti i Panama). Gledatelji širom SAD-a imat će prilike uživo gledati velike zvijezde poput Messija, Di Marije, Higuaina, Agüera... Kolumbija će utakmicu drugog kola protiv Paragvaja igrati na stadionu Rose Bowl u Pasadeni. Na istom tom stadionu prije 22 godine izgubila je od Rumunjske (1:3) i SAD-a (1:2) na Svjetskom prvenstvu. Protiv SAD-a je Andres Escobar postigao autogol zbog kojeg je Kolumbija ispala. A te je godine reprezentaciju novčano, i to jako izdašno, pomagao Pablo Escobar, u to vrijeme kralj kokaina. A nesretnog Andresa su zbog tog autogola ubili 2. srpnja 1994., ispred kafića u predgrađu Medellína. 

>>Igra i Amerika. I to cijela! Zadnja šansa Messiju za trofej

Komentara 1

HH
helgin@hogar
13:59 05.06.2016.

ma daj, '94. sam sa 15 godina mislio da je to razlog... a vi to nama prodajete sa koliko godina, 30?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije