Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLAVEN - VARTEKS 2:3 Velika gostujuća pobjeda krojača

Varteks napustio Korpivnicu s tri boda u džepu

09.11.2008.
u 17:45

U spektakularnom susjedskom derbiju prekinut je Slavenov niz od 23 utakmice bez poraza na domaćem travnjaku. Šokantnu završnicu utakmice obilježio je čudesan pogodak jednog od najstarijih protagonista Prve HNL Miljenka Mumleka (36). Kapetan Varteksa duboko je u sučevoj nadoknadi uzeo loptu na svojoj polovici, krenuo u nezadrživ slalom, na opće iznenađenje ušao u šesnaesterac domaćih i matirao Rodića.

Vručina nije mogao sam
Takav pogodak, svojstven samo Ronaldinhu ili Messiju, nikada nije viđen na travnjacima Prve HNL i Mumlek je za njega zaslužio čistu desetku.

- Nismo do kraja bili skoncentrirani u obrambenim zadaćama i takve stvari nam se ne smiju događati. No, na kraju moram biti zadovoljan jer smo ubilježili važnu pobjedu protiv čvrste momčadi Slavena Belupa - kazao je trener Varaždinaca Dražen Besek.

Varteks je tako uzvratio slavenašima za identičan poraz u prvom dijelu sezone, 2:3, također su odlučujući pogoci pali u u završnici utakmice. Ovaj put Slaven Belupo i nije zaslužio pobjedu jer je bio daleko od forme u kojoj je ovdje pregazio Aris i Dinamo.

Ugasio se motor
Mladi igrači farmaceuta, motori sredine terena, Gregurina i Jajalo, ugasili su se, a Vručina nije mogao sam. Najbolji napadač domaćih skuhao je autogol Lučića, a asistencija za Šafarićev gol bila je potez velemajstora.

- Trebali smo na poluvrijeme otići s uvjerljivom prednošću jer smo imali nekoliko prigoda koje smo jednostavno morali realizirati - istaknuo je Mile Petković, trener Slavena Belupa.

Oslabljeni Varteks, bez Smrekara i Prahića, ostavio je neusporedivo bolji dojam od domaćina. Gordan Golik bio je gospodar sredine terena, “bobanovski” je namjestio gol Noviniću koji je i kod Mumlekova ubačaja sjajno reagirao za 2:2.

No, sve mlade lavove zasjenio je “djedica” čiji bi se pogodak mogao vrtjeti i na europskim TV postajama.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije