EP VATERPOLO

Vaterpolo je opet 'zaludio' Hrvatsku. Evo gdje gledati borbu za ulazak u novo finale Eura

storyeditor/2024-01-13/PXL_120124_108475284.jpg
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
14.01.2024.
u 07:00

Nakon prolaza u polufinale izbornik Ivica Tucak kazao je da nada u pečatiranje olimpijske vize već na ovom natjecanju i dalje živi. No to je sada nešto zamršenije nego što smo se nadali kada je postojala teoretska mogućnost da već kvalificirane Mađarska i Grčka igraju finale pa da kartu za Pariz dobije i trećeplasirana reprezentacija.

Premda su porazom od Crne Gore propustili priliku za četvrtfinalnu laganicu protiv autsajdera Rumunjske, izabranici Ivice Tucka ipak su se domogli četvrtog uzastopnog europskog polufinala pa će, u nedjelju i utorak, imati dvije utakmice za kontinentalno odličje. A naši su dupini među četiri najbolje reprezentacije Prvenstva Europe ušli tako da su u četvrtfinalu razmontirali Grčku (13:8), aktualnog svjetskog i olimpijskog doprvaka. Istina je, nisu Grci izgledali najbolje ni u natjecanju po skupinama, a da se razigraju baš u nokaut-utakmici nije im dopustila hrvatska obrana, jedan od najboljih bedema koji je reprezentacija u ovom sastavu ikad postavila.

GALERIJA Hrvatska pomela Grčku za polufinale vaterpolskog Eura

storyeditor/2024-01-13/PXL_120124_108475284.jpg
1/11

S tom uvjerljivom pobjedom naši su vaterpolisti dodatno zagrijali atmosferu koja će danas od 18.30 sati (HTV 2) protiv Mađara, biti uzavrela. A baš iz odane im publike, takozvanog osmog igrača, Hrvati crpe svoju dodatnu snagu. Toga će im itekako trebati protiv mlade, poletne i ničim opterećene reprezentacije Mađarske koja je svoju olimpijsku vizu osigurala još prošlog ljeta osvajanjem Svjetskog prvenstva.

Nakon prolaza u polufinale izbornik Ivica Tucak kazao je da nada u pečatiranje olimpijske vize već na ovom natjecanju i dalje živi. No to je sada nešto zamršenije nego što smo se nadali kada je postojala teoretska mogućnost da već kvalificirane Mađarska i Grčka igraju finale pa da kartu za Pariz dobije i trećeplasirana reprezentacija. S obzirom na to da su i Grčka i Mađarska u našem dijelu ždrijeba, ta priča više ne pije vodu pa će iz Zagreba na Olimpijske igre samo europski prvak. A tome, iz tog dodatnog razloga, teže i Španjolci i Talijani, favoriti na papiru uoči ovog Prvenstva, koji će danas igrati međusobni polufinale.

VEZANI ČLANCI:

S obranom kakvu su naši igrali u drugom dijelu protiv Grčke ništa nije nemoguće. A da bi branjenje gola bilo još lakše, trebat će im i pomoć "osmog igrača", koji je, kad ova Hrvatska igra, nekad i važniji od onog famoznog igrača više u plivalištu.

– Strašno sam ponosan na to da smo reprezentacija koju ljudi prate i vole, jako mi bude drago kada vidim djecu s roditeljima, s navijačkim kapicama. Prije prethodnog EP-a pribojavao sam se da mi, kao nova reprezentacija, ne izgorimo u onom predivnom ambijentu Spaladiuma, no dečki su vrlo brzo sazreli i pokazali psihološku sigurnost pa nam je publika snažan vjetar u leđa – kazuje izbornik Tucak koji ne krije ambiciju da Hrvatska i ovaj put ode do samog vrha. 

Komentara 1

PA
pajokola1
09:48 14.01.2024.

Hrvatska i Italija u finalu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije