TRANSFER U ZADNJI ČAS

Velika Dalićeva uzdanica otišla iz europskog velikana, spas će potražiti u Italiji

Europa League - Group B - Olympique de Marseille v Ajax Amsterdam
Foto: Sarah Meyssonnier/REUTERS
1/3
15.08.2024.
u 22:05

Borna Sosa je potekao iz mladih momčadi Dinama, a nastupao je i za najjaču vrstu. Zatim je igrao za njemački Stuttgart, a obećavajući transfer u Ajax pretvorio se u noću moru pod okriljem posrnulog velikana

Hrvatski nogometni reprezentativac Borna Sosa igrat će u dresu talijanskog prvoligaša Torina, piše tamošnji transfer insajder Fabrizio Romano. U Torino odlazi na posudbu iz Ajaxa, a njegov novi klub će imati opciju otkupiti njegov ugovor na kraju sezone po cijeni od sedam milijuna eura. Također, talijanski će klub u pokrivati puni iznos njegove plaće za vrijeme trajanja posudbe. Dogovor bi trebao postati služben u petak, nakon što Sosa odradi liječnički pregled.

Torino je sezonu 2023/24. završio na devetom mjestu prvenstvene ljestvice Serie A. Tada ga je vodio hrvatski trener Ivan Jurić, no on je u međuvremenu napustio klub. Ipak, Sosa će na sjeveru Italije susresti reprezentativnog kolegu Nikolu Vlašića. Dva će vatrena ove sezone igrati pod nadzorom Paola Valdinija, trenera koji je prošle sezone vodio Veneziju na prag ulaska u Serie A, a ovo mu je prvi angažman u vrhu talijanskog nogometa.

GALERIJA Navijači Rijeke napravili kaos u Švedskoj, odmah nakon poraza utrčali na teren

Europa League - Group B - Olympique de Marseille v Ajax Amsterdam
1/4

Prošle je godine Sosa ostvario transfer iz Stuttgarta u Ajax za odštetu od osam milijuna eura. Međutim, uklopio se u sivilo nizozemskog velikana prošle sezone. Nakon katastrofalnog početka sezone, uspjeli su se donekle pribrati, ali završili su je tak na petome mjestu prvenstvene ljestvice s 35 bodova manje od prvoplasiranog PSV-a. Tijekom sezone Sosa je upisao 27 nastupa i pet asistencija. Drugi je dio sezone uglavnom proveo na klupi.

Sosa je dijete zagrebačkog Dinama. Prije transfera u Stuttgart 2018. godine za šest milijuna eura nastupao je za prvu momčad kluba s Maksimira. Zaim je u njemačkome klubu igrao pet godina, upisao 115 nastupa uz pet pogodaka i 35 asistencija. U hrvatskom reprezentativnom dresu upisao je 21 nastup u jedan pogodak i dvije asistencije. Tijekom Europskog prvenstva u Njemačkoj igrao je tek šest minuta protiv Albanije.

VIDEO Brozović se oprostio od hrvatske reprezentacije!  Jedna stvar ga je jako pogodila

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije