UMAG OČAJNIČKI ŽELI HRVATSKI USPJEH

Već osmu godinu zaredom bez hrvatskog polufinalista

Ivan Ljubičić (1)
Mihovil Mijošek/Pixsell
31.07.2010.
u 15:50

Već osmu godinu zaredom Hrvatska na umaškom ATP turniru nema polufinalista. Posljednji je bio Željko Krajan 2002. godine, prije njega samo Ljubičić (1999.) te Ivanišević i Prpić, finalisti 1990.

Ljubo je ovaj put ispao izmožden igranjem susreta 2. kola (Dodig) i četvrtfinala (Starace) u istom danu.

– Nikad mi se nije dogodilo da prvi meč na turniru koji traje tjedan dana igram tek u petak. Posljednji put sam dva meča u danu igrao 2006. u Chennaiju. Osim toga, ovaj dio godine uvijek mi je najteži, tada osvajam najmanje bodova. Ljubičića je pogodila reakcija gledatelja koji mu je, nakon izgubljenog seta od Dodiga, dobacivao da je predao meč pod utjecajem kladioničarske mafije.

– Nikad na takvo što ne bih pristao niti mi je ikada itko takvo što predložio.

Ivan je odlučio propustiti turnir u Kanadi, a preko Atlantika će 11. kolovoza, i to s obitelji. Kaže da će igrati samo u Cincinnatiju i da želi svjež doći na US Open. Ispadanje branitelja umaškog naslova Davidenka porazom od Chele ne čudi ga.

– Nikolaj je igrač ritma i kada mu ne ide najbolji je izbor u ždrijebu. (db)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije