ALARMANTNO STANJE

Večernji otkriva kada će Dinamo imenovati novog trenera. Dobili smo informaciju iz Maksimira

Na današnji dan 1912. službeno je otvoren nogometni stadion Maksimir u Zagrebu
Luka Stanzl/PIXSELL
25.09.2024.
u 07:00

Bio bi dobro rješenje i Nenad Bjelica, bivši uspješni trener plavih koji zna sve o klubu, zna i igrače, većinom, jer ako i nisu kod njega, kao Petković, Ristovski i Ademi, redovno je pratio Dinamo.

Dinamo još nema novog trenera, Sandro Perković i dalje privremeno vodi plave.

– Nek' prođu Banjole – dobili smo neslužbenu informaciju iz kluba.

A Banjole su na raspored danas, od 16 sati igrat će utakmicu Kupa s tim istarskim niželigašem i valjda taj susret neće iznjedriti nove probleme maksimirskoj momčadi koja je ionako uzdrmana lošim rezultatima (porazi od Hajduka, Bayerna i Slavena Belupa) te smjenom trenera Sergeja Jakirovića. Tako će Sandro Perković danas voditi momčad, po drugi put, a hoće li i treći, u vikend-susretu s Lokomotivom u Maksimiru, tek će se vidjeti.

Perković kao Sopić?

No, ako će nakon današnje utakmice imati novog trenera, onda Perković neće dobiti priliku voditi momčad u Maksimiru, iako ni to nije sigurno. Kako se još ne zna tko će biti trener, lako je moguće da će novi strateg plavih u subotu gledati svoju novu momčad s tribine, pogotovo bi tako moglo biti dođe li na klupu Dinama stranac. Domaći treneri koji se spominju taj "time-out" ne trebaju, oni mogu odmah obući trenirku i odraditi trening ili dva s plavom momčadi te je početi dizati, jer to joj je itekako potrebno, bez obzira na današnji rezultat u Kupu.

No, tek treba vidjeti hoće li Perković dobiti tri utakmice na klupi plavih kao što ih je 2016. imao Željko Sopić (pobjeda u Kupu protiv Velog Vrha u Istri kao i sad Perković, pa protiv Lokomotive te poraz od Juventusa u Ligi u Maksimiru).

VEZANI ČLANCI:

Sopić je jedan od domaćih kandidata koji se spominju u kontekstu novog trenera Dinama, dinamovac čvrste ruke čini se kao dobro rješenje, kod njega teško da bi bilo popuštanja zvijezdama ili 'senatorima' i to mu je možda prepreka pri izboru. Bio bi dobro rješenje i Nenad Bjelica, bivši uspješni trener plavih koji zna sve o klubu, zna i igrače, većinom, jer ako i nisu kod njega, kao Petković, Ristovski i Ademi, redovno je pratio Dinamo. Otegotna mu je okolnost što ima ugovor s Union Berlinom do 2026., pa bi bio skupa akvizicija, a i navijači Dinama nisu mu zaboravili kad je Dinamo optužio da je korporacija dok je bio trener Osijeka.

Damir Krznar veliki je stručnjak, dokazao se u Sloveniji nakon što je otišao iz Dinama, o kojem sve zna, njemu pak zamjeraju da je 'mlak'.

Strancu treba više vremena

Sva trojica, ne nađu li plavi neko drugo domaće ime, lako bi se snašli u Maksimiru, dok bi strancu trebalo vremena da upozna igrače, 'snimi' kako klub funkcionira, a Dinamo vremena baš i nema, koliko god u ovom trenutku situacija nije alarmantna. Valjda će plavi uskoro objaviti tko će ih voditi u skoroj budućnosti, barem su nam tako rekli iz kluba uz tvrdnju da predsjednik Velimir Zajec i sportski direktor Marko Marić imaju posljednje razgovore s kandidatima s kojima su u kontaktu od kraja prošlog tjedna.

No, u Dinamu baš i nemaju previše drugih stručnih ljudi iz sporta koji bi odlučivali o treneru, Zajec i Marić uglavnom to moraju rješavati sami, a Zajec jedno vrijeme nije bio aktivan u nogometu, dok je Mariću ovo prvi ovakav posao. Dosad je uglavnom skautirao igrače za Dinamo, otkako je u Maksimiru, no ne znamo je li imao u svojim podacima i bilješkama i potencijalne trenerske kandidate ili se njima počeo baviti tek nakon što je Sergeju Jakiroviću uručen otkaz (sporazumni raskid).

VEZANI ČLANCI:

Dotad Sandro Perković mora proći u Kupu u današnjem susretu s Banjolama nakon tih teških poraza.

– Sigurno nije jednostavno, odmah smo se okrenuli današnjoj utakmici, to nam je sad u fokusu i idemo to odraditi najbolje što možemo – kaže Perković, koji je dodao kako je Kup ćudljivo natjecanje te da su se maksimalno profesionalno pripremali za taj susret, iako na raspolaganju nema kompletan kadar.

– Ima i nešto ozljeda i bolesti, tako da će neki igrači koji u posljednje vrijeme nisu puno igrali dobiti priliku, no juniore nismo priključivali jer oni imaju utakmicu u Engleskoj (igraju Međunarodni kup Premier lige s Nottingham Forrestom, nap.a.) – rekao je Sandro Perković pred odlazak u Istru.

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar antiCROcistozlo
antiCROcistozlo
09:09 25.09.2024.

Bjelica je drugo najgore rješenje poslije Vahe. Trener koji se nigdje ne može zadržati dulje vrijeme i postaviti nešto na noge je samo jedno rješenje iz nužde i ništa više od toga. Vidio sam ga redovito u Bundesligi kod Union Berlin - od solidnog kluba je napravio klub koji se borio za opstanak u ligi. Bjelica je dobio otkaz i odmah se oporavio i Union. Nadam se da ova vijest ima jednaku istinsku vrijednost kao i mnoge prije toga.

GO
Gof33
08:06 25.09.2024.

Kakav stadion takav klub, kakav klub takav i stadion. Sramota za sve uprave dosadašnjih godina i deseetljeća da pored milijunskih transfera, novaca koje su kroz klub prošle, statusa i umreženja koji klub ima nisu u stanju riješiti osnovnu infrastrukturu. Dok ne riješe infrastrukturu svejedno je tko im je novi trener, može biti i kumica Barica s placa.

DA
dallas1974
09:08 25.09.2024.

Velimir Zajec je legendarna Dinamova petica, dakle legendarni igrač. Nisam čuo podatak da je dobar nogometni manager ili da je vodio neki klub u Grčkoj. Sve što znam je da je živio u Grčkoj, ali ne i čime se konkretno bavio. Uprava je "odlično" izabrala. :-(

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije