Moći će trenirati od 0 do 24

Veliki dan u životu malog kluba: KK Rudeš dobio svoju dvoranu

KK Rudeš
Foto: KK Rudeš
1/5
21.02.2018.
u 19:11

U klubu je sveprisutan Danko Miholić, inače skaut Atlanta Hawksa, a dugogodišnji mu je dopredsjednik jedan od naših najboljih trenera Neven Spahija, aktualni trener Makabija

Četvrtak, 21. veljače 2018., bio je veliki dan u životu kvartovskog košarkaškog kluba Rudeš. Možda i najvažniji nakon onog osnivačkog dana prije 46 godina.

Naime, Rudešani su ovog četvrtka dobili trening-dvoranu kojom će moći raspolagati 24 sata dnevno, a takvo što u glavnom gradu, osim Cedevite, vjerojatno nema nitko. Čak niti Cibona, koja se nastanila u Draženovu domu, nema takav manevarski prostor za individualni rad kakav će sada imati igrači ovog prvoligaša.

A baš je individualni rad veliki problem hrvatske košarke i košarkaša što ističe i Danko Miholić, savjetnik KK Rudeša, nekad trener u klubu, a već tri godine skaut Atlanta Hawksa:

- Ako djeca i njihovi roditelji misle da im je dovoljno trenirati jednom dnevno s momčadi, onda se varaju jer u modernom sportu bez dodatnog rada nemaju izgleda za uspjeh. Zbog toga će im naši treneri biti na raspolaganju ujutro od 8 do 11 odnosno popodne od 15 do 17 sati, a navečer će tu biti momčadski treninzi.

Osim dvorane pogodne za treninge, ali ne i za odigravanje utakmica, Rudešani su dobili i dvije svlačionice, fitness dvoranu i društvenu prostoriju u kojoj se, ovom prilikom, s domaćinima družio i zagrebački gradonačelnik. A njemu je Marijan Pojatina, član Upravnog odbora kluba, uručio dres s imenom i brojem jedan što je i logično jer upravo je Milan Bandić bio ključan igrač ovog zajedničkog projekta kluba i Grada.

Klub koji ima 150 djece za svoje treninge koristi i dvorane OŠ Rudeš i OŠ Vrbani, a ovaj projekt bi trebao potaknuti proizvodnju igrača:

- Kod nas je stasao Cibonin centar Krešimir Ljubičić, a imali smo i juniorskog reprezentativca Marka Jurića. Cilj kluba je plasirati se kroz neko vrijeme u HT Premijer ligu i kada osjetimo da smo kao organizacija za to spremni krenut ćemo u to jako što ne znači da se za viši rang nećemo boriti i ove godine dok god to bude moguće.

Predsjednik kluba je Mladen Miholić (Dankov otac), a njegov dopredsjednik je trener Makabija Neven Spahija, jedan od naših najuglednijih košarkaških trenera.

- Spahiji je ovo drugi mandat u ulozi dopredsjednika i on nam savjetima jako puno pomaže. Nas dvojica smo gotovo u svakodnevnoj komunikaciji jer on mi je kao mladom treneru bio neka vrsta trenerskog mentora, a bio mi je i trener dok sam bio u juniorima Zrinjevca - pojašnjava Danko Miholić, poznat u domaćem košarkaškom svijetu pod nadimkom Lima.

Premda on zbog svog skautskog posla više ne stigne voditi niti jednu selekciju Rudeša, Lima je u tom klubu sveprisutan, no treneri su Milan Ličina (prva momčad), Jurica Smiljanić (juniori) i Edin Hadžić (kadeti i mlađi kadeti).

Komentara 1

DU
Deleted user
19:50 21.02.2018.

"Milan Bandic kljucni igrac ovog zajednickog projekta". Ovaj u istinu dobro"dela". Pravi hercegovac. Bravo Milane!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije