Pobjeda estudiantesa

Veliki povratak Banića u španjolsku ligu: 'Bio je fantastičan'

Marko Banić (1)
Miho Dobrašin
20.10.2013.
u 12:18

'Osjećam se super, motiviran sam kao junior', rekao je Večernjem listu Banić, kojem su po izlasku iz svlačionice mnogi čestitali na dobroj partiji

Hrvatski centar Marko Banić (29) u velikom stilu se vratio u španjolsku ligu, predvodivši madridski Estudiantes u pobjedi nad Valladolidom 80-66. Zadranin visok 2,05 postigao je 16 koševa, uz samo jedan promašaj na isteku utakmice kada je pucao iz teške situacije. Više pogodaka na utakmici, 17, zabio je tek njegov suigrač Amerikanac Kyle Kuric koji je na terenu proveo 12,7 minuta više. Banić je imao 88 posto uspješan šut za dva, a Kuric 30 posto.

Marko Banić ove je godine pojačao Estudiantes, nakon što je prošlu sezonu proveo u ruskom Unics Kazanu gdje je zbog ozljede koljena veći dio sezone bio izvan terena. Od 2005. do 2012. igrao je pak za Basket Bilbao.

'Osjećam se super, motiviran sam kao junior', rekao je Večernjem listu Banić, kojem su po izlasku iz svlačionice mnogi čestitali na dobroj partiji.

Glasnogovornica kluba Eire García nije skrivala zadovoljstvo: 'Odigrao je fantastično!'.

Estudiantes je u prvom kolu prvenstva poražen na gostovanju kod Unicaje 97-78, a Banić je tada postigao 8 koševa. Klub je lani završio na 12. od 18 mjesta.

Trener Txus Vidorreta, koji je Banića trenirao i u Bilbau, izjavio je: ' On je za nas veliko pojačanje. Dobro poznaje španjolsku ligu, a već je dokazao svoju neupitnu kvalitetu i predanost radu'.

U prvoj domaćoj utakmici dočekan je pljeskom u dvorani Palacio de Deportes gdje je nekoliko tisuća navijača pjesmom podržavalo klub u utakmici koja je odlučena tek krajem treće četvrtine. Estudiantes je, naime, lani poražen doma od Valladolida 77-80 pa se očekivala neizvjesna utakmica.

Banić je u igru ušao 2,40 minute prije kraja prve četvrtine, nanizavši seriju od 8 pogodaka, a nepogrešiv je bio i u nastavku kada se utakmica prelamala. Na poluvremenu je bilo 40-38 za momčad iz Madrida. U trećoj četvrtini zabio je koš sa zvukom sirene, što je publika s oduševljenjem pozdravila, a podjednako je pogađao ispod koša kao i sa vanjskih pozicija za dva poena.

Idući tjedan Estudiantes gostuje kod Laboral Kutxe gdje će tražiti pobjedu. 'Bit ćemo sve bolji, želim pomoći mladoj ekipi koja me sjajno prihvatila', istaknuo je Banić, nova 13-ica madridskih 'Studenata'.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije