Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARCEL HIRSCHER

Veliki povratnik na skijaške staze: 'Prvi put u životu rezultat mi nije važan'

FILE PHOTO: FIS Alpine Ski World Cup - Men's Downhill
LISI NIESNER/REUTERS
30.04.2024.
u 16:00

Hirscher je tijekom karijere ostvario 67 pobjeda u Svjetskom kupu od kojih je samo jedna nije bila u tehničkoj disciplini, a ostvario ju je u superveleslalomu 2015. u Beaver Creeku. U slalomu i veleslalomu je osvojio i veliku većinu medalja na najvećim natjecanjima. Jednu od dvije zlatne olimpijske medalje osvojio je u alpskoj kombinaciji, u kojoj ima zlato i srebro sa svjetskih prvenstava.

Osmerostruki osvajač Velikog kristalnog globusa, 35-godišnji austrijski skijaš Marcel Hirscher, koji je najavio povratak natjecanjima u sljedećoj sezoni, ali pod nizozemskom zastavom, izjavio je da uspješnost tog projekta neće mjeriti ostvarenim rezultatima.

"Prvi put u životu, rezultati su mi doista nevažni. Neću uspjeh mjeriti prema rezultatima nego prema osjećajima. Sa svakim novim doživljajem, projekt će biti uspješan", izjavio je proslavljeni skijaš u ponedjeljak gostujući u emisiji "Sport und Talk" (Sport i razgovor) u programu ServusTV.

Hirscher je spomenuo da je dobio mnogo ohrabrujućih poruka, nakon što je objavio namjeru povratka na skijaška natjecanja. Na pitanja koliko će potrajati njegov povratak skijanju i u kojim disciplinama bi se trebao natjecati, Hirscher nije dao precizan odgovor.

"Natjecat ću se, dok god će mi to biti zabavno. Imam dvije tvrtke, djecu, i još mnogo hobija. Vidjet ćemo u kojim disciplinama ću se natjecati."

Hirscher je tijekom karijere ostvario 67 pobjeda u Svjetskom kupu od kojih je samo jedna nije bila u tehničkoj disciplini, a ostvario ju je u superveleslalomu 2015. u Beaver Creeku. U slalomu i veleslalomu je osvojio i veliku većinu medalja na najvećim natjecanjima. Jednu od dvije zlatne olimpijske medalje osvojio je u alpskoj kombinaciji, u kojoj ima zlato i srebro sa svjetskih prvenstava.

VEZANI ČLANCI:

U mirovinu je otišao 2019., a otkrio je da u proteklih pet godina nije često trenirao.

"Trenirao sam među kolcima pet dana godišnje. Dakle, u pet godina 25 puta."

Istaknuo je i da je od njegovog odlaska u mirovinu došlo do velike promjene i napretka u procesu proizvodnje skija, čime se bavi njegova tvrtka "Van Deer".

"Svijet se pet puta okrenuo oko svoje osi. Velike su promjene, novi su igrači, imamo nove, velike skijaške junake."

Najistaknutiji među njima je Švicarac Marco Odermatt, gotovo nepobjediv u veleslalomu i odličan u brzim disciplinama, koji je  u protekle tri sezone osvojio Veliki kristalni globus te još šest Malih globusa za pojedine discipline. Hirscherov sunarodnjak i nekadašnji specijalist za slalom, 45-godišnji Reinfried Herbst, ne vjeruje da je motivaciju za povratak pronašao da bi pokušao prekinuti Odermattovu dominaciju u veleslalomu.

"Jasno je da se želi vratiti, ali ne vjerujem da to čini samo zato kako bi konkurirao Odermattu u veleslalomima u Svjetskom kupu", rekao je Herbst i istaknuo da će od Hirscherovog povratka najviše koristi imati njegova tvrtka Van Deer.

"Kad će se natjecati, imat će bolje informacije o tome kako se ponaša materijal. To je njegova tvrtka, njegove skije."

Herbstu ne smeta što će legendarni Austrijanac u svom povratku predstavljati Nizozemsku.

"To vam je kao da je student na razmjeni. On je i uvijek će biti Austrijanac."

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije