NIŠTA OD SPEKTAKLA

Veliko iznenađenje na US Openu: U finalu neće igrati Đoković i Alcaraz

Novak Đoković plasirao se u 2. kolo US Opena nakon što je savladao Francuza Müllera
Foto: Dubreuil Corinne/ABACA/ABACA
1/3
09.09.2023.
u 08:41

S obzirom na veliko suparništvo Đokovića i Alcaraza o kojem teniski svijet bruji, ovim ishodom će izostati spektakularni završetak Grand slam sezone kojem su se mnogi nadali

Ruski tenisač i treći nositelj na US Openu Danil Medvedev pobijedio je branitelja naslova i prvog nositelja Carlosa Alcaraza 7-6, 6-1, 3-6, 6-3 i ušao u finale tog "grand slam" turnira, gdje ga čeka Novak Đoković.

S obzirom na veliko suparništvo Đokovića i Alcaraza o kojem teniski svijet bruji, ovim ishodom će izostati spektakularni završetak Grand slam sezone kojem su se mnogi nadali, piše Reuters.

Novak Đoković (36) izborio je svoje deseto finale US Opena, nakon što je u polufinalnom meču u tri seta svladao 20-godišnjeg Amerikanca Bena Sheltona, 6-3 6-2 7-6. 

Iskusnom Đokoviću je za pobjedu nad Sheltonom (ATP-47.), koji je igrao svoje prvo polufinale nekog Grand slam turnira, trebalo nešto više od dva i pol sata.

Đoković i Medvedev su se posljednji put na US Openu susreli u finalu 2021. godine, kada je Rus pobijedio i osvojio svoj jedini dosad naslov na tom turniru, što mu je ujedno i jedini Grand Slam, dok je Đoković US Open osvajao već tri puta.

Đoković će u nedjelju loviti i svoj 24. "grand slam" naslov, kojim bi izjednačio pojedinačni rekord svih vremena Margaret Court.


 

 

Komentara 7

DU
Deleted user
15:57 09.09.2023.

Znači pobijedit će sigurno jedan od slavenske braće, a i sestra Sabalenka im igra žensko finale.

KN
Knin1991
13:17 09.09.2023.

Tebe pokatoliceni rusu...

DZ
Dalmatinski Zagor
21:48 09.09.2023.

Pregaziće ga Srbenda kao plitak potok , šteta samo što nije to onaj napaljenko Alkaraz !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije