WTA ACAPULCO

Venus okrenula 1-5 u trećem!

Venus Williams
AFP
26.02.2010.
u 09:20

Amerikanka Venus Williams, prva nositeljica i braniteljica naslova na WTA turniru u meksičkom Acapulcu, bila je na korak od eliminacije u četvrtfinalu.

Peta svjetska tenisačica igrala je protiv 399. na WTA ljestvici, 25-godišnje Španjolke Laure Pous Tio, koja je na ovom turniru prošla kvalifikacije. Jasno, očekivala se rutinska pobjeda Venus Williams, međutim, Pous Tio je u trećem setu imala vodstvo 5-1! Bila je samo jedan gem udaljena od pobjede karijere, ali, nije ga uspjela osvojiti. Venus se ipak na vrijeme probudila i sa šest uzastopnih gemova trasirala put do polufinala. Gledatelji su je pritom zdušno bodrili…

- Zapravo me izvukla publika. Nikada, ali baš nikada u životu nisam imala ovakvu podršku s tribina, niti u SAD-u, ma nigdje! Čak niti na Fed Cupu ili Olimpijskim igrama. Publika je bila nevjerojatna. Sama sebi sam rekla, ok, mogu ovo izvući. Neću joj pokloniti pobjedu. To je bila moja prva pomisao kada sam gubila 5-1 – komentirala je sretna Williams, kojoj je ovo prvi turnir sezone na zemljanoj podlozi, njezinoj najslabijoj, što se itekako osjetilo u dvoboju protiv Pous Tio.

U polufinalu će Williams igrati protiv Rumunjke Edine Gallovits.

U donjoj polovici ždrijeba, meč za finale izborile su peta i osma nositeljica, Španjolka Carla Suarez Navarro i Slovenka Polona Hercog. Suarez Navarro je pobijedila treću nositeljicu, Argentinku Giselu Dulko 6-1, 7-6(4), dok je druga nositeljica, Mađarica Agnes Szavay predala meč Poloni Hercog početkom drugog seta zbog ozljede lijevog bedrenog mišića.

WTA Acapulco, četvrtfinale:
V. Williams (1) – Pous Tio 4-6, 6-3, 7-5
Gallovits – Fichman 7-5, 6-2
Suarez Navarro (5) – Dulko (3) 6-1, 7-6(4)
Hercog (8) – Szavay (2) 6-4, 0-1, predaja Szavay

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije