Podrška sportu

Veštić: Veliki trenutak za hrvatsku atletiku, dugo nismo imali ovakvog sponzora

Foto: Igor Šoban / Pixsell
1/2
18.07.2023.
u 18:35

Jedna od vodećih hrvatskih kompanija, koja sponzorira Rukometni klub Podravka i Nogometni klub Slaven Belupo, sponzorirat će ubuduće i nastupe najboljih hrvatskih atletičara

Prehrambena i farmaceutska kompanija Podravka postala je zlatnim sponzorom Hrvatskog atletskog saveza koji su dogovor i ugovor, svojim potpisom, "pečatirali" predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić i predsjednik HAS-a Ivan Veštić.

- Ovo je veliki trenutak za hrvatsku atletiku. Iako sam već u trećem mandatu ovoj je naš dosad najznačajniji ugovor. Dugo Hrvatski atletski savez nije imao ovako kvalitetan ugovor a moj je dojam da kada je Podravka unutra onda to i nešto vrijedi. Nadam se što dužoj suradnji - kazao je Ivan Veštić zahvaljujući se Martini Dalić koja je pak istaknula:

- Kao kraljica sportova atletika zahtjeva pomicanje vlastitih granica a vrlo sličan napor mora činiti i kompanija da bi uspjela na tržištu. Hrvatski atletski savez je jedan od najstarijih nacionalnih saveza a Podravka je jedna od najdugovječnijih hrvatskih kompanija koja je lani proslavila 75 godina i to nam je jedna od zajedničkih osobina. Sigurna sam da ćemo zajedno širiti i promovirati kvalitetu, upornost, izvrsnost i neodustajanje. Sigurna sam da će naša suradnja biti uspješna a ja se nadam koristi naročito za mlade atletičare.

Neki od onih koji će prvi nositi Podravkin logo bili su i nazočni potpisivanju ovog sponzorskog ugovora pa su čin potpisivanja ugovora uveličali 17-godišnja sedmobojka Jana Koščak (nova velika nada hrvatske atletike) i 400-metraš Marko Orešković koje od 7. do 10. kolovoza u Jeruzalemu očekuje juniorsko Prvenstvo Europe.

Novog sponzora pozdravile su i maratonka Matea Parlov Koštro, koja se spustila s visinskih priprema u talijanskom Livignu, i 800-metraš Marino Bloudek pred kojima je Svjetsko seniorsko prvenstvo (od 19. do 27. kolovoza) u Budimpešti. Prije toga, Koščak će nastupiti na 400 metara s preponama na Europskom ljetnom olimpijskom festivalu u Mariboru koje počinju 23. srpnja a nakon toga na seniorskom SP-u ali u skoku u vis.



 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije