Loš dan za Hrvate

VIDEO: Badelj debitirao porazom, Perišić asistent u remiju Borussije

milan badelj
NPH/Pixsell
01.09.2012.
u 17:31

Bivši kapetan Dinama počeo je utakmicu protiv Werdera u prvom sastavu, a izašao je na poluvremenu.

Milan Badelj porazom je započeo karijeru u Bundesligi. Njegov je HSV pobijeđen na gostovanju u Bremenu kod Werdera s 0:2 (0:0), a Badelj je odigrao prvih 45 minuta, na poziciji zadnjeg veznog u paru s također novopridošlim Čehom Petrom Jiračekom. Ispred njih "ordinirao" je još jedan naš reprezentativac, Ivo Iličević.

No, nije imao pravoga učinka, pa ga je u 70. minuti zamijenio Berg. Dok je Badelj bio na travnjaku, golova nije bilo. A za to je bio najzaslužniji vratar HSV-a Adler, koji je u 42. minuti obranio 11-erac Huntu. Međutim, u 51. minuti opet je, opravdano, bio dosuđen 11-erac za domaćina, Hunt je ovaj put bio precizniji i zatresao je mrežu. Drugi gol za Werder zabio je Petersen u 67. minuti, HSV je do kraja pokušao smanjiti rezultat, imao je dvije lijepe prilike, no do pogotkoa gosti nisu došli. Dodajmo da povratnik u HSV, Nizozemac Rafael Van der Vaart, nije bio među kandidatima za nastup.

Ivan Perišić odigrao je 63 minute za Borussiju Dortmund na gostovanju u Nürnbergu. Igrao je na lijevom ofenzivnom boku i sudjelovao je u akciji kod izjednačujućeg pogotka u 40. minuti. Perišić je, naime, s tri metra iskosa, gotovo s korner-crte, pogodio gredu, a odbijenu je loptu u mrežu pospremio Blaszczykowski i tako anulirao vodstvo domaćina (Pekhart, 31. minuta). Završilo je 1:1, a Nürnberg je četiri minute prije kraja pogodio vratnicu (Mak). Eintracht Frankfurt u gostima je pregazio Hoffenheim pobijedivši čak sa 4:0, gosti su održali pravu lekciju slabom domaćinu.

Očekivane su domaće pobjede upisali Schalke protiv Augsburga (3:1), te Bayer Leverkusen u nadmetanju s Freiburgom (2:0). 

Komentara 4

C5
c523h231
17:55 01.09.2012.

eto njega dogodine ponovo u dinamu.

NJ
njuka
17:59 01.09.2012.

To mu je bila tek prva utakmica. Možda u Njemačkoj nauči trčat... A Perišić nije imao aisitenciju lopta se slučajno odbila od prečke nakon promašaja.

Avatar Topgen
Topgen
18:58 01.09.2012.

Novinar , Perisic je igrao vise desno i u sredini nego lijevo. Ocito mu Klopp daje novu ulogu , mnogo tezu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije