ODMAH NA POSAO

VIDEO Bjelica će već večeras voditi trening Dinama, evo kako su ga predstavili

Zagreb: Bjelica utakmicu gleda iz ograđenog prostora pored novinarske lože
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/5
26.09.2024.
u 15:45

Nemaju u Dinamu previše vremena za razmišljanje, novi trener mora odmah podignuti momčad

Nenad Bjelica novi je trener Dinama. Na Maksimir se vraća nakon 2020. godine, a u novom mandatu imat će mnogo teži zadatak. Barem na njegovom početku. Hrvatski prvak na trećem je mjestu HNL-ljestvice ovoga trenutka, iza njega je poraz u Koprivnici, pa onaj u Münchenu u Ligi prvaka, prije toga i od Hajduka. Već u subotu na rasporedu je gradski derbi s Lokomotivom, a onda i ogled protiv Monaca u najelitnijem europskom natjecanju. Bjelica će stoga odmah danas potpisati ugovor, a plan je da prvi trening vodi već večeras od 18 sati.

Bjelicu su u Dinamu predstavili za početak fantastičnim videom na Instagramu. Na njemu se vide dva sjedala na stepenicama zapadne tribine, pored novinarske lože. Tamo je Bjelica sjedio kroz mjesec dana u HNL-u kada je bio suspendiran. 

S Dinamom se razišao u proljeće 2020. godine nakon što nije pristao na smanjenje plaće usred korone. S plavima je osvojio naslov prvaka 2018. nakon što je Jurčević već osigurao titulu, a onda je prvak bio i 2019. godine. Kup je osvojio 2018. pobjedom protiv Hajduka u Vinkovcima. 

Izgubio finale Kupa protiv Rijeke 2019. godine. U sezoni 2018./2019. s plavima je prezimio u Europi nakon 49 godina te igrao osminu finala Europske lige i ispao od Benfice. U sljedećoj sezoni uveo je Dinamo u Ligu prvaka, gdje je u skupini sa Cityjem, Šahtarom i Atalantom bio posljednjeplasirani. No pobijedio je Atalantu 4:0 te do zadnje utakmice bio u igri za prezimljavanje. Nakon odlaska iz Dinama trenirao je OsijekTrabzonspor Union Berlin. U sva tri kluba dobio je otkaze jer je bio neuspješan. U svojoj karijeri kao trener ukupno je vodio 595 utakmica, a upisao je 298 pobjeda, 141 remi i 156 poraza. U Ligi prvaka je, osim Dinama, kao trener vodio i Austriju Beč te Union iz Berlina.

Ključne riječi

Komentara 22

EJ
ejStef
16:21 26.09.2024.

Opet PR, veliko predstavljanje i sl. Bitni su rezultati, da li će ih Bjelica postići? Pogledajte Tursku i Njemačku, blagorečeno katastrofa. Niti Osijek nije to bilo to... Malo mi previše ovaj Dinamo ide stopama Hajduka - broje se članovi, piše se o životima igrača, dovedeni igrači se predstavljaju ko budući Messi, a igra nikakva i sada se to prelilo i na rezultat... Predstavljanje trenera ko da je došao Guardiola, a nedavni angažmani Bjelice niti malo ne opravdavaju niti cijenu, niti optimizam koji se umjetno stvara... Hajduk je pogodio s Gattusom, čovjek izvlači maksimum iz kadra koji ima, no koliko godina luta s trenerima i igračima? Bolje rečeno koliko desetljeća? Samo da Dinamo ne krene tim putem, a jako su blizu...

LU
Ludileptir
16:50 26.09.2024.

Mogli su i puno boljeg nać. Nenad se mora dokazat. Mada sumnjam, jer njegovi rezultati iz zadnjih klubova su katastrofa.

TA
TajSam
17:32 26.09.2024.

Imaju BBB i dinamovci duboko grlo!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije