NAKON REMIJA

VIDEO Bjelica 'podivljao' zbog VAR-a: To je cirkus! Velik prostor za manipulaciju

Osijek i Rijeka sastali se u četvrtfinalu Hrvatskog nogometnog kupa
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/2
Autori: Vecernji.hr, Hina
07.03.2021.
u 19:47

Na kraju smo uspjeli i zabiti, ali evo, tako je kako je, moramo prihvatiti da je VAR u nogometu i da je on tu da prostor za manipulaciju bude još veći - zaključio je Bjelica

U prvom od dva nedjeljna derbija 24. kola Prve HNL Osijek i Gorica su na stadionu Gradski vrt odigrali 1:1.

Gosti su poveli u 55. minuti brzom kontrom koju je u pogodak pretvorio Matar Dieye.  Domaćin se spasio iz jedanaesterca u 88. minuti kojeg je mirno realizirao Damjan Bohar. Prekršaj je skrivio Martinssona Ngoualija nad Ivanom Santinijem. Bebek je provjerio svoju odluku i potvrdio kazneni udarac.

U posljednjim trenucima susreta nakon ubačaja Bočkaja zabio je Erceg za 2:1. No, pogodak je ipak poništen zbog zaleđa nakon pregleda video snimke. To se nije svidjelo Nenadu Bjelici, koji inače govori kako ne voli komentirati suđenje, točnije, da to nikada neće učiniti, ali ovoga puta je. Nakon susreta je 'poludio' na VAR pa rekao:  

- Nismo bili dobri prvo poluvrijeme, iako ni protivnik nije uspio ništa stvoriti, nismo uspjeli ni mi. Drugo poluvrijeme smo dobili gol iz praktički jedine šanse. Pokušali smo raznim promjenama sustava i taktike preokrenuti utakmicu, na kraju to i uspjeli, ali eto - VAR je bio pametniji od nas. VAR je navodno tehnologija koja ispravlja samo očite greške, a onda gledaju neku situaciju tri minute pa povuku neke imaginarne crte koje samo oni vide i samo oni razumiju. Valjda im je tako danas odgovaralo - rekao je Bjelica pa opisao kako se osjeća nakon toga:

- Gorak osjećaj jer mislim da smo zaslužili tri boda. Imali smo više šansi nego oni. Nismo bili najbolji, nismo bili briljantni, ali imali smo prilike, par promašenih golova ili dobrih poteza njihovog vratara. Na kraju smo uspjeli i zabiti, ali evo, tako je kako je, moramo prihvatiti da je VAR u nogometu i da je on tu da prostor za manipulaciju bude još veći - zaključio je Bjelica, a za Arenasport još oštrije naglasio:

- Moje mišljenje o VAR-u se ne mijenja. Na suđenje nemam zmejerke, ali VAR još otkako sam ga upoznao u Poljskoj... To je jedan običan cirkus. Povlače se te crte. Razumio bih zaleđe pola metra, metar. Ali ispod ramena, pokraj ramena, preko ramena... Cirkus. Smiješno za nogomet - rekao je.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Ključne riječi

Komentara 37

VK
vječni krojf
20:36 07.03.2021.

Da nikada to neće učiniti kada pobjeđuje, ali sada kada se gube bodovi baca drvlje i kamenje na suce.To je pravi Bjelica kojeg su mediji držali čovjeka od riječi. Svemu dođe kraj tako i njima,ali penal su opet dobili.Toliko da se zna,ali Bjelici premalo.

AP
apathylolz
20:55 07.03.2021.

Koliko je penala suđeno za Osijek ove godine? Jos smijesnijih nego ovaj danas? Ajde to komentiraj licemjeru

AN
Antonio1952
20:05 07.03.2021.

Hrvatima ne valja nista gdje se ne moze muljati. Da je bilo u njegovu korist onda bi hvalio VAR, ovako nevalja kad ohladi neka se malo zamisli nad sobom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije