liga prvaka

VIDEO Chelsea je prvi prvak koji će ispasti?!

Mario Mandžukić (1)
Foto: AFP
1/13
20.11.2012.
u 23:03

Prvaci u problemima, prvi koji mogu ispasti. Teško su stradali kod Juventusa, izgubili 0:3

Kolo prije kraja natjecanja po skupinama, aktualni europski prvak Chelsea korak je do ispadanja iz Lige prvaka! Juventus je, naime, sjajnom igrom u Torinu demolirao Engleze pobijedivši 3:0 (1:0) i sad više Chelsea ne ovisi sam o sebi. Šahtar je, naime, 5:2 pobjedom u gostima protiv Nordsjaelanda osigurao nastup među 16 najboljih, Darijo Srna igrao je cijelu utakmicu, dok je Eduardo ušao na travnjak u 82. minuti, a Runje je za Dance igrao 90 minuta. Trostruki strijelac za Šahtar bio je Luiz Adriano, dok je Willian zabio dva gola.

Inače, prvi gol Luiza Adriana povući će mnoge repove – Danci su, naime, izbacili loptu nakon ozljede svog igrača, nastavljeno je sudačkim podbacivanjem i Willian je poslao loptu na danski dio igrališta, no Luiz Adriano je uzeo tu loptu, zaobišao vratara i zabio za 1:1! Uz salve zvižduka s tribina za nesportski potez, no pogodak je regularan i bio je priznat.

U zadnjem kolu Chelsea će ugostiti danski Nordsjaeland, dok će u Donjecku snage odmjeriti Šahtar i Juventus. Završi li ta utakmica remijem, a Chelsea pobijedi Dance, u osminu finala sigurno idu Šahtar i Juventus, jer u slučaju istog broja bodova odlučuje međusobni omjer, a Juventus je bolji od Chelsea (2:2, 3:0).

Pobjede Juventusa i Chelsea, pak, opet ostavljaju Engleze u "podrumu", jer je i Šahtar u međusobnim okršajima bolji od Chelsea (po kriteriju više postignutih golova u gostima u međusobnim utakmicama – u Donjecku je bilo 2:1 za Šahtar, u Londonu 3:2 za Chelsea!). Chelseu, dakle, odgovara samo Šahtarova pobjeda protiv Juventusa...

- Prošle nam je sezona Liga prvaka bila poput najljepših snova, a sad je nalik noćnoj mori! Tužan sam, prije ove utakmice držali smo sudbinu u svojim rukama, sad više nije tako. Imali smo u prvom dijelu neke šanse, nismo ih iskoristili, a kad ne zabiješ gol u ovakvoj utakmici, onda moraš izgubiti – rekao je nakon dvoboja u Torinu, vratar Chelsea, Petr Čech.

Remijem u Valenciji (1:1), Valencia i Bayern osigurali su osminu finala, upitno je tek tko će biti prvi u skupini. Mario Mandžukić ušao je u igru u 66. minuti umjesto Pizarra. Nastup među 16 najboljih osigurali su Barcelona (skupina G) i još ranije Manchester United (skupina H), a u tim je skupinama otvoreno pitanje drugog mjesta...

Dvojica hrvatskih sudaca dobro su odradili posao na utakmicama 5. kola Lige prvaka. Ivan Bebek arbitrirao je u Moskvi, gdje se Barcelona rezultatski lako obračunala s domaćim Spartakom, završilo je 3:0 (3:0), Dani Alves i dva puta Messi odveli su Barcu do pobjede. Messi sad na kontu ima 80 golova u ovoj godini.

Marijo Strahonja sudio je u Minsku dvoboj Bate Borisov – Lille (0:2), u kojem je francuska momčad došla do prvih bodova. Strahonja je u 74. minuti, zbog drugog žutog kartona, opravdano isključio braniča Lillea Sidibea.

Barca se plasirala u drugi krug bez poraza, kao i Manchester United. Valencija i Bayern osigurali su također prolaz, a Lille, Nordsjaelland, Spartak i Braga eliminirani su iz europskih natjecanja.

JUVENTUS – CHELSEA 3:0 (1:0)

JUVENTUS: Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini – Pirlo; Vidal, Marchisio; Lichtsteiner (od 68. Caceres), Asamoah – Quagliarella (od 89. Pogba), Vučinić (od 82. Giovinco).

CHELSEA: Čech - Azpilicueta, David Luiz, Ivanović, Cahill, Cole – Ramires, Mikel (od 71. Torres) - Hazard, Oscar – Mata.

SUDAC: Cüneyt Cakir (Turska). GLEDATELJA: 40.000.

STRIJELCI: 1:0 Quiglarella (38. Pirlo), 2:0 Vidal (61. Asamoah), 3:0 Giovinco (91.).

ŽUTI KARTONI: Bonucci, Marchisio, Giovinco.

CRVENI KARTONI: Ramires.

IGRAČ UTAKMICE: Arturo VIDAL.

 

Ključne riječi

Komentara 6

PR
propalismoFranjoskroz
23:22 20.11.2012.

ako može Hanry zašto ne bi i Adriano,fair play is my game

UN
unbekant
06:50 21.11.2012.

"Barca se prlasirala bez poraza,kao i Manchaster United" Manchaster ima jednu izgubljenu sinoc protiv Galatasaraya,zani ima jedan poraz.

Avatar babas
babas
07:51 21.11.2012.

Chelsea je već jednom nogom u autu,spasila bi ga samo pobjeda Shakhtara nad Juventusom u zadnjem kolu,a tamo je Shakhtaru dovoljan i remi za prvo mjesto u grupi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije