Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BILO JE RUŽNO

VIDEO Delije uz hit Novih fosila podsjetile na kaos sa zagrebačkih ulica, sjećate li se što se dogodilo?

Zagreb: Policija osigurava prilaze dvorani Dražen Petrovi?
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/10
21.03.2024.
u 09:10

Uz podsjetnik na okršaj iz Atene, Delije su se sjetile i kaosa kojeg su napravile na ulicama Zagreba kada su iskočili iz vlaka nedaleko Cibonine dvorane

Ne toliko važnu utakmicu u košarkaškoj Euroligi odigrali su ove srijede Crvena zvezda i grčki Olympiacos. U beogradskoj Areni gosti su slavili sa 89:76 i tako učinili još jedan važan korak ka potvrdi plasmana u doigravanje. Crvena zvezda pak, više nema nikakve šanse niti za to da dohvati eventualno 10. mjesto koje bi je odvelo u play-in.

Mnogo je zanimljivije bilo na tribinama najveće srpske dvorane. Tamo su Delije najprije vrijeđale turskog trenera Ergina Atamana i bivšeg igrača svog kluba, Mathiasa Lessorta. Francuz je u sezoni 2017/18 igrao za Zvezdu, ali je prošle dvije sezone bio u ljutom rivalu Partizanu, što mu najvjerniji navijači Crveno-bijelih nisu zaboravili.

Nakon toga, Delije su dvoranom razvukle transparent na kojemu su bili neki datumi. Zelenom bojom bio je napisan datum 8.12.2013., kao i 9.10.2022., a to su datumi na koje su se Delije sukobile s navijačima Panathinaikosa. Crnom bojom bio je napisan 4.2.2023. kada je navijačka skupina Crvene zvezde bila u sukobu s navijačima talijanske Rome, a dva su datuma bila napisana u plavoj boji. Za vrijeme razvijanja transparenta, dvoranom se orio hit Novih fosila "Kako je dobro vidjeti te opet", a na "krpi" je bila napisana poruka "Keep running" uz nacrtanog zeca.

Na dane 5.11.2015. i 8.4.2016. sukobili su se Delije i Bad Blue Boysi, navijači zagrebačkog Dinama. U studenom 2015. došlo je do masovnog navijačkog okršaja u Ateni, uoči utakmice Olympiacosa i Dinama u Ligi prvaka. S jedne strane bili su navijači bratskih klubova, Olympiacosa i Crvene zvezde, a s druge su bile združene snage navijača Dinama i Panathinaikosa. Kod atenske zračne luke sudjelovali su uglavnom hrvatski i srpski navijači.

- Sve je počelo oko 13 sati kada se 70 Srba sukobilo s 25 Hrvata, a ukupno je ozlijeđeno 15 osoba. Jedna je osoba teško ozlijeđena u napadu nožem - pisala je tada grčka Gazzetta.

08.04.2016., Zagreb - Navijaci Crvene zvezde uhiceni su u Badalicevoj ulici uoci utakmice kosarkaske Eurolige izmedju KK Cedevita i KK Crvena zvezda nakon sto su povukli kocnicu na vlaku u blizini Ciboninog tornja. Izasli su iz vlaka i poceli bjezati. Na teren je odmah izasla policija. "nPhoto: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Drugi datum, onaj iz travnja 2016. godine predstavlja dan košarkaške utakmice koju su u Zagrebu igrali Cedevita i Crvena zvezda. Tada su, uoči utakmice Eurolige beogradski navijači napravili kaos u hrvatskom glavnom gradu. Nedaleko Cibonine dvorane, Delije su iskočile iz vlaka kojim su se uputili iz Beograda prema Zagrebu. Policija je Beograđane čekala na Glavnom kolodvoru, ali oni su to vještim manevrom i povlačenjem sigurnosne kočnice uspjeli izbjeći.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije