MNOGI BI TO VOLJELI

VIDEO Je li ovo znak da je Dani Olmo pred povratkom? Kamere uhvatile zanimljiv detalj

firo : 14.07.2024 Football, Soccer: UEFA EURO 2024, EM, European Championship 2024, Final Final M51, Match 51, Spain - England
Foto: Jürgen Fromme/DPA
1/3
18.07.2024.
u 09:59

Na dočeku europskog prvaka u njegovoj rodnoj Terrassi, Olmo se navijaču potpisao na jedan dres Barcelone kojeg mu je dao

Do 20. srpnja traje izlazna klauzula u ugovoru bivšeg igrača Dinama, 26-godišnjeg španjolskog asa Danija Olma s njemačkim RB Leipzigom. Po njoj, klub koji ponudi 60 milijuna eura može stupiti u kontakt s igračem oko dogovaranja osobnih uvjeta za ugovor koji ga ondje čeka. Ne dogodi li se ponuda do subote u 23.59 sati, Olmo će Leipzig napustiti po tržišnoj cijeni, ne nužno i ovoga ljeta s obzirom da ima dugogodišnji ugovor s Nijemcima.

Španjolac koji je od 2015. do 2020. igrao za Dinamo mogao bi ostvariti i puno veću cijenu od navedenih 60 milijuna, a za njega se bore brojni klubovi. Izdanak omladinske škole Barcelone mogao bi se i vratiti u svoj klub, ali žele ga još neki poput Manchester Cityja na čelu s Pepom Guardiolom. Iza Olma je briljantno svjetsko prvenstvo na kojem je s tri gola i dvije asistencije bio jedan od predvodnika Španjolske na putu do titule europskog prvaka.

FOTO: Olmov menadžer otkriva detalje oko transfera: 'Dani dolazi u Hrvatsku, a jednog dana će se vratiti u Dinamo'

firo : 14.07.2024 Football, Soccer: UEFA EURO 2024, EM, European Championship 2024, Final Final M51, Match 51, Spain - England
1/5

Dok se očekuje da će Olmo ipak već ovoga ljeta napustiti RB Leipzig, dogodio se zanimljiv detalj. Naime, na dočeku europskog prvaka u njegovoj rodnoj Terrassi, Olmo se navijaču potpisao na jedan dres Barcelone kojeg mu je dao. Mnogi su to protumačili kao želju da se vrati u katalonski klub, što bi mnogi navijači itekako željeli.

Podsjetimo, Dinamo ima pravo na 20 posto od Leipzigove zarade na sljedećem Olmovom transferu. Dakle, bude li odšteta 60 milijuna eura, Dinamo će dobiti 20 posto od zarade, točnije od 31 milijun eura koliko je Leipzig u profitu od prodaje. To znači da bi prema Maksimiru otišlo oko šest milijuna eura, a cifra bi mogla biti i nešto veća, bude li se Olma prodalo za više od 60 milijuna.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar southman
southman
10:34 18.07.2024.

Olmo neće u Barcu iako mu je to najveća želja. Barca nema para a već imaju Gavija i Pedrija. Njima je prioritet Nico Wiliams. Dakle ostaje City. Želim mu da ostvari taj transfer.

ID
Ivo_didin
12:20 18.07.2024.

Mislim da bi mu Liverpool bio bolji nego City!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije