SJAJNI ŠPANJOLAC

Dani Olmo u najboljih 11, žele ga svjetske velesile, ali vremena je sve manje

Euro 2024 - Final - Spain v England
Foto: Wolfgang Rattay/REUTERS
1/4
16.07.2024.
u 23:01

Uefa ga je potpuno zasluženo s još petoricom suigrača uvrstila u najboljih 11 među kojima su i dva Francuza, jedan Švicarac, jedan Nijemac i tek jedan Englez

Španjolska je nakon 12 godina po rekordni, četvrti put zasjela na tron Europe pobijedivši u finalu Eura Engleze 2-1. Posljednjih se dana puno piše o "hrvatskom" Španjolcu Daniju Olmu kao bivšem Dinamovcu koji je bio po mnogima i najbolji igrač turnira iako je Uefa tu nagradu dala Rodriju.

Olmo nije zabio u finalu, ali je u 90. minuti s gol-crte spasio čisti pogodak Guehija za 2-2 i tako donio trofej Španjolcima, a donekle podsjetio i na Šimu Vrsaljka koji je na SP 2018. u polufinalu protiv Engleza na identičan način spasio svoju momčad u prvom produžetku.

GALERIJA Modrić oduševio navijače u Mostaru! Pogledajte kako su reagirali kada se pojavio

Euro 2024 - Final - Spain v England
1/17

Da se ne lažemo, Dani Olmo je imao i puno sreće što je odigrao ovakav turnir jer je u njega ušao u ulozi rezerve, a onda je u četvrtfinalu na samom startu utakmice protiv Njemačke Toni Kroos u posljednjem nastupu u karijeri ozlijedio Pedrija, Olmo je ušao, odigrao fenomenalan meč u kojem je ubilježio gol i asistenciju i do kraja turnira u prvoj postavi odigrao mečeve za pamćenje, a onda je Uefa napravila nešto za što joj konačno možemo reći "bravo".

Iako mu nije dala nagradu za nagradu za najboljeg igrača turnira, potpuno zasluženo ga je s još petoricom suigrača uvrstila u najboljih 11 među kojima su i dva Francuza, jedan Švicarac, jedan Nijemac i tek jedan Englez.

Sama krema europskog i svjetskog nogometa želi ga u svojim redovima, od Liverpoola, Manchester Cityja i matične Barcelone, međutim samo do 20. srpnja imaju vremena dovesti ga u svoje redove i to za 60 milijuna eura.

"Moja klauzula od 60 milijuna? Ako me klubovi žele, znaju što im je činiti. Imam ugovor s Leipzigom i imamo jako dobar odnos. Neće biti problema", kazao je Olmo. 

VIDEO Hrvatska nogometna reprezentacija više nije u TOP 10 na svijetu. To bi mogao biti veliki problem

 
 
Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Podanak
Podanak
08:32 17.07.2024.

I kojih je to 11 Krstiniću?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije