TEŽAK DAN NA MAKSIMIRU

VIDEO Kaos na derbiju! Navijači nasrnuli na svečanu ložu, slavni dinamovac ih smirivao

Dinamo i Hajduk sastali se u 6. kolu SuperSport HNL-a, navijači
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/4
15.09.2024.
u 12:53

Dinamu je poraz od Hajduka došao u najgorem mogućem trenutku. Od utorka kreće žestok raspored utakmica, a stvari će za plave postaja ti samo sve teže i teže

Hajduk je u 6. kolu Hrvatske nogometne lige na Maksimiru svladao Dinamo rezultatom 1:0. Jedini pogodak susreta zabio je Marko Livaja u 70. minuti, a na stadionu u Zagrebu bila je čak 21 tisuća navijača. Incident se dogodio u samoj završnici susreta kada je na desetak minuta bakljada Torcide zaustavila igru. Dok se na teren spustila dimna zavjesa, zabilježen je eksces i na zapadnoj tribini, a sve je snimio youtuber Thogden koji posjećuje nogometne utakmice.

Nekoliko navijača došlo je na ogradu svečane lože te vrijeđala i raznovrsnim predmetima gađala predstavnike Hajduka. Sve je uhvatio youtuber, a gužva se kratko mogla vidjeti i tijekom televizijskog prijenosa. Vidi se i kako bivši igrač Dinama, sada ambasador kluba Silvo Marić, moli igrače da se smire. Youtuber je prepoznao Marića, a zatim ga je nepoznata osoba upozorila da prestane snimati događaje na zapadnoj tribini.

Bio je to prvi ovosezonski poraz Dinama i bolan udarac nakon remija u derbiju protiv Rijeke. U utorak ih već čeka prva utakmica Lige prvaka. Plavi će se zaputiti u München i zaigrati protiv bavarskog diva Bayerna. Momčad Sergeja Jakirovića trenutačno je na trećem mjestu prvenstvene ljestvice, a ispred nje su Rijeka i Hajduk.

GALERIJA  15.000 ljudi stiglo je na Maksimir, pogledajte atmosferu na derbiju Dinama i Hajduka

Dinamo i Hajduk sastali se u 6. kolu SuperSport HNL-a, navijači
1/6

Usprkos pobjedi niti u Hajduku ne cvjetaju ruže. U utorak je otpušten sportski direktor Nikola Kalinić. Nakon inicijalno tihog razlaza u srijedu je održao konferenciju za medije na kojoj je za neuspjehe i tešku situaciju splitskog kluba optužio predsjednika Ivana Bilića te predsjednika Nadzornog odbora Aljošu Pavelina. 

To je isprovociralo brzu reakciju Bilića koji se kasnije istog dana obrati novinarima na izvanrednoj konferenciji kako bi demantirao Kalinićeve navode. U petak je klub objavio kako je Kalinićevu poziciju preuzeo Franzu Francois Vitali. Nakon derbija s Dinamom je trener Gennaro Gattuso posvetio pobjedu Kaliniću te naveo da "Nikola nije lažljivac". Ipak, ovime je trenerova pozicija u klubu dodatno učvršćena i teško da će Bilić moći izravno nešto učiniti po pitanju legendarnog Talijana.

VIDEO Bilić ne može ništa Gattusu. Igrači ga obožavaju, a njegova pozicija sada je još čvršća

Komentara 11

CI
Cigred
16:03 15.09.2024.

Čekam opravdanje za to kaj su dječica iz splita zapalila pola travnjaka.

EJ
ejStef
16:06 15.09.2024.

Tipičan primjer štićenja Hajduka od strane medija. Nije prvi put, Torcida se brani i kada njih 100 napadne par policajaca, kada demoliraju stadion i slično... Ovo je tipično medijsko skretanje pozornosti s toga da je Torcida napravila bakljadu i prekinula utakmicu. Toga skoro da nema po medijima... Da li se netko sjeća kada su u Splitu napali i mlatnuli Mamića na utakmici? Ti isti novinari su to opravdavali, samo što nisu pisali da ga je trebao mlatnuti jače... Bljak, kakvo je to novinarstvo...

KO
Konan
14:44 15.09.2024.

Jos uvijek bolji od ovih juznih divljaka i ludjaka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije