USKORO U RINGU

VIDEO Miočić se sprema ispisati povijest! Hrvat izgleda kao zvijer uoči borbe desetljeća

Miočić prije meča
Foto: Screenshot Instagram
1/4
27.09.2024.
u 09:06

Stipe Miočić je teškaš s najviše obrana pojasa u povijesti organizacije. Protiv Jona Jonesa nada se staviti "točku na i", no čak i ako pobjedi u redu čeka opasan izazivač

Hrvatsko američki borac Stipe Miočić borit će se za titulu prvaka teške kategorije UFC-a protiv Jona Jonesa. Borba je zakazana za 16. studenog, to jest UFC 309. Meč će se održati na slavnom njujorškom Madison Square Gardenu, a riječ je o sudaru dvaju istinskih legendi slobodne borbe. S manje od dva mjeseca do meča, pripreme su u punome jeku. Miočić je objavio video s priprema, a na njemu izgleda snažan, brz i motiviran za ispisivanje nove stranice povijesti.

Jones je također jedan od najboljih, ako ne i najbolji borac koji je ikada kročio u oktogon. Kroz čitavu je karijeru, koja je uključivala devet godina (2011.-2020.) na tronu poluteške kategorije upisao tek jedan poraz diskvalifikacijom zbog nedozvoljenog udarca laktom, pravilo koje mnogi profesionalci smatraju besmislenim i zalažu se za njihovo ukidanje. Kreativan i opasan u svakom pojedinom aspektu borbe, ulazak u kavez sa Jonesom znači gomilu boli i patnje.

Ipak, to ime je stekao kroz lakšu kategoriju, a njegove performanse na većoj kilaži i nakon puno stanke još su pod upitnikom. U teškoj je kategoriji odradio tek jedan meč, a u njemu se za titulu borio protiv Ciryla Ganea u ožujku prošle godine. Premda je Ganea demolirao i na kraju prisilio na odustajanje od meča, od tada u oktogon nije ulazio u kavez. Borba se trebala dogoditi još 11. studenog, no otkazana je zbog ozljede Jonesa na treningu. UFC je ostavio pojas kod Jonesa, vjerojatno u nadi da će uspjeli organizirati ovu veliku borbu.

S druge strane, Stipe Miočić je teškaš s najviše obrana pojasa u povijesti organizacije. Osvojio ju je protiv Fabricia Werduma još 2016. godine, a zatim je obranio protiv Alistaira Overeema, Juniora dos Santosa i Francisa Ngannoua. Prvi ju je put izgubio 2018. godine na početku trilogije s Danielom Cormierom, ali zatim ga je dvaput porazio. Nakon toga se ponovo susreo s novim i poboljšanim Francisom Ngannouom te u nekarakteristično skromnoj predstavi bio nokautiran i končano svrgnut s trona. Od tada se nije borio, a sada ga čeka vjerojatno najteži protivnik u karijeri. Tko god pobjedi mogao bi se boriti s izvanrednim prvakom kategorije Tomom Aspinallom. 31- godišnji Englez u posljednjih godinu dana reda pobjede te čeka svoju priliku da napadne pojas, u čijim god rukama on bio.

GALERIJA Mirko Filipović opet u ringu! Pogledajte kako je Cro Cop podigao zagrebačku Arenu na noge

Miočić prije meča
1/8

Komentara 2

WA
wannabenovinari
11:27 27.09.2024.

Amerikanac. Nije Hrvat. Glupi dnovinari. Gluplji od njih je samo admin večernjeg, zvani mesar bez iskustva.

MA
majeltomoguce
10:48 27.09.2024.

Fizički izgleda fantastično, ali u tim njegovim snimkama priprema to sve izgleda toliko usporeno, tromo ... ne znam da li je to namjerno ili ne znaju snimiti bolje ili je on jednostavno došao samo uzeti pare po zadnji put prije mirovine. Nadam se da će otići kao pobjednik!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije