TOMISLAV RUKAVINA U STUDIJU VL-A

VIDEO 'Nažalost, Bernauer je stalno krivac za nešto. Ne želim ga prozivati, ali ako se ovo nastavi...'

Zagreb: Tomislav Rukavina, izbornik hrvatske U-17 nogometne reprezentacije
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/2
03.10.2024.
u 10:39

- Nažalost, za Bernauera se stalno nešto lijepi, stalno je u situacijama da bude krivac. Nemam namjeru nikoga prozivati, ali ako se to stalno događa, onda se mora reagirati. Ili će podignuti razinu koncentracije ili će trener pronaći druga rješenja.

Nogometni stručnjak i nekadašnji igrač Dinama Tomislav Rukavina gostovao je jutros u studiju Večernjeg lista i osvrnuo se na sinoćnji remi plavih s Monacom (2:2) u drugom kolu Lige prvaka. Je li ipak razočaran remijem s obzirom da je Dinamo vodio 2:0?

- Na neki način jesam. Momčad je vodila 2:0, bila bolji protivnik i normalno da si na neki način razočaran. Ali s obzirom na poraz od Bayerna i to da je Dinamo bio autsajder, ipak treba biti zadovoljan. Ona utakmica protiv Bayerna nije pravi pokazatelj, Dinamo sigurno nije toliko loš i nije autsajder u skupini - rekao je Rukavina i dodao:

- Dinamo će biti ozbiljna momčad koju će biti teško pobijediti u Ligi prvaka. A u domaćem prvenstvu je favorit. 

Izdvojio je dva imena.

- Kako su odigrali Sučić i Baturina pokazuje da je naš nogomet nepresušni izvor talenata. To su igrači koji će nositi reprezentaciju.

Petković?

- Imate igrače bez kojih niste ista momčad, a u Dinamu je to Mišić. Jedan od tih je i Petković. Dinamo u Ligi prvaka nije dominantan kao u prvenstvu i morate imati Brunu Petkovića koji je sposoban zadržati loptu i odigrati pas. Tek kada ga nema vidite koliko je važan za momčad.

Dinamo je primio golove iz grešaka Bernauera i Nevistića.

- Oni ne mogu stati u istu rečenicu, bez želje da se ikoga proziva. Nevistić je na razini cijelu sezonu, sjetite se kako je branio protiv Bayerna i Slaven Belupa. Ova situacija koja mu se dogodila je nesretan slučaj. Nažalost, za Bernauera se stalno nešto lijepi, stalno je u situacijama da bude krivac. Nemam namjeru nikoga prozivati, ali ako se to stalno događa, onda se mora reagirati. Ili će podignuti razinu koncentracije ili će trener pronaći druga rješenja.

Torrente?

- Svi igrači u Dinamu su kvalitetni, ali razlika je u kontinuitetu. U prvi utakmicama je pokazao da se može na njega računati iako će sigurno biti uspona i padova.

Mogu li Hajduk ili Rijeka ugroziti Dinamove šanse za naslov u HNL-u?

- Dinamo će imati stabilne izvedbe, u to sam uvjeren. Hajduk ima euforiju, pobjedu u Maksimiru, ali nisam siguran koliko dobar roster imaju da se cijelu sezonu drže visoko. No, uvijek su opasni i imaju Marka Livaju. Rijeka funkcionira na drugačiji način, potpuno su opušteni, predsjednik Mišković ne stvara pritisak.

Njegov sin Gabrijel Rukavina je u Rijeci.

- Kao potencijal je prepoznat u Dinamu, sa 17 i pol godina je igrao, ali onda je razvoj stao. Tražio je drugi put gdje će imati priliku i procjena je bila da je to Rijeka. Konkurencija je velika i zahtjevi su visoki i mora se tome prilagoditi i razvijati se.

Cijeli razgovor pogledajte u videu.

Ključne riječi

Komentara 2

FR
freeshooter
11:17 03.10.2024.

...nerealni Tomo... obrambeni igrači su pod pritiskom pogreške, stalno su u kontaktu, kada bi bile moguće bezgrešne situacije, nebi niti bilo golova... ajde malo o sinu, najvećem talentu čiji je razvoj naglo stao, a što kriviš Dinamo, izbili ti barem 100 milja... a kada ga skuže u Rijeci nebude ni tu igrao, slijedeća nivo, Rudeš ili Hajduk, svejedno, isto je to...

Avatar barba_arba
barba_arba
12:00 03.10.2024.

Jao nama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije