FRANCIS ZUBER

VIDEO Ovaj sportaš je junak. Snowboardera zatrpanog u snijegu spasio od strašne smrti

Eurosport Twitter
04.04.2023.
u 21:36

Steger nije bio siguran hoće li izaći živ, pa su mu misli bile zastrašujuće. Žalio je što svojoj zaručnici ne može reći koliko je voli, a poznavatelji kažu da se iz te situacije sigurno ne bi mogao izvući bez pomoći

Cijeli svijet pratio je podvig Francisa Zubera, skijaša čije je ime mnogima postalo poznato jer je iskopao snowboardera na skijaškoj stazi u Washingtonu. Snowboarder Ian Steger završio je naglavačke u dubokom snijegu, a na njega je naišao Zuber čija je kamera na glavi zabilježila dramatične trenutke.

Borio se za svaku sekundu u kojoj je vidio čovjeka u nevolji jer je svaka sekunda mogla značiti gušenje zatrpanog samo daskom koja viri iznad površine snježnog pokrivača.

- Uhvatio sam mali crveni bljesak u kutu oka. I znao sam da je čudno jer je bilo izvan granica. Znao sam da nešto nije u redu. Znate, vikao sam i nije bilo odgovora - objasnio je Zuber kako je otišao u misiju spašavanja Stegera, prenosi američki medij ABC7.

Kada je Francis prišao sada spašenom čovjeku, Ian kaže da ga nije čuo. Čuo je samo svoje disanje. 

- Možete vidjeti kako me Francis pita jesam li dobro. Davao mi je do znanja da dolazi po mene, ništa od toga nisam čuo. Potpuni mrak. Mogao sam čuti samo vlastito disanje - kaže Steger.

Steger nije bio siguran hoće li izaći živ, pa su mu misli bile zastrašujuće. Žalio je što svojoj zaručnici ne može reći koliko je voli, a poznavatelji kažu da se iz te pozicije sigurno ne bi mogao izvući bez pomoći te da je za takve avanture uvijek bolje imati uz sebe partnera na skijanju jer su u suprotnom velike šanse za porast smrti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije