NOVO PRAVILO

VIDEO Ovo bi moglo označiti novu eru košarke! Uveden šut za četiri poena

Šut za 4
screenshot X
19.08.2024.
u 09:20

Linija za šut za četiri poena, prema pravilima Filipinaca, smještena je na 8.20 metara udaljenosti od koša. Trenutačna udaljenost linije za tricu je prema Fibinim pravilima određena na 6.75 metara udaljenosti od koša

Na Filipinima je uveden šut za četiri poena, a već u prvoj utakmici on je i postignut. U prvome kolu filipinskog Governors' Cupa susreli su se Meralco Bolts i Magnolia Hotshots. Boltsi su pobijedili rezultatom 99-94. Zbog uvođenja novog pravila očekivalo se da bi na utakmici moglo pasti više koševa, no svakako je prvo uvođenje ove ideje potencijalno od velikog značaja za čitav sport.

Linija za šut za četiri poena, prema pravilima Filipinaca, smještena je na 8.20 metara udaljenosti od koša. Trenutačna udaljenost linije za tricu je prema Fibinim pravilima određena na 6.75 metara udaljenosti od koša. Polovica terena je 14 metara udaljena od aut-linije, odnosno 12.42 metara od koša. Prvi je pogodak za četiri poena postigao Chris Banchero u drugoj minuti druge četvrtine.

U košarci postoji ono što se uobičava nazvati "četvorkom", no riječ je do sada bila tek o trici pod faulom uz ubačeno dodatno bacanje. Ovog je puta bio samo regularan koš za više poena, a izazvao je popriličan odjek u svijetu košarke. Premda je se za sada ovo dogodilo tek na Filipinima koji je drže osobit utjecaj u svijetu košarke, situacija se može promijeniti ukoliko netko uvidi potencijal.

VIDEO Poletjela je i boca: Otkriveno što je trener Slavena rekao sucu. mogao bi dobiti drakonsku kaznu

Ključne riječi

Komentara 3

MA
majeltomoguce
11:14 19.08.2024.

Po meni ima smisla, ali ne tako "blizu" jer će to uvesti napucavanja i košarka će ispasti lošija! Ja bi stavio da je svaki koš sa svoje polovice 4 poena - dakle izuzetno rijetko i nitko se neće napucavati, već da to bude rezervirano samo za kraj utakmice ili četvrtine.

RE
Realistic
11:14 19.08.2024.

Bezveze

Avatar Ričard
Ričard
13:34 19.08.2024.

Košarka se igra pod koševima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije