Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVIJESNA POBJEDA

VIDEO Više od 100 tisuća navijača izašlo je na ulice Atene! Slavlje je trajalo cijelu noć

Europa Conference League - Final - Olympiacos v Fiorentina
Foto: STELIOS MISINAS/REUTERS
1/7
30.05.2024.
u 08:39

"Naš ludi san postao je stvarnost. Ovo je noć za naš Olympiacos, za naš Pirej i za našu Grčku. Ovu noć svi uživamo", rekao je vlasnik Olympiacosa, Evangelos Marinakis

Olympiacos je u finalu Konferencijske lige rezultatom 1:0 pobijedio Fiorentinu te tako uzeli svoj prvi europski trofej u povijesti kluba. Do velikog uspjeha došli su pogotkom Ayouba El Kaabija u 116. minuti susreta. Velik je to uspjeh za njihovog trenera Josea Luisa Mendilibara kojem je ovo drugi uzastopni europski naslov nakon što je prošle sezone sa Sevillom osvojio Europa ligu.

Nakon pobjede uslijedilo je golemo slavlje na ulicama Atene i Pireja, lučkog grada spojenog s grčkom prijestolnicom. Prizori su tamošnjih ulica dočaravaju koliko je golemo slavlje bilo. Prema pisanju grčkih medija preko 100 tisuća navijača izašlo je na ulice kako bi obilježili ovaj povijesni trenutak.

"Naš ludi san postao je stvarnost. Ovo je noć za naš Olympiacos, za naš Pirej i za našu Grčku. Ovu noć svi uživamo. Posebno igrači, naš sjajan trener i svi vi koji ste imali snage sanjati. Jer naš je san postao stvarnost. Živjeli svi", rekao je vlasnik Olympiacosa, Evangelos Marinakis.

Slavlje je trajalo sve do jutra, a otvoreni autobus i igračima Olympiacosa se uspio probiti to glavnog trga u Pireju tek u pet ujutro. Brojne baklje osvijetlile su ulice, a gradom su se orile navijačke pjesme. Nevjerojatno je da je ovo istovremeno da je Fiorentina izgubila finale Konferencijske lige na gotovo identičan način.Prošle sezone ih je u Pragu svladao West Ham, a gol je pao u 90. minuti. 

GALERIJA Dinamov spektakl u Zagrebu! Tisuće su u žarenoj atmosferi slavile s maksimirskim dečkima

Europa Conference League - Final - Olympiacos v Fiorentina
1/116

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije