VN AZERBAJDŽANA

VIDEO Žestok sudar na utrci F1! Ferrari i Red Bull završili smrskani u barijerama

Azerbaijan Grand Prix
Foto: MAXIM SHEMETOV/REUTERS
1/3
15.09.2024.
u 15:30

Puno je sreće u utrci imao i George Russell koji je ispadanjem Sainza i Pereza iz utrke uspješno osvojio treće mjesto na utrci u Bakuu

Australski vozač Formule 1 Oscar Piastri pobijedio je na utrci Velike nagrade Azerbajdžana u Bakuu. McLarenov Lando Norris je nakon kvalifikacija startao tek na 17. mjestu. Njegov momčadski kolega Piastri je kvalifikacije završio na drugome mjestu te izvrsnom vožnjom stigao do svoje druge pobjede u Formuli 1. Vodećeg Charlesa Leclerca prestigao je u 20. krugu. Ferrarijev vozač ga je napadao u nastojanju da vrati poziciju, no Piastri se uspješno obranio.

Na kraju utrke je Leclerc vodio veliku bitku sa Sergiom Perezom i Carlosom Sainzom za drugo mjesto. Naposljetku su se Perez i Sainz sudarili. Leclerc se uspio obraniti od Pereza, a ovaj je izgubio poziciju od Sainza. Malo zatim su se zabili kotači Sainzova i Perezova bolida, a Ferrari i Red Bull su završili u barijerama.

GALERIJA 15.000 ljudi stiglo je na Maksimir, pogledajte atmosferu na derbiju Dinama i Hajduka

Azerbaijan Grand Prix
1/6

Puno je sreće u utrci imao i George Russell koji je ispadanjem Sainza i Pereza iz utrke uspješno osvojio treće mjesto na utrci u Bakuu. Ova nesreća je pomogla McLarenu koji je novim bodovima nadoknadio zaostatak za Red Bullom i preuzeo vodstvo u ukupnom poretku. Snimku sudara možete pogledati OVDJE.

Trenutačno McLaren ima 476 bodova, 20 više od drugoplasirano Red Bulla što ih stavlja u izvrnsu poziciju za osvajanje konstruktorskog naslova. U borbi za pojedinačni naslov, Lando Norris je smanjio razliku za Maxom Verstappenom koji je utrku završio na petome mjestu. Trenutno ih dijeli 59 bodova. Charles Leclerc je treći i zaostaje 78 bodova. 

VIDEO Gvardiol je postao nezamjenjiv za City: 'Kada je on ušao više nisu imali problema'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije