Brzo se širi

Vijest o Fifinoj kazni za Šimunića obišla je cijeli svijet

Šimunić
Foto: Screenshot CNN
1/2
16.12.2013.
u 22:35

Francuski mediji pišu da je ovo nastavak Fifine borbe protiv bilo kakvog oblika rasizma i diskriminacije, dok su srpski mediji uglavnom zadovoljni visinom kazne

Vijest o Fifinoj kazni za Josipa Šimunića obišla je svijet. Podsjetimo, branič hrvatske nogometne reprezentacije suspendiran je u idućih deset utakmica zbog skandiranja "za dom spremni" nakon utakmice protiv Islanda.

O Šimuniću su tako danas pisali Telegraph, Daily Mail, BBC, Sky Sport, CNN, Bild, Spiegel, Kicker, L'Équipe...

Uglavnom svi prenose Fifino priopćenje i pišu da je Šimunić kažnjen zbog proustaškog pozdrava. Sky Sport navodi da je HNS zbog Šimunića i Mandžukića kažnjen sa 75 tisuća eura, a njemački Kicker piše kako je bivši igrač HSV-a, Herthe i Hoffenheima ovime vjerojatno završio reprezentativnu karijeru.

"Hrvatska je već kažnjavana i od Fife i Uefe zbog ponašanja njihovih navijača. Tijekom Europskog prvenstva Uefa je nekoliko puta kaznila Hrvatsku zbog nereda i rasističkog ponašanja navijača", piše CNN.

Bild piše da se Šimuniću neće ispuniti želja da zaigra na svom petom velikom natjecanju, a podsjeća i na utakmicu sa SP-a 2006. protiv Australije kada je Šimunić dobio tri žuta kartona.

Francuski mediji pišu da je ovo nastavak Fifine borbe protiv bilo kakvog oblika rasizma i diskriminacije, dok su srpski mediji uglavnom zadovoljni visinom kazne, iako bi prema nekima ona trebala biti i drastičnija.

Vijest o Šimunićevoj kazni prenesena je čak i u njegovoj rodnoj Australiji...

>>Šimunić: Ogorčen sam, nisam očekivao ovakvu kaznu

>>Kovač: Žao mi je Šimunića, jamčim da nikoga nije želio povrijediti

Komentara 38

Avatar AG
AG
22:41 16.12.2013.

Pa nije skandirao Za dom spremni. Skandirao je Za dom!!!

KA
kabul
22:58 16.12.2013.

Neka se vijest prošila, nemremo pobjeći od svoje prošlosti, a i ne trebamo. Samo da se ne pročuje da danas komunisti vladaju.

PI
pidohca
07:37 17.12.2013.

da,...ako gledamo iz drugog kuta,Joe je kriv zbog toga jer je mislia da igra u hrvatskoj,...očito da je krivo mislia,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije